HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2015 Perşembe - 13:17

CHP İzmir'de üçüncü Alaattin Yüksel dönemi

Geçtiğimiz Pazar yapılan ilk kongresinde zafere ulaşan Alaattin Yüksel ve çarşaf listeyle göreve gelen yönetim kurulu, yapılan devir teslim töreniyle resmen görevine başladı. Yüksel’in örgütten ilk ricası basın önünde birbirimize olumsuz eleştirilerde bulunmayalım oldu. Yüksel ayrıca diğer partilere seslenerek ‘Bir ilk olalım, Ankara’ya birlikte gidelim’ dedi ve hedefini 30 ilçede iktidar olmak olarak açıkladı.

CHP İzmir de üçüncü Alaattin Yüksel dönemi

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan devir teslim töreniyle resmen görevine başladı. 20 Aralık’ta yapılan il kongresinde göreve üçüncü defa seçilen Yüksel, yönetim kuruluyla beraber resmen iş başı yaptı.

Devir teslim törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Eski Milletvekili YDK Üyesi Mustafa Moroğlu, il yöneticileri, ilçe başkanları, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, belediye başkanları, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Nilay Kökkılınç, Ülkümen Rodoplu ve partililer katıldı. Toplantı sonunda Yüksel, İl Eski Başkanı Bedri Serter’e çiçek hediye etti.

ALAATTİN BEY SÜREKLİ KENDİNİ YENİLİYOR
Devir teslim töreninde ilk olarak konuşan İl Eski Başkanı Bedri Serter oldu. Serter, “Her başlangıcın bir sonu olabiliyor. Hayat böyle bir şey. Beni daha önce belediye meclis üyesi yapan abime görevi devretmekten keyif alıyorum. Alaattin Bey sürekli kendini yeniliyor. Bize örnek oluyor. Çok güzel bir süreç geçirdik. 11 buçuk ayda bütün örgütümüzle beraber üç önemli seçim geçirdik. Çok güzel başarılar yakaladık. Oyumuzu yüzce 47,5’lere çıkardık. 14 vekille İzmir’i temsil ediyoruz. Bundan sonra sürecin sağlıklı ilerleyeceğini düşünüyorum. CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte iktidara yürüyen bir parti olacağına kanaatim sonsuz. Herkese başarılar diliyorum. Başkanımın her zaman yanındayım. O da benim yanımda oldu her zaman. Bu devir teslim İzmirlilere ve partimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Serter’den sonra konuşma yapan İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, “CHP İzmir il kongresini yaptı. Biz yeni seçilenler olarak bayrağı devralmaya geldik. Ben daha önce il başkanı olduğumda Türkiye’de ve İzmir’de oyumuz yüzde 9,5’ti. Bugün Bedri başkanın da söylediği gibi oyumuz yüzde 47’lerde. Ben bu başarı hikayesini hep birlikte tamamladığımıza inanıyorum. Bende sonra il başkanlarımın hepsine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış, PM ve YDK üyeliği yapmış, köylerde olmak üzere AKP tarafından tamamen kendilerine rant sağlamak için kaldırdıkları il genel meclis üyelerimize ve şuan görevde olan herkese çok teşekkür ediyorum. Kırsal kesimde CHP’yi yükselttik. Yüzde 47’lere ulaşmamızda hepsinin emeği var. Herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamda sadece partililerimiz değil, İzmirlilere de büyük bir minnet borçluyuz. İzmirlilerle duygularımız, hayata bakışımız aynıdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına, devrimlerine sahip çıkma noktasında bizi sahiplendiler. Belediyelerimiz karşı açılan davalarda yanımızda oldular. İzmirlilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ORTAK HEDEFE KİLİTLENECEĞİZ
Yeni bir yolculuğa çıktıklarını belirten Yüksel, “Her gelen gibi biz de gideceğiz. Yeni bir başlangıcı yıl başında yapıyoruz. Yeni yıl yeni umutlar, yeni hayaller, yeni hedefler olduğunu anımsayarak aktif kadrolarımızla beraber omuz omuza, hep beraber mücadele edeceğiz. Parti içi yarışta kimin kazandığının önemi yoktur. Kim partiyi iktidara taşır, götürür, bunu örgütümüze, il delegasyonumuza sorduk. Orada bitmiştir. Başa baş bir yarış olmuştur. O nedenle kongrede yaşananlar kongrede kalmıştır. Nevzat Kavalar’ı da aradım. Önemli bir programı olduğu için bugün katılamadı, sevgilerini iletti. Hep beraber koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız. Ortak hedefe kilitleneceğiz” dedi.



YÜKSEL'DEN ÖRGÜTE 'BASIN' RİCASI
Süreçte kendi içlerinde bile tartışma fırsatı bulamayacaklarını söyleyen Yüksel’in, örgütten bir ricası oldu. Yüksel, “Bundan sonra kapalı toplantılar dahil birbirimizle ilgili olumsuz duygularımızı dile getirmeyeceğiz. Başarıyı nasıl yakalayacağımızı dile getireceğiz. Basın önünde partililerimizle ilgili olumsuz görüşleri dile getirmeyeceğiz. Buradan herkese rica ediyorum. Sorunumuz varsa ben buradayım. Bir telefon kadar yakınım. Genel başkanımızda buna hazır. Genel başkanımızın da ricasıdır” dedi.

TEK KİŞİ KALINCAYA KADAR…
Türkiye’yi inim inim inleten, kan gölüne çeviren iktidara karşı yoldaşlık duygularıyla beraber olacaklarının altını çizen Yüksel, “Her gün askerler, polisler, çocuklar birilerinin çıkarları uğruna büyük bir kanlı senaryoya alet ediliyor ve ölüyorlar. Ülkenin bir yanında dükkanlarını açamayan esnaflar var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve PKK’nın kimin öldüğü umurlarında değil. Bu kanlı savaşın durdurulması gerekiyor. Türkiye’nin en çağdaş, en aydınlık kenti İzmir’de sesleniyoruz. Gazetecilerimiz tutuklanıyor. Onlar fiziki olarak tutuklu olabilir. Ama esas tutuklu olan haber alma özgürlüğüdür. Bunun için de mücadele içinde olmamız gerekiyor. Milletvekillerimiz bunun için güçlü çıkışlar yapıyorlar. Buraya gelecekler, hep beraber omuz omuza vereceğiz. Dün Kubilay’a gittik. Zor koşullar, kısıtlamalar altında andık. Milletvekillerimiz basın yasağının kalkması için Genelkurmay ile görüştü ve yasak kaldırıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Burada kaymakam ve vali eliyle tebliğ edilen karar belli ki yukarıdan geliyor. Biz CHP olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği iki eseri; Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek kişi kalıncaya kadar kanımızın son damlasına kadar korumak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

DİĞER PARTİLERE ‘ANKARA’ MESAJI
Yüksel son olarak ise, diğer siyasi partilere birlik beraberlik mesajı vererek çağrıda bulundu. Yüksel, “Buradan yeni yönetim anlayışı olarak çağrıda bulunmak istiyorum. Diğer siyasi partilere de buradan seslenmek istiyorum. Bu kentten seçiliyoruz. Bu kente hizmet etmek için seçiliyoruz. Biz bu sözleri vermiş siyaset insanları olarak  bir araya gelelim. İzmir’in sorunlarını birlikte çözelim. Yerelde iktidarız fakat biz katılımcı demokrasi anlayışını benimsemiş bir partiyiz. Biz seçildik, siz karışmayın anlayışında değiliz. Oluşturulan projelerin Ankara’da engellenmesine fırsat vermeyelim. Ankara’ya birlikte gidelim sorunlara katkıda bulunalım. Bizim en önemli amacımız budur. Ortak anlayış içinde olmayı öneriyorum” diye konuştu.



İZMİR’DEKİ HEDEFİMİZ 30 İLÇEDE İKTİDAR OLMAKTIR
İl binasında yapılan devir teslim töreni sonrası Cumhuriyet Meydanı’na giderek çelenk sunumu gerçekleştirildi. Alanda toplanan partililere seslenen Yüksel, “İzmir bütün Türkiye’ye örnek olacak, referans olacak. İzmir’deki hedefimiz 30 ilçede iktidar olmaktır. Bu hedefleri yeni seçilen arkadaşlarımızla kararlaştıracağız. Asla tek adam olarak, ‘Ben çok bilirim’ mantığıyla önermede bulunmayacağım. Bütün kararları örgütümüzle ortak oluşturacağız. Katılım sağlarken, karar alırken bunları o kadar güçlü savunacağız. İzmir’i hem güçlü kılacağız hem de İzmir’de yarattığımız başarı hikayesini bütün Türkiye’ye taşıyacağız” şeklinde konuştu. Yüksel konuşmasının ardından yeni il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Kareye daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları da girdi.


 İLÇE BAŞKANLARIYLA TOPLANIYOR
Alaattin Yüksel ilçe başkanlarıyla da toplantı yapma kararı aldı. Yüksel başkanlığındaki ilk toplantı Cuma günü saat 15.00'te il binasında gerçekleşecek.
 

 
AK Partili Belediye’den ‘köy malları’ satışı
 
Suriyeli milli yüzücü 'umuda' yüzerek kaçmış!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başak İş adamı yok mu? 24 Aralık 2015 Perşembe 22:03

Benim bildiğim kadarıyla Ali Yiğit ve Tacettin Bayır da iş adamı. İş adamı olmak demokrat olmaya sosyal demokrat olmaya engel mi?

Yorumu oyla      16      6  
partili 24 Aralık 2015 Perşembe 16:46

feti bey sadece iş adamı olsa iyi bu il başkanı italatçı yani eski sol jargonla komprador burjuvazi

Yorumu oyla      21      12  
24 Aralık 2015 Perşembe 15:00

29 Haziran 2014te uygulamaya alınan yeni ulaşım sistemi fiyasko ile sonuçlanmıştır. Millet duraklarda, aktarmalarda sefil olmuştur. Milyonlarca İzmirli Hemşeri iletişim merkezine şikayet yağdırıyor. Sorun yok deyip bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Otobüsler eski sisteme dönmedikçe chp ağzıyla kuş tutsun 2019da oy yok size. Bu böyle biline.

Yorumu oyla      24      18  
DELEGE 24 Aralık 2015 Perşembe 14:56

NE TUHAF DEĞİL Mİ ? ELİMİZDEKİ MEVCUT 8 İLÇE BELEDİYEMİZİ KAYBETMEMİZİ SEÇİM BAŞARISI SAYAN BİR ZİHNİYET İL BAŞKANI OLDU ! BURAYA DİP NOT DÜŞÜYORUM BİR DAHAKİ SEÇİMDE ELİMİZDEKİ İLÇELERİ VE KALEMİZ DEDİĞİMİZ BÜYÜK ŞEHİRİ KAYBETME ENDİŞESİ TAŞIYORUM..YAZIK OLDU NEVZAT BEYE VE EKİBİNE BU KONGRE ONUN HAKKIYDI..SAYGILAR

Yorumu oyla      35      15  
feti deniz 24 Aralık 2015 Perşembe 14:23

Sosyaldemokrat bir partinin izmir ilbaşkanı bir iş adamın hadi buyur CHP YE

Yorumu oyla      29      15  
Cevdet Türk 24 Aralık 2015 Perşembe 14:13

Çiçek hediye edilmez takdim edilir.

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım'ın suçlamasına ODTÜ'den jet yanıt!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'tr' uzantılı adreslere yaşanan siber ...
Akşener: Üç isim gerekli imzaya ulaştı
MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan TBMM eski Başkan Vekili Meral ...
CHP’li Çam: “Anma ‘güç’ gösterisine dönüştü”
Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma törenlerine katılan ...
 
Bakan Yıldırım'dan ODTÜ'ye 'gerekli önlem' suçlaması!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ‘tr’ uzantılı adreslere yaşanan siber ...
CHP'den 'sokak yasakları' çıkarması: İzmir'den iki vekil!
CHP MYK'da 6 kişilik bir heyetin sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği ...
Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, belli bir yaşın altındaki ...
 
CHP İstanbul kongre öncesi cadı kazanı gibi!
CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışı, partinin önemli isimlerinin güç savaşına ...
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Rakamlarla il kongresi...
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Rakamlarla il kongresi...
Sındır'dan Kocaoğlu'na yanıt: Hakkımda soruşturma istedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nın Ege TV’de katıldığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva