HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2012 Pazar - 12:26

Aslan'ın 'Atayol'unu Başkan Kocaoğlu'da beğendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın açıkladığı Atayol Projesi’ni çok beğendiğini belirterek, “ Bu proje ile ulaşım sorununun kökünden çözüleceğine inanıyoruz.” dedi

Aslan ın  Atayol unu Başkan Kocaoğlu da beğendi

İZMİR – Hüseyin Aslan’la makamında  bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, projeyi hem kendisinin hem de bürokratlarının detaylıca incelediğine vurgu yaparak, “ Proje uygulanabilir olması açısından çok önemli. Şu an için gerekli olan tek şey bu konunun kamuoyunda biraz daha tartışılmasıdır. Kente getirileri, götürülerinin iyice değerlendirilmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi destekliyoruz.” dedi.
 
Kocaoğlu’nun kentsel dönüşüm projelerinde de işbirliği yapacaklarını dile getirdiği görüşmede Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, “ Projemizin, Büyükşehir Belediyemizce de kabul görmesi ve Sayın Başkanımız Kocaoğlu’nun olumlu düşünceleri bizi hem çok mutlu etti hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi.” ifadelerini kullandı.
 
 
En son İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni görüşmek üzere bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan bu kez de Atayol Projesi’ni ele aldı. İkilinin başkanlık makamındaki görüşmesi yaklaşık kırk dakika sürdü. Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, gerek ilk açıklandığında gerekse sonrasında Atayol Projesi’ni detaylıca inceleme fırsatı bulduğunu, bürokratlarına da bu konuda talimat verdiğini belirten Kocaoğlu, projenin güney aksındaki ulaşım sorununu ortadan kaldıracağına inandığını dile getirdi.

KOCAOĞLU: ATAYOL ULAŞIM SORUNU ÇÖZER…
Kocaoğlu, “ Öncelikle Sayın Hüseyin Aslan’a sadece bir sivil toplum kuruluşunun Başkanı olarak değil aynı zamanda kentin sorunlarına duyarlı biri olarak da teşekkür ediyorum. Sayın Aslan, bu konuda zaten kapsamlı bir dosya iletmişti bana. Titizlikle inceledim. Arkadaşlarım da inceledi. Ben bu projenin ulaşım sorununu kökünden çözeceğine inanıyorum. Yalnız bunun şu anda biraz daha tartışılması gerekiyor. Ulaşımcılar açısından, mimarlar odası açısından, şehir plancıları odası açısından. Yani ilgili tüm meslek odalarımızca da kapsamlı bir şekilde tartışılmalı, irdelenmeli. Projenin kente getirilerinin, götürülerinin, yararlarının çok iyice ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde katılımcı bir anlayışla kenti yönetemezsiniz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DE EGE-KOOP İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ…
Kentin sorunlarına çözüm sağlayacak projelerin yanı sıra gündemde olan kentsel dönüşüm sürecinde de Ege-Koop ile ortak çalışmalar yapmayı amaçladıklarını da kaydeden Kocaoğlu, “ Halihazırda İzmir’de en önemli konulardan biri de kent dönüşümüdür. Ege-Koop Genel Başkanımız Sayın Hüseyin Aslan’ın çok özverili çalışmaları var bu konuda. Bundan sonra da kent dönüşümünde Ege-Koop olarak önemli bir misyon üstlenecektir. Buna karşın bizim de hazırlıklarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde birkaç bölgede birden kazma vuracak hale geleceğiz. Bu aşamada da başta Ege-Koop olmak üzere hem diğer kooperatiflerle hem sektörün öteki temsilcileri ile de işbirlikleri yapacağız. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi yapmayacak bu inşaatları. Biz bu işi yürütecek inşaat firmalarımızı da vatandaşlarımızı da mağdur etmeden, iki tarafında garantisi olarak gerçekleştireceğiz dönüşüm uygulamalarını. Hedefimiz daha yaşanılır bir kent oluşturmak. Trafik sorununun asgari düzeye çekilmesi, sosyal donatı alanları ile spor sahaları ve yeşil bölgeleri ile örnek bir kent oluşturmak.” dedi.

ASLAN: DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU DA GÖSTERDİ…
Görüşmede başta Atayol Projesi olmak üzere İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ve diğer birçok proje ile kentsel dönüşüm ve Ege-Koop’un çalışmaları hakkında kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını kaydeden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, “ Sayın Başkanımız, zaten kendisi projeyi incelemiş ve neredeyse projenin hazırlayıcısı bizleri bile sollayacak ölçüde bilgi sahibi olmuş. Bunu görmek bizi çok mutlu etti. Projemizin, Büyükşehir Belediyemizce de kabul görmesi ve Sayın Başkanımız Kocaoğlu’nun olumlu düşünceleri bizi mutlu etmesinin yanısıra ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu da gösterdi. Kendisinin de zaten yine o bölge için İzmir’in önünü açacak, İzmir’i geleceğe hazırlayacak ciddi projeleri de var. Biz de projenin tartışılması düşüncesine katılıyoruz. Sonuçta önemli olan İzmir’e hizmet.” dedi.

“DÖNÜŞÜMDE DE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ…”

Kentsel dönüşüm konusunda da Ege-Koop’un başlıbaşına uzman bir kuruluş olduğunu, 1984 yılından bu yana 11 ayrı proje ile zaten kent dönüşümünü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aslan, “ Bu konuda da Sayın Başkanımız ile işbirliğine hazırız. Ege-Koop kar amacı olmayan, kazanımlarını halkla paylaşan bir kuruluş.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Kasım 2012 Pazar 23:03

Aziz başkan ullaşım sorununu çözer dedi ya kesin AKP bu projeyi 36 projesi olarak görür

Yorumu oyla      16      6  
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLASIN ARTIK... 18 Kasım 2012 Pazar 22:54

BALIUKUYUDA GÜLTEPEDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATIN ARTIK İKİ BAŞKAN YAN YANA BİR BÜYÜKLÜK YAPSALARDA İLK ÖNCE BU BÖLGELERDEN BAŞLATSALARDA İZMİRİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATSALAR MERAKLA VE HEYECANLA BEKLİYORUZ BAŞKANIMIZI VEDE DEĞERLİ İZMİRLİ MÜTAAHİTLERİMİZİ KOLLARI SIVAYALIM KAZMALARI BURALARDAN VURMAYA BAŞLAYALIM DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ.. . CS..

Yorumu oyla      13      5  
izmirli bir kardesiniz 18 Kasım 2012 Pazar 22:41

BELEDİYE ÖNCE METROYU BİTİRSİN , KÖY OLDUK KÖY.. CHP Lİ KÖR PARTİZANLARDA YORUM YAPMASINLAR ARTIK. DİKİLİDEKİ BELEDİYENİN YOLSUZLUKLARI ORTADA , ADAM KACTI ÜLKEDEN. bUNLARA OY VERENLERE SASIRIYORUM. kOCAOGLU BELEDİYELİGİ KAYBETSİN BAKALIM ONUN NELER GÖTÜRDĞGĞ DE ORTAYA CIKACAK SIRA ONA GELİYOR.. YOLSUZLUK DEĞİL ÇALISMA BEKLİYORUZ..

Yorumu oyla      11      10  
BUCA BARIŞ MAHALLESİNDEN HAKAN GÜLEN 18 Kasım 2012 Pazar 16:57

İŞTE BAŞKANLAR İŞTE HİZMETLER..SORUNU İZMİRDE CHP Lİ BAŞKANLAR ÇÖZER..AKP YETERKİ ENGEL OLMASIN..İZMİR DAHADA GÜCLENİR...

Yorumu oyla      30      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’a Ballıkuyu’dan yol teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ballıkuyu’da yapılan ...
Başkan Sındır kadınların konuğu oldu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yoğun talepleri ...
Tartan: İzmir’de fark yarattıysak kadınlar sayesinde
Kadınların en büyük destekçisi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ...
 
İzmir’in ‘Yeni EXPO Yüzü’ Başkan’a konuk oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İzmir Büyükşehir ...
Özgüven’in oğlu: Babam kaçmadı!
İhaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay ...
El emeği masklar satışta!
Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nde mask yapım tekniklerini öğrenen ...
 
Kocaoğlu ‘ayakkabıcıların yolunu’ açtı AK Parti’ye çattı!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne ...
Balçova’da enerji zirvesi: Başkan’dan brifing
Balçova Belediyesi ilçedeki ısınma kaynakları ile ilgili vatandaşları ...
Küçükpark’ta büyük yaya hareketi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yayaların daha ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva