HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2012 Cumartesi - 13:16

Kocaoğlu ‘ayakkabıcıların yolunu’ açtı AK Parti’ye çattı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne direkt bağlantı sağlayacak olan 6 şeritli yeni yol düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada İZBAN üzerinden yerel muhalefeti eleştirdi.

Kocaoğlu ‘ayakkabıcıların yolunu’ açtı AK Parti’ye çattı!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne direkt bağlantı sağlayacak olan 6 şeritli yeni yol düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kemalpaşa Caddesi-Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki sokak üzerinde 35 metre genişliğinde 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli geniş bir bulvar oluşturulma çalışmaları kamulaştırmalar, dere ıslahı gibi çok sayıda sorunun aşılması ardından sekiz yıllık bir süreçte tamamlandı. Yolun hizmete alınmasıyla birlikte araçlar Aydınlar Caddesi’ni kullanmak zorunda kalmadan Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne ve otobana rahatlıkla giriş yapabilmemsi sebebiyle bölgenin trafik sorunu da büyük ölçüde çözümlenmiş olacak.

 
AK PARTİ’YE İZBAN ÇIKIŞI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması açılışa damgasını vurdu. İzmir gündeminde sıkça tartışmalara yol açan İZBAN konusunda net konuşan Başkan Kocaoğlu, konunun çarpıtıldığını belirterek, “İZBAN konusunda Fransızların, İngilizlerin yaptığı yatırım ulu önderimizin devletleştirdiği yatırım o günden bugüne kadar yapılan yatırım ve Ecevit hükümeti döneminde yapılan yatırımlar bunların arazi değerleri İZBAN’ın hesabına konuyor. Bizim yaptığımız 700 milyon yatırımda küçük gösterilmeye çalışıyor” dedi. İktidara yüklenerek AK Parti İzmir Milletvekillerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni iş yapamazlı ile suçladığını hatırlattı.

İsim vermeden AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e kast ederek eleştiride bulunan Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne beceriksiz iş yapmasını bilmiyor işte bürokratik engellere takılıyor gibi suçlamalar yapılıyor. Bunu genelde iktidar olan partinin bir milletvekilleri sık sık yapıyor. Hele bir tanesi kendisine parlamento değil büyükşehir ile uğraşmayı görev edinmiş. Ona cevap verecek değilim. Herkesin nasıl yoğurt yediğini bu İzmir çukurunda herkes biliyor. En çok da esnaf biliyor. Cevap verecek değilim” dedi.
 
“HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKER”
Seçime 2 – 3 ay kala herkesin eteğindeki taşları dökerek er meydanına çıkacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Dedikoduya girecek zamanım yok. Pazartesi günü belediye sınırlarımız iki kattan fazla büyüdü. 9 ilçemiz 23 beldemiz 360 küsür köyümüz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Buralara yol lazım arıtma lazım su lazım kanalizasyon lazım. Bu alanlara plan ve itfaiye lazım. Biz bunlarla uğraşıyoruz ve bunlarla uğraşacağız. Seçime 2-3 ay kala herkes eteğindeki taşlarını döker er meydanına çıkar kimin ne yaptığını ne yapmadığı belli olur. Kimin nasıl durduğu hangi mücadeleleri verdiği kimin haktan yana kimin nerden yana olduğunu İzmir kamuoyunda tartışılır ve neticeye bağlanır” diye konuştu.

 
“İZBAN’IN SAHİBİ DEĞİLİZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZBAN için yapılan yatırımların 2005 yılından itibaren başladığını dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “İZBAN konusu çarptırılıyor. İZBAN konusunda Fransızların, İngilizlerin yaptığı yatırım ulu önderimizin devletleştirdiği yatırım o günden bugüne kadar yapılan yatırım ve Ecevit hükümeti döneminde yapılan yatırımlar bunların arazi değerleri İZBAN’ın hesabına konuyor. Bizim yaptığımız 700 milyon yatırımda küçük gösterilmeye çalışıyor. Biz 2005 yılında Karşıyaka istasyonunda temel attık. Protokolü imzaladık. Yani bizim Aliağa menderes hattıyla ilgimiz para harcamaya başlamamız bu tarihtir. Hepimiz devlet kayıtları açıktır. Devlette bir para 80 yere yazılır. Hangimizin muhasebesinde kaç para masraf görünüyorsa kıyaslanacak olan odur. Bizimki açıktır. İZBAN için harcanan miktarda 650 milyonu geçtik. Hilal istasyonuyla 700 milyona ulaşacağız. Başkasının muhasebesini bilmiyoruz. Onlar da çıkarlar 2005 temel atmadan sonra İZBAN’a bu parayı harcadık derler. Biz zaten İZBAN hattının sahibi değiliz. 49 yıllığına hattı kullanma izni aldık. 700 milyon lira karşılığıdır. Çekerlere vereceğimiz para hariçtir” şeklinde konuştu.
 
“KENTİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e katkı sağlayacak en önemli projesinin itirazlar sebebiyle Ankara’da beklediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin devlete delikli bir kuruş borcunun olmadığını söyleyen “Bunun için 800 milyon liralık kamulaştırma 1.5 milyon lira hazineye ödenen borç. Metroya harcadığımız para 450-500 milyon lirada bitecek. Bugün Türkiye tarihinde hiçbir belediyenin yapmadığı ve yapmaya cesaret edemediği ve ihtiyaç duymadığı kenti kalkındırmayı görev edinmediği için ihtiyaç duymadığı tek ihalede en büyük yatırımlarından birisi itirazlarda şu anda Ankara’dadır. Bu İzmir yeni fuar alanıdır. Kamulaştırması 35 milyon liradır. İhale bedeli 274 milyon liradır. Donatısını aldığınızda 370 milyon liralık proje. Sadece belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacak. İstanbul’da böyle bir fuar yok. Oradaki fuar falanca kurumların desteğiyle yapıldı. Bunu niye yapıyoruz. Belediyenin fuar alanı yapmakla ne ilgisi var diyebilirsiniz. Birincisi fuarcılık bize ulu önderimizin verdiği görevdir. İkincisi fuar sadece İzmir’in değil Ege bölgesinin sanayisinin, ticaretinin, taşının toprağının buluştuğu dünya pazarıyla buluşan bir yerdir. Biz sadece su kanal otobüs vs. değil kenti kalkındırmak İzmir’i kaldırmak hedefini önümüze koyduğumuz için bunu yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi bölgeleri ayağa kaldırarak kent dönüşümüyle kenti yeniden dizayn ederek yeni akslar açarak kongre merkezini eski fuar alanında yaparak yüzülebilir bir körfez hayaliyle bütün arıtması bitmiş tüm çevre yatırımları yapılmış 24 saat içilebilir suyu akan turizmde bu kenti büyüten İnciraltı imar planının yapılması için bağıran burada özel kanun çıkması lazım diyen 7.5 sene parlamentodan çıkartan bunu kentlinin kalkınması için geleceğin İzmir’ini hep birlikte İzmirliler yaratmak için yapıyoruz. Sizler işadamları sizler çalışanlar sizler toplam İzmirli hemşerilerim hep birlikte yiyip doğruyu güzeli aradığımız müddetçe birbirimizi sevip saydığımız müddetçe ne İzmir’e ne Türkiye cumhuriyetine hiçbir dert hiçbir bela hiçbir düşman kem gözle bakamaz. Bizim birlik beraberliğe dirlik düzene dayanışmaya ihtiyacımız var.
 
“İZMİR TRAĞİNİ RAHATLATACAĞIZ”
Başkan Kocaoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu yol 2004'te Bornova Belediye Başkanlığım dönemimde Rahmetli Ahmet Piriştina başkanımızla buraya gezmeye geldiğimizde konuşulan bir konuydu. Aradan ne kadar zaman geçtiğini sizler tahmin edin. Çok uzun sürdü. Uzun sürmesinin nedeni planlama çalışmaları itirazlar yargı kararları arkasından kamulaştırma çalışmaları ve sabi derelerinin üzerine yapılan menfezler, Botaş boru hattının by ypass edilmesi gibi bir çok problemleri aşarak 8 senede ancak bu yolu açabildik. Burada bulunan dernek başkanları hepsi hatırlar. Bana 'Bu yolu açacağız diyorsun açamıyorsun' diyorlardı. Niyet irade inanç çaba bunların hepsi bizde var. Ama bir şirketi yönetmiyoruz. Kendi paramızı yönetmiyoruz. Devletin kurallarına göre devlet mevzuatına göre iş yapıp proje yapıp para harcıyoruz. Sonuçta yolumuzu gördünüz. 35 metre genişliğinde, 1450 metre uzunluğunda 6 bulvarlı bir ana arter. İzmir'in böyle 6 şeritli yollara, bulvarlara ihtiyacı var. Ancak İzmir'de yol açmak demek yol yapmak demek değil. İzmir'de yol açmak bulvar açmak demek yol masrafının misli misli parayı kamulaştırmak için köşeye koymak demek. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni hizmete açtık orada son olarak sanıyorum 18 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Bunlar bizim İzmir'e yakışır ilk örneklerimiz. Hıfzıssıhha'da 6.5 kilometrelik bir bulvar daha açıyoruz. Kamulaştırmada son birkaç ev kaldı. Onun açılışını hep birlikte yapacağız. Ama İzmir'i en çok rahatlatacak projemiz Uçan yol projesidir. 6 şeritli ve 7.5 km uzunluğundaki bu yol Yeşildere'den otogarı, otogardan çevre yolunu birleştirecek yoldur. Bu yolun ilk etabının kamulaştırmasını yaptık. 20 milyon lira ödedik. İhalesini daha önce yapmıştık. Konak tüneli son anda çıktı. Biz iyi niyetimizi göstermek için ihalemizi son anda iptal ettik. Kodları düzenledikten sonra konak tüneliyle tekrar ihaleye çıktık. Uçan yol için önümüzde 78 milyon lira var. Evdeki hesap çarşıya uymayacağına göre siz deyin 90 milyon ben diyeyim 100 milyon liralık kamulaştırma yaparak kamulaştırma biter bitmez Yeşildere’yi otogara ve çevre yoluna bağlayacağız. İzmir’in kamulaştırma yapılarak gerçekleştirilmiş en büyük yolu olacak”
 
“BU PROJELER ÇOK KRİTİKTİR”
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, “Önemli olan kentlerin planlama ilkeleri kapsamında gerek kentsel alanların planlı bir şekilde planlanması gerekmektedir. Hızlı bir büyümenin yanında yerel yönetimler olarak bizler bu büyümeye gerek finans gerek teknik olarak karşılık veremezsek büyük sorunlar haline oluşuyor. Bu durum kenti sosyal donatı alanlarından yoksun bir kent dokusu ile karşı karşıya getiriyor. Bu sebeple bu yapılan çalışmalar büyük anlam kazanıyor. Bu yol Işıkkent’in karşılaştığı trafik yükünün önemli ölçüde azaltıldığı bir çözüm olarak ortaya çıktı. Kamulaştırmalar sebebiyle uzadı ama bitti. Mevcut yapı içersinde bu tür önlemler almak kritik süreçtir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
h.g. 18 Kasım 2012 Pazar 14:59

sayın partizan sende lafı döndüre döndüre akp yi destekliyorsun ama lafla peynir gemisi yürümez sen patagonyada yaşamıyorsun

Yorumu oyla      16      8  
partizan 18 Kasım 2012 Pazar 10:32

AZİZ BAŞKAN AKP Yİ ŞİDTELİ BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRMİŞ? İSİM VERMEDEN VAY VAY ZATEN İSİM VEREREK ELEŞTİREMEZ 8 YILDIR OLDUĞU GİBİ YÖNÜN OKYANIS ÖTESİ OLDUĞU ZAMAN ELEŞTİREMESSİN LAFI HEP DÖNDÜRÜR DOLAŞTIRIRSIN....

Yorumu oyla      16      11  
i.ç 18 Kasım 2012 Pazar 00:30

site esnafları oto yol iniş ve çıkışlarının düzenlenmesini istiyor yol yaptın önü tıkalı değişen birşey yok sn aziz başkan çok görme istediklerimizi

Yorumu oyla      15      5  
YAPIMLAR 17 Kasım 2012 Cumartesi 22:43

Şirinyer ve karşıyaka tuneli dahil tüm İatesyonlar, alt ve üst geçitgler Büyükşehir belediyesi tarafından yapıldı. ALİAĞA- MENDERES KOCAOĞLUNUN ESERİDİR.

Yorumu oyla      20      7  
YATIRIM 17 Kasım 2012 Cumartesi 22:33

DEVLET DEMİR YOLLARI FRANSILAR VE ATATÜRK DÖNEMİNDE YAPILANLARI BİLE HESABIN İÇİNE KOYUYORLAR. SADECE YAPTIKLARI ELEKTRŞFİKASYON ONU DA SÖZLEŞME ÖNCESİNDE KENDİ TRENLERİ İÇİN YAPMIŞLAR. BU TERNYOLLARINI İZBANA YILLIK YAKALŞIK 17 MİLYON (TRİLYON) KİRAYA VERDİLER. DEMİRYOLLARI HANGİ HATTAN BU PARAYI KAZANABİLİYOR HEP ZARAR.. İZBANA ALINAN ÇEKERLERİN KREDİSİNE KEFİL BİLE OLMADILAR SALT BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN KEFALETİ İLE ÇEKERLER İÇİN 130 MİLYO EURO KREDİ ALINDI. NE YAPILDIYSA BÜYÜKŞEHİR YAPTI

Yorumu oyla      18      5  
olmadı baskan 17 Kasım 2012 Cumartesi 18:53

izbanı bu gunlere getırdıgınız gıbı bır de calısanların gonlunu alsanız sayın baskan 13 kısıyı cıkararak CHP ye olan guvenımızı sarstınız SOsYAL DEMOKRAT bi lider üç kurusa personel çalıştırmanın hesabını yapmaz faytonculara bile İzban makınıstınden daha cok maas verıyorsunuz. 200.000 bin izmirliyi kira borcunu bile ödeyemeyen makısıtlere emanet edıyorsunuz......

Yorumu oyla      17      12  
E.C. 17 Kasım 2012 Cumartesi 17:51

Kocaoğlu her konuda inandırıcılığını yitirmiş biri olarak artık bu işi bırakmalıdır.Belki iyi niyetli ama iş yapamıyor.Sadece metro konusu bile fiyaskodur. Neler söylemiş hatırlayalım: • 25 nisan 2009: Ocak ayında metronun devreye girmesi için inşaat çalışmalarını her gün, her an izliyoruz.24 saat takip ettiğimiz bir iş.Uykuda bile metroyu hesaplıyoruz. • 7 Temmuz 2009: Üçyol-Üçkuyular hattı 2010’da bitirilecek • 31 Aralık 2009: 2010 yılı içinde İzmir’de metro sorunu çözülecek.2010’da Üçyol-Üçkuyular bitecek. • 14 Haziran 2010:İzmirspor ve Hatay istasyonlarında Nisan 2011’den,Göztepe,Poligon, ve F.Altay istasyonlarından da ağustos ayında itibaren yolcu taşıyamaya başlamayı planladık. • 19 Kasım 2010: İstasyonlar, 2011’de iki aşamada hizmete açılacak. • 27 Ocak 2011:Kötü bir mani olmazsa dört istasyonu haziran sonu veya temmuz içinde geri kalan üç istasyonu da ekim ayında açmayı planlıyoruz. • 30 Mart 2011:Gün vermiyorum ama bir sabah bakmışsınız ki bu dört istasyon açılmış.

Yorumu oyla      23      23  
SİNAN ÖZTA 17 Kasım 2012 Cumartesi 17:32

HİCAZ DEMİRYOLU BİR HAYAL OLMAKTAN ÖTEYE GİDEMEDİ.OSMANLININ ÇÖKÜŞ DÖNEMİNE RASTLADI VE BİTMEDİ.DOĞRUCU DAVUT BİRAZ ARAŞTIR SONRA YAZ.SAYIN KOCAOĞLU SİZE TEŞEKKÜR EDERİM.İZMİR İÇİN GÜZEL PROJELER YAPTIKÇA AKP'LİLER ŞAŞKINLIKTAN KÜÇÜK DİLLERİNİ YUTUYORLAR.

Yorumu oyla      25      9  
doğrucu davut 17 Kasım 2012 Cumartesi 16:31

beğenmediğiniz Osmanlı sultanı Abdülmecid. 1873 yılında dünyanın en uzun 2'inci metrosunu (Beyoğlu tünel)1876 yılında yani üç yılda bitirdi..sultan Abdülhamit hicaz demir yolunu (2500 km)5,5 yılda tamamladı siz ...pardon..

Yorumu oyla      21      21  
engin 17 Kasım 2012 Cumartesi 16:05

seyfettin izban priştinanın projesin 650 milyon ödeyerek istasyonları alt üst geçitleri vs hepsini bu beldiye yaptı.söylenildiği gibi ulaştırma bakanlığı belediyeden daha fazla para harcamış olsaydı zaten belediyele ortaklığa gitmezdi.sadece boş muhabbet var sizde.

Yorumu oyla      28      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da enerji zirvesi: Başkan’dan brifing
Balçova Belediyesi ilçedeki ısınma kaynakları ile ilgili vatandaşları ...
Küçükpark’ta büyük yaya hareketi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yayaların daha ...
Karşıyaka pazarlarına ‘kanun’ geldi!
Karşıyaka Belediye Zabıtası pazarcı esnafına “yeni yönetmeliklere uyun” ...
 
CHP’de ‘katı atık’ kavgası: Kocaoğlu anlam veremedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’nde yapacağı ...
Hapis cezası kesinleşen Özgüven yurt dışına kaçtı!
İhale fesat karıştırmaktan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay’ca ...
CHP Dikili’de Özgüven için buluştu: Meydan mitingi!
Genel Başkan Yardımcısı Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
 
Sındır’dan AK Parti’ye atasözlü cevap: Meyve veren…
İnsan odaklı ve çevresel yatırımlar yaptıklarını anlatan Bornova Belediye ...
Özgüven’den ilk mesaj: İyilik kötülüğü yenecektir!
Yargıtay tarafından 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Osman Özgüven kararın ...
Gaziemir'in kızları büyüyünce 'sultan' olacak
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen voleybol ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva