HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2020 Salı - 13:00

İzmir'de toplu ulaşıma 'virüsle mücadele' ayarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda toplu ulaşımda değişiklik yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından eğlence mekanlarının faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle Baykuş seferlerine ara verildi. İZBAN’da ek seferler geçici süreyle kısıtlandı. İZDENİZ gemileri ise hafta içi gün ortasında ring seferleri yapacak.

İzmir de toplu ulaşıma  virüsle mücadele  ayarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüsün yayılmasını engellemek için İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi çerçevesinde toplu ulaşımda geçici düzenlemeler yaptı.

Gün içi seferler normal
Hafta içi gün içinde yüzde 40’ları bulan, gece ise yüzde 30’a ulaşan yolcu sayısındaki düşüşe rağmen sefer programlarında değişiklik yapmayan ESHOT Genel Müdürlüğü, sadece Baykuş seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Sabaha kadar saat başı sefer yapan Gaziemir-Konak (910), Çiğli-Konak (920), Bornova-Konak (930), Buca-Konak (940) ve Narlıdere-Konak (950) baykuş hatları, kentte ve ülkede durumun normalleşmesi sonrası yeniden devreye alınacak.

İZBAN’da ek seferler durdu
Aliağa-Selçuk arası hizmet veren İZBAN da Aralık 2017’den bu yana devam eden ek seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Gaziemir-Alsancak ve Çiğli-Halkapınar arasında, hafta içi 07.16 - 09.10 ve 16.40 - 19.06 saatleri arasında yapılan toplam 28 sefer, ikinci bir talimata kadar yapılamayacak.

Metro ve Tramvay
İzmir’de metro ve tramvay seferlerinde de koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla Baykuş seferleri ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi. Metroda son sefer, Fahrettin Altay ve Evka3’ten saat karşılıklı olarak 00.20’de yapılacak. Tramvayda ise Karşıyaka’da Alaybey ve Ataşehir duraklarından; Konak’ta Fahrettin Altay ve Halkapınar duraklarından karşılıklı olarak son seferler saat 00.20’de çıkış yapacak.

Metroda hafta içi 06.00-07.00 saatleri arasında 5 dakikada bir, 07.00-11.00 saatleri arasında 4 dakikada bir, 11.00-16.00 saatleri arasında 5 dakikada bir, 16.00-20.00 saatleri arasında 4 dakikada bir ve 20.00-00.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir sefer yapacak.

Karşıyaka tramvayı
Karşıyaka tramvayı hafta içi 06.00-07.00 saatleri arasında 10 dakikada bir, 07.00-20.00 saatleri arasında 8 dakikada bir ve 20.00-00.20 saatleri arasında 10 dakikada bir sefer yapacak.

Konak tramvayı
Konak tramvayı hafta içi 06.00-07.00 saatleri arasında 7,5 dakikada bir, 07.00-20.00 saatleri arasında 6 dakikada bir ve 20.00-00.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir sefer yapacak.

Gemiler ring yapacak
İZDENİZ’de yolcu sayısında yüzde 36’yı bulan azalmaya rağmen, normalde hafta içi sabah ve akşam yoğunluğunun yaşandığı saatlerdeki sefer programlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Körfez içi deniz ulaşımı hafta içi 06.45-09.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında mevcut plana görev devam edecek. Hafta içi diğer saatlerde ise gemiler 30 dakikada bir Bostanlı-Karşıyaka-Konak ve Bostanlı Karşıyaka-Alsancak-Pasaport olmak üzere ring seferleri yapacak.

Arabalı vapur sefer saatleri 30 dakikada bir yapılacak ve çocuk oyun parkları kapatılacak.
Yolcu sayısında yüzde 62’lik düşüş yaşanan Baykuş gemi seferleri ise geçici olarak durduruldu.

Başkan’dan özel sektöre hayati çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm toplu ulaşım unsurlarının, ihtiyaç doğrultusunda güvenli, hijyenik ve konforlu hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Toplum sağlığının azami ölçüde korunması hedefiyle tüm araçların, istasyonların, durakların ve aktarma merkezlerinin sürekli dezenfekte edildiğini vurgulayan Tunç Soyer, özel sektöre çağrıda bulundu. Böyle olağanüstü günlerde “esnek mesai saati” uygulamasına geçişin çok önemli olduğunu belirten Soyer, şunları söyledi: “Özel sektör temsilcilerimize sesleniyorum: Kendimizin olduğu kadar birbirimizin de sağlığını korumaktan sorumluyuz. Bu felsefe ışığında, durumu uygun olan personelleriniz işe hiç gelmesin, evlerinden çalışsın. Gelmesi gerekenler içinse mesaiyi normalden bir saat erken ya da geç başlatmak ve bitirmek, sabah ve a kşam saatlerinde toplu ulaşımda oluşabilecek yoğunluğu engelleyecektir; hastalık bulaşma riskini önemli ölçüde azaltacaktır.”

 
Ege'nin gizli hazineleri doğal SİT alanı oluyor!
 
Gelir vergisinde süre 1 ay uzatıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil 17 Mart 2020 Salı 15:59

Özel sektör çalışanları ne yapacak,işe gitmek için metroyu mecburen kullanacak.Sefer sıklığını artırın da insanlar balık istifi gidip başkasının nefeslerini enselerinde hissetmesin.

Yorumu oyla      4      3  
Mehmet79 17 Mart 2020 Salı 15:29

İZBAN seferlerini sıklaştırmanız gerekirken azaltıyorsunuz.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk doğa koruma kütüphanesi İzmir’de açıldı
Türkiye’deki ilk doğa koruma konulu kütüphane olan Doğa Kütüphanesi, İzmir ...
Başkan Kayalar, Balkan Göçmenleri'ni ağırladı
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürkan Altıntaş ...
Bornova'nın dijital sınıfına ilgi üçe katlandı!
Türkiye’yi de etkisi altına alan Corona Virüsü nedeniyle okulların kapanması ...
 
Başkan Kılıç’tan Bucalılar'a 'anket' teşekkürü
Sonar Araştırma’nın 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye genelinde ...
Bayraklı’da virüs fırsatçılarına geçit yok!
Koronavirüs tehdidine karşı geçtiğimiz günlerde temizlik seferberliği ...
İzmir Bilim Kurulu'ndan virüse karşı 18 yeni önlem!
Büyükşehir Belediyesi koronavirüs (COVİD-19) ile mücadelede, belediye ...
 
Soyer'den İzmir'e 'virüs' uyarıları!
Sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile kente seslenen İzmir Büyükşehir ...
Koronavirüsüne karşı ateş ölçme önlemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini artırıyor. ...
Büyükşehir’den Koronavirüs önlemleri: Bilim Kurulu oluşturuldu (Gözde iki mekan için flaş karar)
İzmir Büyükşehir Belediyesi coronavirüs salgınına karşı uzman ekiplerden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva