HABERLER>EKONOMİ
17 Mart 2020 Salı - 15:03

Başkan Yenice’den koronavirüs çıkışı: Kaos var, önlem alınsın!

İçişleri Bakanlığı’nın işletmeleri kapsayan koronavirüs genelgesi tartışmalara neden oldu. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Aykut Yenice, “Herkes kendi kafasına işlem yapıyor. Eğlence ve müzik yayını yoksa içkili restoran ve lokantalar açık kalması gerekirken köfteci dükkanı bile kapatılıyor. Böyle mantık olmaz. Birisinin çıkıp kamuoyunu aydınlatması lazım” dedi.

Başkan Yenice’den koronavirüs çıkışı: Kaos var, önlem alınsın!

EGEDESONSÖZ- Koronovirüs salgınının hızla yayılmasının ardından İçişleri Bakanlığı genelgeyle önlem aldı. Buna göre; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri" geçici bir süreliğine durduruldu. Kararın uygulaması ise valilikler ile kaymakamlıklara bırakılırken belediyeler ve kolluk kuvvetleri ise sorumlu tutuldu.

Bunun üzerine sabah saatlerinden itibaren gün boyu nerelerin açık kalacağı ile ilgili ayrı bir tartışma başladı. Birçok yerde zabıta ve kolluk kuvvetleri restoranları ve lokantaları da kapanmaya zorladı. İçkili yerlerin önce kapatılacağı bildirilirken daha sonra açık tutulması kararı alındı.

Durumun İzmir başta olmak üzere birçok yerde kaosa neden olmasının ardından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Aykut Yenice açıklama yaptı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Yenice, “Genelgeye göre çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna gibi yerler kapatılacak. Ama uygulamada problemler yaşıyoruz. Türkiye’nin her tarafından üyelerimiz arıyor. Mesela bir üyemiz aradı adamın kapısına jandarma gitmiş köfteci dükkanını kapatmasını istemiş. Birisinin çıkıp sağlıklı bir açıklama yapması lazım. Ruhsatlarda yaşanan karmaşa ve kaos her ilde farklı bir uygulamayı getiriyor. Böyle şey olmaz. Telefonlarım susmuyor” dedi.

Yenice, bakanlık genelgesine göre içkili olsa bile lokantanın açık olduğunu belirtirken, “Genelgeye göre ruhsatında içkili lokanta yazan yer açık kalacak. Lokantalarla ve yemek üretimi yapan yerlerle ilgili zaten bir sorun yok. Çalgı, çengi, müzik yayınlarının olduğu alanlar yasak. Bir de ceza meselesi var. Kimse bir rakamdan bahsetmemesine rağmen jandarma ya da zabıta bir yerlere gidip “100 bin TL ceza keseriz” demiş. İyi de kardeşim size ceza uygulayın diye kim söyledi? Rakamları nereden buldunuz? Derhal bakanlık yetkilileri ve kentlerde valilikler bu kararı yorumlamalıdır” diye konuştu.

 

 
OSB için geri sayım... Bergama hayvancılığın merkezi oluyor
 
İYİ Parti İzmir’in kongresi ertelendi: İşte yeni tarih!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Kesinbaşoğlu 17 Mart 2020 Salı 16:15

Oda olarak telefonlarımız sus mu yor.yemek ağırlıklı kafetaryalar için geçerlilik söz konusu değil mi esnaf kesin bilgi istiyor.Başkanım hayırlı haberler bekliyorum.kolay gelsin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi kararı
TCMB repo faizini yüzde 9,75 olarak belirledi.
DİSK’ten koronavirüs karşısında 5 maddelik çağrı metni!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, ...
Gelir vergisinde süre 1 ay uzatıldı
31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ...
 
'Havayolu şirketleri virüs nedeniyle iflas edebilir'
Corona virüs salgınının olumsuz yönte etkilediği havayolu sektörü tarihinin ...
Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı
Borsa İstanbul'da yüzde 5'lik devre kesici uygulaması yukarı yönlü olarak ...
Piyasalarda virüs depremi sürüyor!
Dolar 6,42 TL, Euro ise 7,17 TL'den işlem görüyor.
 
Corona virüs piyasaları sert vurdu!
Piyasalarda corona virüs depremi sürüyor. Fed'in sürpriz faiz indirimlerine ...
IMF'den corona virüs için 1 trilyon dolar!
IMF, 1 trilyon dolarlık kredi kapasitesini aktif hale getirmek için hazır olduğunu açıkladı.
Koronavirüs online alışverişi artırdı!
Türkiye'de de koronavirüs(Covid-19) vakalarının görülmeye başlaması sonrası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva