HABERLER>EKONOMİ
29 Mart 2012 Perşembe - 14:12

Rönesans Holding İzmir'e dolar yağdıracak

Rönesans Holding İzmir'e büyük yatırımla giriyor. 150 milyon dolara Optimum'u yapan firma önümüzdeki süreçte 500 milyon dolar daha harcayacak.

Rönesans Holding İzmir e dolar yağdıracak

EGEDESONSÖZ - Rönesans Holding, İzmir'e önemli yatırımlarla girdi. İzmir'in ilk Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'ni açan holding Bayraklı ve Karşıyaka'ya da yatırım yapacak. Toplamda 650 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Maksimum marka, minumum ödeme" sloganıyla kapılarını İzmirlilere yarın açacaklarını dile getiren Türkiye ve Rusya’da bulunan yaklaşık 2 milyar dolarlık ticari gayrimenkul portföyüne sahip bir gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İzmir'e 500 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını müjdesini de verdi. Optimum Alışveriş Merkezi’nin açılışı ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Ilıcak, İzmir'e 150 milyon dolarlık yatırımla böyle bir alışveriş merkezi kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, 14 ay gibi rekor bir sürede inşaatı tamamladıklarını kaydetti. Yılda 11 milyon kişinin ziyaret etmesini bekledikleri alışveriş merkezinin özgün bir yapı olduğunu söyleyen Ilıcak, "Kopya değil, İzmir'e özgü bir alışveriş merkezi yaptık ve bunun için çok uğraştık. İzmir herkesin radarında olan bir şehir, Bayraklı ve Karşıyaka'da toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız daha olacak" diye konuştu.

İZMİR'E ÖZGÜ ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Bazı firmaları İzmir'e getirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Ilıcak, 2 bin 300 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak Optimum Outlet İzmir mağazası için hizmet verdiğini söyledi. Binanın inşaatı sırasında binden fazla kişinin çalıştığını dile getiren Ilıcak, "Kopya değil İzmir'e özgü bir alışveriş merkezi yarattığımızı düşünüyoruz. Bazı firmaları ise İzmir'e getirmek için büyük çaba harcadık, iki yılı bulan görüşmelerimiz oldu. Hizmet vereceğimiz 140 bin metrekare alanda yer alan Optimum Outlet İzmir mağazamızın işletmesi Rönesans Gayrimenkul Yatırım'da olacak" dedi.

YENİ YATIRIMLAR 2015'TE BİTECEK
İzmir'e yeni yatırımlarının da olacağını dile getiren Ilıcak, "Bayraklı'da Ankara Asfaltı'nda yer alan 150 bin metrekarelik bir alanda yine alışveriş merkezi ve konutlardan oluşan bir yer yapacağız. Ayrıca Karşıyaka Turan'da yine benzer bir proje gerçekleştireceğiz. İzmir'de toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız olacak ve 2015 yılı sonun kadar tamamlamayı planlıyoruz. İzmir herkesin radarında olan bir şehir ve geleceğinin de son derece parlak olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 29 Mart 2012 Perşembe 22:09

izmir doğu ili ya,bazı firmaları getirmek için verdiğiniz uğraştan dolayı teşekkür ederiz...şu istanbul insanınnın, biz izmir lilerden nedir alıp veremediğiniz anlamış değilim...her defasında bir izmiri aşağılamak bir bilmemne...iyi yapmışsınız o gelmek istemeyen firmaları ikna etmekle...aferin sizi ayakta alkışlıyoruz..tebrik ederiz...başarılar...izmir li olamadığımız için içimiz gidiyor deyiverin artıkta rahatlatın ezikler...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EXPO alanı için 12 firma teklif verdi
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı kapsamında organizasyonun yapılacağı alan ...
İzmir Fashion Day'a muhteşem açılış
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin öncülüğünde, İzmir Kuaförler ...
İTB meclis üyesinden rakı üreticilerine üzüm çağrısı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Üyesi Mehmet Esmer, çekirdeksiz kuru ...
 
Ev sahipleri dikkat! Bugün son gün!
Kira gelirleri için beyanname verme süresi bu gece sona eriyor. Vergi ...
Metro Turizm ile ilgili bir şok iddia daha
Metro Holding’e yönelik İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ...
VOB için iş dünyası tek yürek oldu
İşadamları dün yaptıkları açıklamalarla VOB'un İstanbul'a taşınmasına karşı olduklarını vurguladı.
 
“Personel maaşı” Borsa’yı böldü
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Kaya’nın Borsa’da çalışan personel ...
İTO'dan EXPO için lobi atağı
İzmir Ticaret Odası EXPO 2020 için düğmeye bastı, hedef olarak Afrika ülkelerini seçti.
‘İzmir en önemli yatırım merkezi olacak’
İzmir'de kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi büyük inşaat şirketlerinin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva