HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2018 Perşembe - 13:48

Sarnıç krizinde reste rest: Haydi gel bekliyoruz!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Gaziemir-Sarnıç'ta yaşanan 2B krizi ile ilgili olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a yaptığı eleştirilere yanıt gelmişti. Şenol, “Söylediklerinin tamamı yalan. Bu kadar da olmaz. Kendisini karşıma çıkmaya ve Sarnıç Meydanı’nda açık oturuma davet ediyorum. Herkes izlesin” demişti. Başkan Şenol'a bir çıkış da Gaziemir eski ilçe başkanı Nazmi Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Belediye başkanımızın vekilimize yaptığı çağrıya karşı bende kendisine Sarnıç Cumhuriyet meydanından Hodri meydan diyorum" dedi.

Sarnıç krizinde reste rest: Haydi gel bekliyoruz!

İzmir’in Gaziemir İlçesindeki Sarnıç bölgesinde yaşanan 2B krizinde AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın SonSöz TV'deki açıklamalarına daha sonrada Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol cevap verdi.

- AK PARTİLİ KAYA’NIN ÇAĞRISINA YANIT: ÇIK KARŞIMA, AÇIK OTURUM YAPALIM!

AK Parti Gaziemir eski İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, bir diğer eski ilçe başkanı Hüseyin Uzun'u alarak Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'na geldi ve aöıklama yaptı. Yılmaz “öncelikle, Sarnıçlı vatandaşlarımızın her türlü sorununun çözümü için gecesini gündüzüne katan, özellikle de 2B konusunda sona gelindiği şu günlerde, buralara gelebilmek için, yıllardır mesai harcayan Ak parti İzmir millet Vekilimiz sayın Mahmut Atilla Kaya’ya karşı yapılan haksız ve mesnetsiz iddiaları hayretle takip ettim çok şaşkın kırgın ve üzgünüm” dedi.

SARNIÇ İÇİN YOĞUN MESAİ HARCANDI
Yılmaz, "Sayın vekilimizin 2B konusunda verdiği mücadelenin her platformda bizzat yanında yer alarak bu konuda birlikte çok mesai harcadık ve birlikte uğraş verdik. Sarnıçın sorunlarına ne kadar içten ve samimi yaklaştığına, her ilettiğimiz sorunla nasıl yakından ilgilendiğine şahit olan biriyim. Üstelik yapılan bu çalışmaları, hem muhtarlarımız hemde Sarnıç'ın sorunlarını iyi bilen, birlikte yoğun mesai harcadığımız vatandaşlarımızda yakından bilmekte ve takdir etmektedir.” dedi.  

Yılmaz, "Sayın vekilimizin söylediği 'size devredelim sizde vatandaşlarımıza devredin. Fakat vatandaşlarımıza devrederken, 2014 yılında yaptığınız gibi, hazinenin belirlediği rakamların üzerine ilave ederek değilde, herhangi bir rakam ilave etmeden dağıtacağınızı bize yazılı bir şekilde taahhüt edin, hemen işlemleri başlatalım' şeklindeki sözü, noktasına virgülüne kadar doğru ve bizzat şahit olduğumuz bir konudur. Bu konuda görüşmeleri yapan aracı olan arkadaşlarımızda, Vekilimiz tarafından görevlendirilen, ve şuan yanımda olan, bir dönem önce ilçe başkanlığımızı yapan sayın Hüseyin Uzun kardeşim ve çok değerli Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızdır. Hatta bu görüşmeden bir gün sonra bende sayın Belediye başkanımızı  telefonla aradığımda, bana aynen, “devir konusu önemli bir konu, hukuken bir sıkıntı yaşamayalım, onun için bir komisyon kurduk komisyon karar versin bizde ona göre size haber verelim ve gereğini birlikte yapalım” dedi dedi. 

YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR!
Yılmaz, hal böyle iken, konuyla ilgili 2 yıldır bir dönüş yapılmadığı gibi, maalesef, “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözünde oldu gibi sergilenen bu tutum ve davranışın sebebini, çok değerli Sarnıçlı hemşehrilerimizin takdirlerine bırakıyorum şeklinde konuştu.

AÇIK OTURUM ÇAĞRISINA YANIT: HODRİ MEYDAN!
Yılmaz, sözlerine "Bu arada sayın Belediye başkanımızın Vekilimize yaptığı  çağrıya karşı bende kendisine Sarnıç Cumhuriyet meydanından Hodri meydan diyor ve şu soruların cevabının verilmesini bekliyorum:

Sarnıç'ın sorunlarını neden sadece seçim öncesi hatırlıyorsunuz? Bu yaklaşımınız size inandırıcı geliyormu? İş başında olduğunuz İki dönem içinde, sorunların çözümü noktasında bugüne kadar Bakanlıktan yazılı bir talepte veya herhangi bir girişimde bulundunuzmu? Bulunduysanız bu yazılı belgeyi kamu oyuna açıklarmısınız? Kasım 2014 de Milli Emlak’ın Gaziemir Belediyesine devrettiği yerleri metre karesini 400 TL den sattınızmı? Sattıysanız, raiç bedellerin yükselmesine sizin sebep olduğunuzu söyleyebilirmiyiz? Bu rakamların düşürülmesi konusunda nasıl bir mücadele verildiğini hiç merak ettiniz mi? Yüksek fiyata sattığınız bu yerleri satın almak durumunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kim telafi edecek? Devredilmesi gereken bu yerler Belediye tarafından sorunsuz dağıtılabilir ama, direk Bakanlık tarafından dağıtılırsa, 81 ilimizdeki benzer bölgeler için emsal teşkil edebileceğini biliyormusunuz?

ÜLKENİN DE YERELİNDE İKTİDARI BİRLİKTE ÇALIŞABİLMELİDİR
Sarnıçlıların umutları üzerinden hiçbir kimsenin oy devşirmeye hakkının olmadığını vurgulayan Nazmi Yılmaz, sıkıntıyı hükümetin ve yerel yönetimin birlikte çözmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Şenol’a devri yaptıralım sizde üzerine koymadan sembolik rakamlara hak sahibi vatandaşlarımıza verin bu yerleri demişiz. Belediyeye, Bakanlığın devrettiği bir yeri neden yüksek fiyata sattıklarını sormuşuz. Hatta belgelerini ortaya koymuşuz. Sayın başkan hala topu taca atıyor. Vakit kazanmaya çalışıyor. Bu da bize hükümetin ve yerel yönetimin iyi bir koordinasyon içinde olması gerektiğini bir kez daha  göstermiştir”dedi. 

SARNIÇLI KARDEŞLERİMİZ ÇÖZÜMDEN YANA OLANIDA OLMAYANIDA ÇOK İYİ BİLİYOR!
2B Sorununun çözümü için büyük bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirten Nazmi Yılmaz, yerel iktidarın egolarını ve seçim kaygılarını bir türlü aşamadığını ifade etti. Yılmaz, “Tek derdimiz 2B’ye ait yerler ile, Milli Emlaka ait yerlerin ve Orman vasfını kaybettiği halde Ormana aitmiş gibi görülen yerlerin tamamını emlak vergi değeri üzerinden vatandaşlarımıza dağıtımını sağlayarak yılan hikayesine dönen ve uzun zamandır tapularına kavuşmak için can atan halkımızın yüzlerini güldürmektir. Bunu yaparkende, daha önce ödemeleri tebliğ edilen vatandaşlarımız İle ecrimisil ödemesi yapmak durumunda olan kardeşlerimizin de mağduriyetlerini gidermektir” dedi. Çözüm için bürokrasiyi aştık ama bir tek yerel yönetimi aşamadık diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, “Milletin vekili Atilla Kaya’nın sözlerine yalan diyorlar, kendi arşivlerindeki belgelere yalan diyorlar. Kendi yaptıkları görüşmelere ve toplantılara yalan diyor inkar ediyorlar. Zaten bugüne kadar hep oturdular oturdular. Şimdide oturumun açığını istiyorlar. Sarnıçlı kardeşlerim de zamanı gelince bugüne kadar hiçbir şey yapmadınız sadece oturdunuz. Siz oturmaya devam edin bakalım diyecektir” şeklinde konuştu.

 
CHP Bornova aday adayı İnal: Biz hazırız ve kazanacağız!
 
İZBAN’da grev çanları: 10 saatlik görüşmeden ne sonuç çıktı?
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
güler abla 7 Aralık 2018 Cuma 10:29

yahu 10 yıldır Belediyede iş başında olanlar bugüne kadar hiç bir şey yapmadan halen bu sorunları bizmi çözeriz diyorlar anlamadım. Ben karga değilim ama En iyisi güleyim yada ağlayayım

Yorumu oyla      15      5  
Mehtap Sevinç 7 Aralık 2018 Cuma 10:25

Sayın Nazmi Yılmaz beyi tanımıyorum ama adını çok duyuyorum eğer dediği gibi Emlak Vergi değeri üzerinden yerlerimizin satışını sağlarsa tüm Sarnıç halkı minnettar kalır ömür boyu duacısı oluruz

Yorumu oyla      13      5  
Ergün Vatanagelen 7 Aralık 2018 Cuma 10:21

Bulgaristandan gelenlerin çokca olduğu Hürriyet mahallesinde oturuyorum. iki dönemdir CHP ye destek verdik. Ama Belediye başkanını 10 yıldır bizim mahallede gören varmı bilmiyorum ben görmedim. Benim derdimi bilmeden nasıl derman olacak

Yorumu oyla      14      5  
Aydın Genç 7 Aralık 2018 Cuma 10:14

Bizim sorunlarımızı en iyi bilen adamdır Nazmi Yılmaz Uzun zamandır gecegündüz emek verirken ben şahidim herkes destek olursa biterecek adam odur

Yorumu oyla      13      5  
yalanlara kananlar 7 Aralık 2018 Cuma 06:15

akp'lilerin bu işi çözmek için uğraştığına kim inanır? Kişiye özel KHK çıkaran AKP, kendi partililerinin isteklerini neden geri çeviriyor? Çünkü, bundan yararlanacak olanlar sıradan vatandaşlar! Sıradan vatandaşlar akp için oy deposu olmaktan başka anlam taşımazlar ve liderleri gibi her daim kandırılmaları gerekir! Yazık, bu işi çözmeye kalkan akp'liler hala partilerinin zenginden yana olduğu gerçeğini kavrayamamış! Tek kalemde müteahhit Cengizin ikiyüzmilyon dolara yakın vergi borcunu silenlerin Sarnıç'ta yaşayanlara destek çıkacağını sanacak kadar ahmak ve şaşkınlar! Kalkıp bir de bunu dile getirenlere saldırıp, zenginin dalkavukluğunu yapıyorlar!

Yorumu oyla      10      12  
kestirmeden 6 Aralık 2018 Perşembe 21:23

2b arazileri müteahhitlere peşkeş çekerken üzerinde vatandaşın yıllardır oturduğu arsalara biçtiğiniz değer neden yüksek? Müteahhitlere bedava, fabrikatörlere bedava, yoksul vatandaşın ev yaptığı arsa rayiç bedelden! Bu mudur sizin ahlak, adalet anlayışınız? İşadamlarının, müteahhitlerin teşvik edildiğini bilen bizler vatandaşın teşvik edildiğini ne zaman göreceğiz? Sorular bunlar, gerisi şovmenlik! Beydağ barajından su verdik diyenin yardakçılarısınız, her şey beklenir sizden!

Yorumu oyla      10      12  
Bülent ışık 6 Aralık 2018 Perşembe 20:34

Önce bir ilçe başkanı olda ondan sonrada ancak CHP ilçe başkanını açık oturuma çağırırsın. Siz önce imar barışından para gelecek diye şehiri ne hale getireceksiniz onu sorgulayın. İmar affının adını da imar barışı yapmışlar.

Yorumu oyla      10      12  
selim 6 Aralık 2018 Perşembe 17:00

Belediye başkanı sn.Halil ibrahim Şenol neden bugünlerde sarnıç'ı ağzına almaya başladı.Önce gitsin sarnıç ana caddesinin alsfaltının ne halde olduğunu görsün.

Yorumu oyla      23      10  
Ali Gökbudak 6 Aralık 2018 Perşembe 15:27

Kendi ismini bile yazmaktan aciz olan "sarnıçlı" güzel dostum; Nazmi Yılmaz bu işi çözüme kavuşturmak için gece gündüz koşturduğu için mi utansın? Tamam somut çözüm isteyelim ama Üslupsuz ve nankör olmanın alemi yok.

Yorumu oyla      34      10  
sarnıçlı 6 Aralık 2018 Perşembe 15:20

İki dönemdir belediyede yer işgal edenler 2B arazilerimiz konusunda Nazmi Yılmaz kadar koştursalardı bu iş çözülürdü. Seçim gelince oturup ta kılını kıpırdatmayanlara SARNIÇ HALKI iyi bir ders verecektir.

Yorumu oyla      28      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova aday adayı İnal: Biz hazırız ve kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal CHP Bornova İlçe Örgütüyle ...
Sırrı Süreyya Önder cezaevine teslim oldu
"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3.5 yıl hapis cezası onanan ...
Flaş hamle: MHP Denizli'yi AK Parti'ye bıraktı!
AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak masasında çalışmalar sürerken, ...
 
BBP İzmir için kararını verdi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel seçimde işbirliği ...
İYİ Parti'ye 'hayır' mı dedi? Açıklama geldi!
Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mansur Yavaş'ın ...
CHP'li Kılıç, mecliste İzmir'deki TOKİ konutlarını sordu
CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri ...
 
MHP İzmir'den anlamlı sergi
5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. Yıl dönümünde ...
AK Parti'nin 14 ildeki adayları belli oldu!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
'Yalova'dan değil başka yerlere adayım'
CHP'li Muharrem İnce, "Ben bu kentin 16 yıl milletvekilliğini yaptım. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva