HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2015 Perşembe - 10:03

Ödemiş’te yeni bina da tamam kritik ihale de tamam

Adalet bakanlığı tarafından süresiz olarak tahsisi sağlanan İzmir'in Ödemiş ilçesi eski adliye binası, yapılan tadilatın ardından belediye binasına dönüştürülüp, hizmete açıldı. Yeni binada, Fen, Hukuk İşleri, İmar ve Şehircilik, Yapı-Kontrol İşletme İştirakleri, Mali Hizmetler, Yazı İşleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim ile Muhtarlık Hizmetleri birimleri yer alacak. Öte yandan Ödemiş'te çığ ve bakımsızlık nedeniyle 2 yıldır kaderine terk edilen Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra devredildiği Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına ihaleye çıkartıldı.

Ödemiş’te yeni bina da tamam kritik ihale de tamam

Mithatpaşa Caddesi'ndeki Ödemiş Belediyesi eski binası, iki yıl önce dönemin CHP'li Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından Tayyare Parkı'nın genişletilmesi için yıkıldı. Belediye ise geçici olarak Ödemiş Müzesi karşısındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ödemiş Kültür Merkezi binasına taşındı. Ancak, geçici olarak da olsa belediyenin yerinin ilçe merkezine uzak olması nedeniyle ulaşımda sıkıntılara neden oldu. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yer arayışına girdi. Ödemiş Adliyesi'nin yeni binasına taşınmasından sonra boşalan Atatürk Caddesi'ndeki 2 bin 724 metrekare kullanım alanına sahip, iki katlı, 44 odalı binasını Adalet Bakanlığı'ndan istedi. Bina süresiz olarak belediyeye tahsis edildi. Binanın Ağır Ceza Mahkemesi, belediye meclis salonuna, başsavcı odası ise belediye başkanının makam odasına dönüştürüldü. Binadaki oda sayısı da 36'ya düşürüldü. Baştan ayağı elden geçirilerek yenilenen 19 Ekim'den itibaren hizmet vermeye başladı. Meclis salonundaki mefruşat çalışmaları halen sürerken yeni binada, Fen, Hukuk İşleri, İmar ve Şehircilik, Yapı-Kontrol İşletme İştirakleri, Mali Hizmetler, Yazı İşleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim ile Muhtarlık Hizmetleri Birimleri'nin yeni binada hizmet vereceği bildirildi. Kültür, Veteriner İşleri, Sosyal Hizmetler, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri birimlerinin ise eski yerlerinde hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.
 
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, vatandaşların artık minibüs parası ödemeden rahatlıkla belediyeye gelerek işlerini halledebileceklerini söyledi.


 
BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ'NİN İHALESİ YAPILDI
Ödemiş ilçesinde, çığ ve bakımsızlık nedeniyle 2 yıldır kaderine terk edilen Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra devredildiği Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına ihaleye çıkartıldı. İhaleyi yıllık 115 bin lira teklif veren Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden ismi açıklanmayan bir işletmecinin kazandığı bildirildi.
 
Kış turizminde Ege Bölgesi'nin Uludağ'ı olması hedefiyle 1994 yılında yapılan, İzmir'in Ödemiş ilçesi yakınlarındaki Bozdağ Kayak Tesisleri, 2013 yılına kadar İl Özel İdaresi veya kiracı şirketler tarafından işletildi. 2013 yılında çığ düşmesi sonucu pistler ve telesiyej zarar görünce kapandı. Onarım için gerekli 1 milyon TL'lik ödenek bulunamadığı için tesisler kapalı kaldı. İl Özel İdareleri'nin 2014 yılında kapatılmasından sonra ise tesis Orman Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Orman Genel Müdürlüğü, tesisi 29 yıl süreyle kiralamak için ihale açtı. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'nde geçen 5 Haziran'da yapılan ihaleye 4 teklif geldi. İki girişimci yeterlilik kriterlerini aşamadı. Muhammen bedeli yıllık 110 bin lira olan tesisin kirası için en yüksek teklif Yakup Kadri Birinci adlı girişmiciden geldi. Ancak, teleferik ile kayak tesislerinin birlikte kiraya çıkartılmaması nedeniyle ihale iptal edildi.
 
Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'nde 19 Ekim'de yeni yapılan ihaleyi ise yıllık 115 bin lira teklif veren Kuşadası'ndan bir işletmeci kazandı. İhaleye katılan işletmecinin kim olduğu ve kaç kişinin teklif verdiği konusunda açıklama yapılmadı.
 
İhale sonucu, Orman Bölge Müdürlüğü onayından sonra kesinleşecek. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'nde olan, İzmir'in, Ödemiş İlçesi sınırlarında yeralan Bozdağ Kayak Tesisleri'nde otel ve yemekhane binası, 3 bin 53 metrekare kapalı alan, iki katlı bina, teleski, telesiyej yer alıyor. (dha)

 
Başkan Çalkaya okullara yaptıklarını anlattı
 
İzmir Körfezi’nde tehlikeli avlanma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya okullara yaptıklarını anlattı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçede bulunan 15 okulun Aile ...
Bornova’da kaçak yapıya geçit yok!
Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi’nde 13 dönümlük parkın içine ...
Urla'da 'Roman Mahallesi Projesi' tam gaz
İŞKUR, Urla Belediyesi Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Urla ...
 
İzmir’de ‘ölmez ağacın peşinde’ yolculuk sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Zeytinin ...
Bornova’da ruhsatsız yapıya geçit yok!
Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi’nde 13 dönümlük parkın içine ...
Başkan Pekdaş’tan muhtarlara çat kapı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, periyodik toplantılarla sık sık bir ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi'nde sabah sporu dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, güne zinde başlamak ...
Buca'dan 7 öğrenciye ücretsiz dil eğitimi
Eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam eden Buca ...
Başkan Kocaoğlu’ndan TCDD'ye Bergama çağrısı!
İzmir Banliyö Sistemi'ni Torbalı'yla buluşturacak proje kapsamında İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva