HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2015 Perşembe - 12:58

AK Partili Belediye’den ‘köy malları’ satışı

İzmir’de tartışmalara neden olan köy malları satışında Kemalpaşa Belediyesi kolları sıvadı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın “satılmayacak” sözü verdiği partili belediyeler içinde yer alan Kemalpaşa Belediyesi, 33 kalemde toplam 2 milyon 200 bin TL muhammen bedelle arsaları satıyor. Satışlarda ilk olarak taş ocağı mücadelesiyle gündeme gelen Akalan Köyü’nden başlanacak. Konuyla ilgili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da bir açıklama yaptı.

AK Partili Belediye’den ‘köy malları’ satışı

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun süre tartışmalara neden olan köy malları satışlarına ilk olarak Kemalpaşa Belediyesi başladı. AK Partili Belediye taş ocağı mücadelesiyle gündeme gelen Akalan Köyü’nden başlandı.

İzmir’de geçtiğimiz dönem ilçe belediyelerinin köy mallarını satışı, CHP ve AK Parti arasında tartışmalara neden olmuştu. Tire’deki satışların ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’deki 6 belediye başkanıyla toplantı yaparak köy mallarının satılmayacağı konusunda mutabakata varmış ve malların asla satılmayacağı sözünü vermişti.

KÜÇÜKLERDEN BAŞLADI
Gelinen süreçte AK Partili Kemalpaşa Belediyesi,  İzmir-İstanbul Otoyolu kapsamında yapılması planlanan taş ocağına karşı yargı mücadelesini kazanan Akalan Köyü’nden satışa başladı. Belediye, en büyüğü 2 bin metrekare, en küçüğü 130 metrekare olmak üzere 33 kalemde çeşitli arsaları satışa çıkarıyor.

2 MİLYONLUK SATIŞ
Geçici teminat bedellerinin 8 bin TL ile bin 300 TL arasında değiştiği 33 arsanın toplam muhammen bedeli ise  2 milyon 200 bin TL olarak belirlendi. Satışlar, 5 Ocak 2016 günü saat 14.00 ile 16.40 saatleri arasında belediye encümen toplantı salonunda gerçekleşecek.

SATIŞI HALK İSTEDİ
Öte yandan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Uğurlu açıklamasında, ''Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin 02/11/2015 tarih ve 217 sayılı kararı ile ilçemizdeki Akalan, Aşağı Kızılca ve Yukarı Mahalleleri(Sekiz Eylül Mah.)’nde bulunan toplam 33 adet taşımazın satışının yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin husus, 5953 Sayılı Kanun’un 18/e maddesi gereğince mevcut üyelerin oy birliği ile kabul edilmiştir. Sonrasında 09/11/2015 tarih ve 1317 sayılı başkanlık makamının oluru ile muhammen bedel tespit komisyonu oluşturulmuş ve taşınmazların muhammen bedelleri tespit edilmiştir. Bu taşınmazların satışının ise 2886 Sayılı Kanun’un 45. Maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile 5 Ocak 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.
 
Buradan öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki; Kemalpaşa Belediyesi’ne ait arsalarla ilgili işlemler, meclisimizin hür iradesiyle alınmış kararlara dayanır. Siyasi partisi fark etmeksizin halkın seçtiği meclis üyelerinin kararları yok saymak, öncelikle seçmen iradesine saygısızlık etmektir. Üstelik oy birliği ile alınmış bir kararı ve buna bağlı devam eden süreci, basit bir al-sat işlemi haline indirgemek akıl almaz bir sorumsuzluktur. Kaldı ki, sözü edilen Akalan Mahallesi’ndeki 31 taşınmazla ilgili talep yine burada yaşayan vatandaşlarımızdan gelmiş; böylece uzun yıllardır süre gelen belirsizlik ortamının sonlandırılması istenmiştir. Son derece iyi niyetle ve makulce karşılanan bu talep, belediye meclisimiz tarafından karşılık bulmuş ve gerekli çalışmaların başlatılması için onay verilmiştir. Son olarak şunu belirtmek isteriz ki; biz siyasi bir partiyi değil, halkımızın bize emanet ettiği bir belediyeyi yönetiyoruz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte düne kadar Akalan’daki meydanı nasıl pırıl pırıl yaptıysak; Örnekköy’e nasıl Bilgi Evi inşa ettiysek ve kent merkezine nasıl Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin temelini attıysak, yarın da gidip başka alanlarda ve kulvarlarda hizmet etmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

 
Narlıdere'de dönüşüm hız kazanıyor: Model olacak!
 
CHP İzmir'de üçüncü Alaattin Yüksel dönemi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Aralık 2015 Cumartesi 23:47

Ben bir akalanlı olarak arsa almak istiyorum ama imkanlar kısıtlı taksitle alamazmıyım

Yorumu oyla      11      5  
26 Aralık 2015 Cumartesi 23:43

Öncelik akalanlıların olması lazım sayın başkandan ricamız ödemede kolaylık fiyat biraz daha makul hale getirilirse daha iyi olur

Yorumu oyla      11      5  
arif ceylan 26 Aralık 2015 Cumartesi 08:47

akalanda arsa fiyatlari cok yuksek otaban istimlakpoarasi onucbucuk liradan odeme yapti arsa parasi yuzkirlira koylu ihaleye giremesin diyemi yukse tutluyor koyluye taksit yapilamazmi baskan arif ugurludan ricamiz bu arsalari makul fiyatla ihtiyac sahibi koylulere satilmasi daha yerinde olur diye konusuluyor koyumuzde

Yorumu oyla      11      5  
26 Aralık 2015 Cumartesi 08:36

Koyumuzun yolları pislik içinde ama ne bir asfalt ne taş var bu koy kemalpasanin mahallesi ise belediye neden yapmiyo onlar çünkü rasat peşinde

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 25 Aralık 2015 Cuma 14:14

önemli bir rumuzla yazan arkadaş.ben eski bir belediye başkanıyım.oy birliği nedir oy çokluğu nedir istersen bir inceleme yap.gazetenin haberine göre bu satış mecliste oy birliği ile geçmiştir.yani mecliste grubu bulunan bütün siyasi parti meclis üyeleri satılsın diye oy verdiği ortaya çıkıyor.oy çokluğu diye haber yapılsa o zaman chpli üyelerin ret oyu kullandığı anlamı ortaya çıkacaktı. ben trol filan değilim.köy mallarının satışa çıkarılmasına bende karşıyım.

Yorumu oyla      12      5  
ahmet 25 Aralık 2015 Cuma 13:33

Cambel köy yolları ne zaman yapılacak acaba

Yorumu oyla      11      5  
Onemli bilgi 25 Aralık 2015 Cuma 11:11

Belediye meclisinin cogunluk uyesi ak partidir. Muhalefetin itiraz etmesi bisey ifade etmiyor. Trollere duyrulur.

Yorumu oyla      12      7  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 25 Aralık 2015 Cuma 08:20

Satış kararı belediye meclisinde oy birliği ile geçmiş bu ne demektir yani muhalefet Chpli meclis üyelerde satış yönünde karar vermiştir.Burada sorgulanacak olan muhalefettir belediye başkanı değil.

Yorumu oyla      13      6  
Selami şahin 25 Aralık 2015 Cuma 02:16

Ulucak diye bi ilçeniz bi mahalleniz var buraya ne yaptınız bunlarıda soylersenız bılgımız olsun sokaklar moloz yıgını pislikten geçilmiyor

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de dönüşüm hız kazanıyor: Model olacak!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2.İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, ...
Kemalpaşa'da muhtarların talebine yeşil ışık!
Kemalpaşa Ulucak’taki muhtarlarla bir araya gelerek beldeyi adım adım ...
Çiğli'de kömür depolarına denetleme
Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede kömür satışı yapan kömür depolarını denetledi.
 
Bornova’da '545 milyon yıllık yolculuk' başladı
Bornova Belediyesi, dünyanın 545 milyon yıllık geçmişinin anlatıldığı ...
Karşıyaka Zabıtası'nda ‘şeffaf denetim’ dönemi!
Zabıta denetimlerinde şeffaflık ve güven duygusunu artırmayı hedefleyen ...
Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak
Buca Belediyesi’nin olası bir doğal afete karşı belediye personelini bilinçlendirmek ...
 
Konak’tan bir ilk: Esnafa yerinde tahsilat
Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren esnaflardan aylık olarak tahsil ...
Büyükşehir ile DİSK'in kritik zam pazarlığı!
Yaklaşık 7 bin belediye çalışanını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ...
Güzelbahçe 'yeni yıla yeni umutlar'la giriyor
Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür, Sanat ve Musiki Derneği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva