HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2013 Salı - 09:42

Reyhanlı’da katliam kayıtları! MİT neden geç haber verdi?

Reyhanlı patlamalarının faillerinin, saldırı öncesine ait görüşme kayıtları ortaya çıktı. MİT’in takibine takılan kayıtlardan, faillerin bir saldırı hazırlığı içerisinde oldukları açıkça anlaşılıyor.

Reyhanlı’da katliam kayıtları! MİT neden geç haber verdi?

ANKARA - Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen ve 52 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında elde edilen son bilgilerde, faillerin saldırı öncesine ait görüşme kayıtları da bulunuyor.

Taraf gazetesi, Reyhanlı saldırısıyla ilgili olarak MİT'in zanlıların telefon konuşmalarını dinlediği ve eylemden 18 saat önce Emniyet'e bilgi verdiğini ancak buna rağmen harekete geçilmediğini iddia etti. Gazete, Hüseyin Özkaya imzası ile çıkan haber haberi sürmanşete taşırken MİT'in tespit ettiği ve zanlılara ait olan telefon konuşmalarını da yayınladı.
 
İşte o haber:
Reyhanlı patlamalarının faillerinin, saldırı öncesine ait görüşme kayıtları ortaya çıktı. MİT'in takibine takılan kayıtlardan, faillerin bir saldırı hazırlığı içerisinde oldukları açıkça anlaşılıyor.
 
MİT'in Mehmet Gezer, Nasır Eskiocak, Yusuf Nazik ve diğer Reyhanlı faillerinin 18-24 nisan tarihleri arasında araç ve depo teminine yönelik farklı kişilerle defalarca yaptıkları görüşmeleri belirlediği ve saldırı düzenleyecek araçların plakalarını tespit edildiği ancak Emniyet'e eylemden sadece 18 saat önce bilgi verildiği ortaya çıkmıştı. MİT in tespit etmesine rağmen ilgili birimlerle paylaşmadığı belirtilen o kayıtlardan, Nasır Eskiocak'ın diğer faillerle yaptığı görüşmeler şöyle:
 
"BOŞ DEPO VAR MI?"
» 18 nisan saat 14:05'te, 0535...6886 nolu GSM kullanıcısı bay şahsa yakınlarında kiralık boş bir depo olup olmadığını sormuştur. Muhatabı ise, "Boş bir deponun olduğunu, yüz yüze konuşmaları gerektiğini" ifade etmiştir.
 
» 24 nisan saat 13:50'de, Yusuf Nazik ile yaptığı görüşmede, "Önden çekişli bir araba olmadığını, arkadan çekişli arabanın olup olmayacağını merak ettiğini" ifade etmiştir. Yusuf Nazik ise cevaben; "Önden çekişli 2002 model bir arabanın daha iyi olacağını, Mehmet...'i aramasını, kendisinin onunla konuştuğunu ve Mehmet...'in elinde olduğunu söylediğini, yarın (25 nisan) geleceğini" belirtmiştir.
 
"ARKADAN ÇEKİÇLİ ARABAYA BAK"
» 24 nisan saat 14:34, 14:57 ve 15:10'da, 0507...5577 nolu GSM kullanıcısı Mehmet... isimli şahısla yaptığı görüşmelerde özetle; "Arkadan çekişli olan arabaya bakmasını, arabayı Antakya'dan değil muhatabının oradan tedarik etmesini, herhangi bir sorun olmadığını, arabanın 2003 model olup olmadığını ve plakasının ne olduğunu merak ettiğini, 42, 34 ve 06 plakalı araçlardan birisine ve 2001 ya da 2002 model araçlara da bakacaklarını, aile arabası şeklinde yeni görünümlü ve yeni kasa bir araç olmasını, 38'lik araç istemediğini, varsa 125'lik veya 100'lük olması gerektiğini, hatta 125'lik önden çekişli kısa bir araç olursa daha iyi olacağını, kendisinde bulunan 100'lük kısa araç gibi olmasını, 125'liği görüp göremeyeceğini merak ettiğini, muhatabının interneti olup olmadığını, gerekirse 100'lük dizel bir araç da olabileceğini, 18 Bin TL'nin pahalı olduğunu, muhatabının ucuz olanı bulmasını ve onu alacaklarını" ifade etmiştir. Mehmet... isimli şahıs ise cevaben; "Kendisinin bulunduğu yerde 2003 model bir aracın ortalama olarak 17-17.500 TL olduğunu ancak kendilerine indirim yapıldığını ve 16 Bin TL'ye bırakılacağını, 42 plakalı bir aracı görmediğini ancak 34 ve 06 plakalı araçlara bakacağını, 38'lik bir araç olduğunu, 100'lük ve 125'lik araçlara bakacağını, 125'lik aracı isterlerse görebileceklerini, internetinin bulunmadığını, aslında 100'lük bir araç bulunduğunu ve fiyatının 18.000 TL olduğunu, 2002- 2003 model araçların 15-16 Bin TL civarına mal olacağını" belirtmiştir.
 
» 1 mayıs saat 21.22'de, 0537...3572 nolu GSM kullanıcısı bay şahıs ile yaptığı görüşmede özetle; "Nerede ve kaç kişi olduklarını, arabanın yanında kimlerin kaldığını" sorarak, Yusuf... ile konuşmak istediğini" belirtmiştir. Eskiocak devamında, Yusuf ... (Yusuf Nazik olduğu değerlendirilmektedir) ile yaptığı görüşmede; "Muhatabının tek başına gelmesi gerektiğini, (isimlerini belirtmediği) şahısların bugün (1 mayıs) araması durumunda cevap vermemesini, (mahiyetini belirtmediği) şeyi herhangi bir petrol ofisine indirmesini" ifade etmiştir. Yusuf ... ise cevaben; "Üç kişiyle geldiğini, arabanın yanında hiç kimsenin bulunmadığını, (İsmi belirtilmeyen yere) beş kilometre kaldığını" belirtmiştir.
 
» 1 mayıs saat 21.27 ve 22.01'de, 0530...0231 nolu GSM kullanıcısı bay şahıs ile yaptığı görüşmelerde özetle; "(Mahiyetini belirtmediği) şeyi tellere indirip indirmediğini, arabayı yerinden alıp almayacaklarını, arabanın yanında neden arkadaşlarını bırakmadığını, (ismi belirtilmeyen şahısların) arayıp aramadığını" sormuş, "Kendisine haber vermeden hiçbir şey yapmamasını, arabanın yanında durmasını ve diğer şahısları başka bir arabayla Ankara'ya göndermesini ve gelecek kişilere de bunu söylemesini, iş bittikten sonra petrol ofisinde kalmasını ve oraya geleceğini" ifade etmiştir. Bay şahıs ise cevaben; "(Mahiyeti belirtilmeyen) şeyi yol ayrımında indirdiğini, acele olarak çıktığından dolayı arkadaşlarını da yanına aldığını, (İsmi belirtilmeyen şahsın) yarım saate kadar geleceğini, gelmek üzere olduğunu ve birazdan arabanın yanında olacaklarını" belirtmiştir.
 
Reyhanlı zanlılarının, saldırı sabahı 07:30 sularında ''Minibüse sığmıyor'', ''Bir şekilde sığdır'' şeklindeki konuşmalarının tespit edildiği ancak MİT Hatay Bölge Müdürlüğü'nün söz konusu görüşmeyi, MİT Merkez ile Emniyet'e saldırı sonrası bildirdiği belirtiliyor.
 
"MİT AĞI ORTAYA ÇIKARDI AMA..."
Saldırıya ilişkin yürütülen çalışmalarda, MİT'in, Nasır Eskiocak'ın irtibatlarından hareketle, olayın içerisinde A.K, A.M. ve Y.B. isimlerinin de bulunduğunu, bir eylemin yapılacağını ve araç alımı dahil bütün bilgileri tespit edip, ağı ortaya çıkardığına ancak bu bilgileri, Emniyet ve Jandarma ile paylaşmadığına yer verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Mayıs 2013 Salı 11:19

Kayıtların bu kadar geç yayınlanması "acaba pirincin taşı mı ayıklandı?" sorusunu akla getiriyor.

Yorumu oyla      13      6  
plan 28 Mayıs 2013 Salı 10:21

Patlama olması ve suriyeye saldırı nedeni olması için mi olaya göz yumuldu acaba..insanın kafası karışıyor. Olay da ya korkunç bir ihmal ya da ülkemizde insan hayatının önemi mi yok... Yoksa sadece kuşkulu tahmin mi..Yıllar geçsede bir gün işin doğrusu mutlaka ortaya çıkar.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de korkunç cinayet: Misafirliğe gittiği arkadaşını…
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, evine misafirliğe gittiği arkadaşı 53 ...
Kardeş kavgası katliama dönüştü: 6 ölü!
Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde 2 kardeş arasında çıkan tartışmaya akrabaların ...
Demirel 65 yıllık hayat arkadaşını kaybetti
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel tedavi gördüğü ...
 
Ve tarihi davada ‘eskort kızlar’ hakim karşısında…
İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanığın ...
İzmir’de ‘22.00’ isyanı: Bu yasa dükkan kapattırır!
Alkollü içki kurallarını yeniden düzenleyen yasa tasarısına İzmir’den ...
İzmir’deki cezaevinde çocuk mahkumlara işkence iddiası!
ÇHD, Şakran Cezaevi’nde çocuk mahkumlarla yapılan görüşme sonunda hazırladıkları ...
 
İzmir'de korkunç son: Trenin önüne atladı...
Bayındır’da kimliği belirlenemeyen bir kişi, yolcu treninin önüne atlayıp ...
DEÜ akademisyenin kitaplara adanmış hayatı…
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. ...
İzmir’de bedenlerle barış mesajı!
İzmir’de Ege Üniversitesi’nde okuyan toplum gönüllüsü 200 öğrenci, Bornova ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva