HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2020 Salı - 14:54

OSB için geri sayım... Bergama hayvancılığın merkezi oluyor

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile bir toplantı gerçekleştirildi.

OSB için geri sayım... Bergama hayvancılığın merkezi oluyor

İzmir Ticaret Odası’nda yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemizde hayata geçireceğimiz bu organize sanayi bölgemizle üretimden kesime, bakımdan pazarlamaya kadar her aşama tek noktada birleşecek. Bu tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda bu tesis bölgemizde büyükbaş hayvancılığın da lokomotifi olacak” dedi.

3 milyon 500 bin metrekare alana kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçtikten sonra genişleme çalışmalarının da devam edeceğine dikkat çeken Başkan Koştu, planlamanın sürekli olacağının altını çizdi.

TESİSTE A’DAN Z’YE BÜYÜKBAŞ İÇİN HER HİZMET OLACAK
Tesiste büyükbaş hayvancılığa yönelik akla gelebilecek her faaliyete yer vermek istediklerini ifade eden Başkan Koştu, “Tesisimiz içerisinde Hayvan Barınma Tesisi, Et Entegre Tesisi, Hayvan Hastanesi, Hayvan Pazarı, Biyogaz Tesisi, Gübre Fabrikası gibi bölümlerin olmasını planlıyoruz” dedi.   

HAYVANSAL ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞECEK, SIFIR ATIK OLACAK
Tesiste biyogaz üretiminin de yapılmasının hedeflendiğini  anlatan Koştu, “Hayvansal atıklar gübre üretiminde kullanılacak. Biyogaz tesisiyle bağlantılı gübre fabrikasıyla çiftçilerimizin en büyük sorunları arasında bulunan gübresel atıkları değerlendirmiş olacağız. Gübresel atıkların insan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda sıvı ve katı gübreye dönüştürülen bu atıklar, çiftçilerimiz tarafından arazilerinde kullanabilecek. Çevre açısından da önemli bir dönüşüme katkı sağlanmış olacağız” dedi.

BU TESİSİN İSTİHDAMA KATKISI BÜYÜK OLACAK
Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerine başlamasıyla ilk günden itibaren istihdama katkısı olacağına da dikkat çeken Başkan Koştu, “Tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Planlamamızı bu tesisimizin sürekli büyümesi üzerine yapıyoruz. Yani tesis faaliyete geçtikten sonra yıllar içerisinde aynı kalmayacak. Çağın ve büyükbaş hayvancılığın gereksinimlerine göre sürekli büyüme gösterecek. Bu büyümeyle birlikte bölgemizde bulunan işsizliğin önlenmesine katkısı olacak. Bir yandan Batı Anadolu Serbest Bölgesi,  bir yandan Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesi ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın faaliyete geçmesiyle Bakırçay’da işsizlik diye bir şey kalmayacak. Bütün planlamalarımız hemşehrilerimizin mutluluğu için ” dedi.  

BÜNYESİNDE ET ENTEGRE TESİSİ DE BULUNACAK
Hayvan yetiştirme kapasitesine ek olarak besi organize sanayi bölgesinde çok modern bir et entegre tesisini kurmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Koştu,” Ayrıca şehir içerisinde kalan besi işletmeleri, besi organize sanayi bölgemize taşınabilecek. Tesis içerisinde hayvan sağlığı merkezi de kurulacak. Hayvancılık alanında olabilecek ekonomik döngünün neredeyse tamamını aynı tesis içerisinde gerçekleştireceğiz. Tesis içerisinde bir hayvan pazarı da olacak. Bu pazar alanı kapalı ve açık bölümleri ile modern bir şekilde inşaa edilecek. Bu tesisimiz etkinliği ile dünya standartlarında üretimden kesime atıkların enerjiye dönüştürülmesinden ve gübre olarak kullanılma sunulmasına kadar ekonomik döngünün tamamını karşılarken bölgemiz için oldukça önemli bir hizmeti yerine getirecek” dedi.

 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde temizlik seferberliği
 
Başkan Yenice’den koronavirüs çıkışı: Kaos var, önlem alınsın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde temizlik seferberliği
Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler doğrultusunda çalışmalarını ...
Karabağlar'da korona virüs önlemleri
Karabağlar Belediyesi, tüm dünyayı tehdit eden koronavirüse karşı önlemlerini ...
İzmir'de toplu ulaşıma 'virüsle mücadele' ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda ...
 
Türkiye’nin ilk doğa koruma kütüphanesi İzmir’de açıldı
Türkiye’deki ilk doğa koruma konulu kütüphane olan Doğa Kütüphanesi, İzmir ...
Başkan Kayalar, Balkan Göçmenleri'ni ağırladı
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürkan Altıntaş ...
Bornova'nın dijital sınıfına ilgi üçe katlandı!
Türkiye’yi de etkisi altına alan Corona Virüsü nedeniyle okulların kapanması ...
 
Başkan Kılıç’tan Bucalılar'a 'anket' teşekkürü
Sonar Araştırma’nın 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye genelinde ...
Bayraklı’da virüs fırsatçılarına geçit yok!
Koronavirüs tehdidine karşı geçtiğimiz günlerde temizlik seferberliği ...
İzmir Bilim Kurulu'ndan virüse karşı 18 yeni önlem!
Büyükşehir Belediyesi koronavirüs (COVİD-19) ile mücadelede, belediye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva