HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2015 Perşembe - 09:44

Başkan Pekdaş’tan muhtarlara çat kapı ziyaret

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, periyodik toplantılarla sık sık bir araya geldiği mahalle muhtarlarını bu kez ‘çat kapı’ yerlerinde ziyaret etmeye başladı. İki günde dokuz mahalleye birden giden Başkan Pekdaş, muhtarlardan gelen talepleri değerlendirdi, mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinledi.

Başkan Pekdaş’tan muhtarlara çat kapı ziyaret

Ziyaret maratonuna Atilla Mahallesi ile başlayan Başkan Pekdaş’ı Mahalle Muhtarı Ali Çatkın karşıladı. Muhtar Çatkın ile birlikte sokakları gezen Başkan Pekdaş, Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen yol yapım ve kaldırım çalışmalarını denetledi. Proje sorumlularından bilgi alan Pekdaş, özellikle engelli ve ileri yaştaki vatandaşların sokaklarda rahat yürüyebilmelerini sağlayan kaldırım standartlarına titizlikle uyulması konusunda uyarıda bulundu. Mahalle sakinleriyle sohbet de eden Başkan Pekdaş, bir vatandaştan gelen kaldırımlarla ilgili talep üzerine ilgili müdürü cep telefonundan arayarak gerekenin yapılması konusunda talimat verdi. Pekdaş’ın ilk günkü mahalle ziyaretleri Zafertepe, Kocatepe ve Güneşli mahalleleriyle sürdürdü.

DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA
Muhtar turlarının ikinci gününe de hızlı başlayan Başkan Pekdaş’ın ilk durağı Tınaztepe Mahallesi oldu. Sabahın erken saatlerinde geldiği mahallede ilk olarak çay ocağında vatandaşlarla birlikte çay içen Pekdaş, ardından muhtarlıkta yarım asrı geride bırakan Mahalle Muhtarı Çetin Çolpan’ı ziyaret etti. Aynı zamanda İzmir’in en eski bakkalından biri olan Çolpan ile İzmir’in geçmişine dönük keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Pekdaş, Tınaztepe’nin ardından sırasıyla Duatepe, Çimentepe, 1. Kadriye ve 2. Kadriye mahallelerine uğradı. 2. Kadriye Mahallesi’ne gelişinde davul ve zurnayla karşılanan Başkan Pekdaş, mahalleliden gelen çay içme teklifini de geri çevirmedi. Vatandaşların dertlerini anlatma fırsatı bulduğu görüşmede Başkan Pekdaş, başta imar planları ve kentsel dönüşüm konuları olmak üzere vatandaşların merak ettiği sorulara içtenlikle yanıt verdi.

“BAŞLADIK MI BİTER”
Göreve geldiğinde Konak’ta yıllardır imar planı yapılmamış bölgelerin olduğunu tespit ettiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Maalesef İzmir’in merkezi olan Konak’ta bu konulara hiç el atılmamış. Zemin etüdü yapılmamış yerler var. Şimdi biz bu çalışmaları başlattık. Jeolojik etütleri yapılıyor. Tabi ki bu çalışmalar hemen birkaç ayda bitecek türden değil. En az birkaç yıl süren çalışmalar. Bu nedenle zaman alacak. Şimdi Jeolojik etütlere başlanıldı. Buradan gelecek rapor doğrultusunda bölgenin jeolojik haritası çıkarılacak. Onun üzerine halihazırdaki binalar dikkate alınarak yeni planlar hazırlanacak. Bu planların askıya çıkarılması, itirazların beklenme süresi de olacak. Bu nedenle bu işler hemen bitecek işler değil. Ama biz başladık çalışmaya. Başladık mı bu işler bir biçimiyle biter. Önemli olan adım atmaktı ve biz de bu adımı attık” dedi.

HİZMET İÇİN VARIZ
Konak’ın 113 mahallesiyle İzmir’in metropol ilçe belediyeleri arasında en çok mahalleye sahip ilçe olduğuna da dikkat çeken Başkan Pekdaş, “Vatandaşın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için ellimizden geleni yapmak için çalışıyoruz. Biz hizmet için varız. Çözümü birlikte üreteceğiz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla, demokratik bir ortamda Konak’ı el birliği ile güzelleştireceğiz” dedi. Mahalle ziyaretlerini sürdüreceği öğrenilen Başkan Pekdaş’ın 113 mahalle muhtarını yaklaşık iki ay gibi bir süre içinde tek tek ziyaret edeceği belirtildi.
 

 
Eşrefpaşa Hastanesi'nde sabah sporu dönemi
 
HDP İzmir seçmenlerini memleketine gönderiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşrefpaşa Hastanesi'nde sabah sporu dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, güne zinde başlamak ...
Buca'dan 7 öğrenciye ücretsiz dil eğitimi
Eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam eden Buca ...
Başkan Kocaoğlu’ndan TCDD'ye Bergama çağrısı!
İzmir Banliyö Sistemi'ni Torbalı'yla buluşturacak proje kapsamında İzmir ...
 
Gaziemir’de temizlik devrimi
Gaziemir Belediyesi yine bir ilke imza atarak temizlikte deterjan dönemini ...
Bornova'da her yeni yuvaya bir fidan
Bornova Belediyesi, yeni evlenen çiftlere fidan hediye ediyor. Çiftlere ...
Güzelyalı yenilenen parklarıyla buluştu
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı’da tasarımını baştan aşağı yenilediği üç ...
 
Başkan’dan Bakırçay çıkarması: Koyun ve keçiler Büyükşehir’den
Başkanı Kocaoğlu, Bergama, Kınık ve Dikili'yi ziyaret etti. Mesaiye Kozak ...
Başkan Piriştina Minik Yağmur'a verdiği sözü tuttu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan geleceğin keman virtüözüne ...
Urla'da Sanat Sokağı'na tarihi dokunuş
Urla Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, Urla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva