HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2015 Perşembe - 15:21

Otogargara Selçuk'ta seyirci ile buluştu

Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Otogargara” adlı oyun ikinci kez seyircisi ile buluştu. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, Erol Namdar’ın yönettiği oyun ikinci gösteriminde de beğeni ile izlendi. Oyunu Eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte izlemeye gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, şu ana kadar da 300’e yakın genci tiyatro ile bir araya genç yönetmen Erol Namdar’a bu başarısından dolayı teşekkür etti. Başkan Bakıcı; “Bizim Erol Namdar gibi arkadaşlarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Bu şekilde devam ettiğimiz müddetçe Sanat ve spor alanlarında Selçuk’un çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum” dedi.

Otogargara Selçuk ta seyirci ile buluştu

İZMİR - Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda ikinci kez sahne alan “Otogargara” adlı oyunu eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte izleyen Başkan Bakıcı, yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı. Selçuk Belediye Tiyatrosunun giderek büyüdüğüne ve bu çerçevede genç Yönetmen Erol Namdar’ınbüyük bir sinerji yarattığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bizim Erol Namdar gibi arkadaşlarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Kendisi ve ekibi güzel oyunlar ortaya koyuyorlar, Tiyatroyu sahipleniyorlar. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Oyuna katılan çocuklarımıza ve onları tiyatroya teşvik eden ailelerimize de teşekkür ediyorum. Bu şekilde devam edersek, hem sanat, hem de spor alanında Selçuk’un çok daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Salonları doldurduğumuzda bunun değeri, anlamı çok daha farklı olacaktır” diye konuştu.
Toplam 110 kişilik bir oyuncu kadrosuna sahip olan ve 2 yetişkin, 5 genç, 2 çocuk olmak üzere toplam 9 grubun Selçuk Belediye Tiyatrosu bünyesinde yer aldığını belirten Genç Yönetmen Erol Namdar; “Tiyatro meşakkatli bir şey, yorucu, sabır gerektiren, hata kaldırmayan bir şey. Canlı canlı seyirci karşısındasın birebir seyirci ile temas içerisinde olmak oldukça zor. Oyuncu arkadaşlarımın birçoğu sosyal hayatlarından, iş hayatlarından, okul hayatlarından fedakârlık ederek  buraya geldiler. Her birine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
OTOGARGARA PASTASI KESİLDİ
Büyük beğeni ile izlenen “Otogargara” adlı oyun sanatseverlerden büyük alkış aldı. Oyun sonunda sahneye çıkarak Selçuk Belediyesi Tiyatro ekibini tek tek tebrik eden Başkan Bakıcı, daha sonra tüm ekip ile birlikte CafeCarpouza’da oyuncular ile birlikte pasta kesti. Oyuncularla çay içip sohbet eden Başkan Bakıcı, “Sanat ve kültürün bireye kazandırdığı çok güzel oldular var. Bunlarla yoğrulmuş bir insanın ve toplumun kötü noktalarda olması mümkün değildir. Dolayısıyla biz de insanlarımızın sanat, kültür ve sporla meşgul olmasını istiyoruz. Başta Erol Namdar olmak üzere bu dalda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu oyunların her zaman devamını diliyoruz” dedi.
 
ÜÇ AKŞAM, ÜÇ OYUN
Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından 25 Aralık Cuma günü saat 20.00’de   “Kadınlık Biz de Kalsın” adlı oyunla, 26 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te ise  “Öksüz Kız” isimli çocuk oyunu ile Selçuklu tiyatroseverlerle buluşacak.
 

 
Balbay'dan kurultay mesaisi: 5 günde 5 bin km yol
 
Rus turist kaybına 'alternatif pazar' çözümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Belediye’den ‘köy malları’ satışı
İzmir’de tartışmalara neden olan köy malları satışında Kemalpaşa Belediyesi ...
Narlıdere'de dönüşüm hız kazanıyor: Model olacak!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2.İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, ...
Kemalpaşa'da muhtarların talebine yeşil ışık!
Kemalpaşa Ulucak’taki muhtarlarla bir araya gelerek beldeyi adım adım ...
 
Çiğli'de kömür depolarına denetleme
Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede kömür satışı yapan kömür depolarını denetledi.
Bornova’da '545 milyon yıllık yolculuk' başladı
Bornova Belediyesi, dünyanın 545 milyon yıllık geçmişinin anlatıldığı ...
Karşıyaka Zabıtası'nda ‘şeffaf denetim’ dönemi!
Zabıta denetimlerinde şeffaflık ve güven duygusunu artırmayı hedefleyen ...
 
Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak
Buca Belediyesi’nin olası bir doğal afete karşı belediye personelini bilinçlendirmek ...
Konak’tan bir ilk: Esnafa yerinde tahsilat
Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren esnaflardan aylık olarak tahsil ...
Büyükşehir ile DİSK'in kritik zam pazarlığı!
Yaklaşık 7 bin belediye çalışanını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva