HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2015 Çarşamba - 12:56

Başkan Kocaoğlu’ndan TCDD'ye Bergama çağrısı!

İzmir Banliyö Sistemi'ni Torbalı'yla buluşturacak proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılacak taşıt alt geçidinin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, TCDD yatırım programından çıkarılan Bergama'nın yanı sıra Tire ve Ödemiş'in de banliyö projesi kapsamında rehabilite edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu’ndan TCDD ye Bergama çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının, Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması çalışmalarında son aşamaya gelindi.

- KALKINMA HAREKATI TAM GAZ: KOYUN VE KEÇİLER BÜYÜKŞEHİR'DEN...
 
İZBAN projesi kapsamında Torbalı Tepeköy Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerine taşıt üst geçidi, yol ve köprü yapılması için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe halkından gelen yoğun talep üzerine, projeyi yeniden ele alarak taşıt alt geçidi olarak revize etti ve yerini değiştirdi. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilecek taşıt alt geçidinin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerleşmiş kentlerin büyük yatırımları sırasında günlük yaşama bazı olumsuzluklar yansımasının normal olduğunu belirtti.


 
İzmir Banliyö Projesi'nin TCDD ile Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük toplu ulaşım projesi ve bu hattın İzmir'i kuzeyden güneye bağlayan çok önemli bir ulaşım aksı olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı yatırımlarının tamamını bitirdi. Sadece ve sadece TCDD'nin uhdesinde olan sinyalizasyon çalışmaları kaldı. Onlar da TCDD Genel Müdürü ile görüşmemize göre bir iki ay içinde tamamlanacak. Selçuk'a gitmek için gereken bütün alt üst geçit ve istasyonların ihalesini yaptık. Çalışmalar devam ediyor. Aynı şekilde TCDD de kendi üzerine düşen ihaleleri yaptı ve çalışmaları sürdürüyor."
 
BERGAMA ÇAĞRISI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütün projeleri yapılan ve kamulaştırma aşamasına gelinen hattın Bergama ayağının TCDD yatırım programından çıkarılması ve Çandarlı'da kesilmesinin kendisini üzdüğünü dile getirerek, "Burada hepimize düşen görev, 1 Kasım seçimlerinden sonra TCDD yatırım bütçesine Bergama'yı da alıp bir an evvel inşaatına başlamamızdır. Bizim bir çok ören yerimiz, tarihi mekanımız var. Dünyada simge olmuş en önemlileri arasında Bergama ve Efes de bulunuyor. Bu iki noktaya tek vasıtasıyla ulaşılması kentin kalkınması açısından çok önemli" dedi. 
 
İZBAN, TİRE VE ÖDEMİŞ'E DE GİTMELİ
Toplu ulaşımda raylı sistemin öne çıkmasının, ileri şehirciliğin ve gelişmiş kentlerin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Göreve geldiğim zaman 11 km raylı sistemle günde 70-80 bin kişi taşınıyordu. Bugün 100 km raylı sistemde taşınan yolcu sayısı 550-600 bine çıkarıldı. Şu anda Tire'ye, Ödemiş'e uzanan mevcut demiryolu hatları var. Önümüzdeki süreçte TCDD ile görüşerek bu hatların da rehabilite edilmesi, alt yapı ve üst yapı yatırımlarının yapılması ile İzmir'in demir ağlarla örülmesi gerekmektedir."


 
TCDD KADER ORTAĞIMIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: "İZBAN öncesinde banliyö hattı ile 3 bin yolcu taşınıyordu. Şu anda 300 bin yolcu taşınıyor. Yani yolcu sayısı 100 kat arttı.  Bu projeyi yaparken, bir kurum daha fazla iş yapmış, bir kurum daha az yapmış olabilir. Biz bir kader birlikteliği yapmışız.. Bunların hepsi lafı güzaftır. Doğru olan, bu kente yakışan bu projelerin gerçekleştirilmesidir. Ama siyasetin zayıf bir damarı var. Birbirlerine seçim arifelerinde laf söylemek bir olaymış gibi görünüyor. Bugüne kadar bunu yapmadım, kalan 3,5 senede de yapmayacağım."
 
Başkan Aziz Kocaoğlu, taşıt alt geçidini inşa edecek yüklenici firma yetkililerine de proje değişikliği sürecindeki iyi niyetli ve samimi yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesi için tüm ayrımcılıklara son verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımız eşittir. Bizim hakkımız, malımız, mülkümüz kadar herkesinkini korumak zorundayız" dedi.


 
BAŞKAN KOCAOĞLU'NA TORBALI TEŞEKKÜRÜ
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de yaptığı konuşmada, Torbalı'nın sanayisi, tarımı ve turizmiyle hızla büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, "Yaptığı yatırımlar ve hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun" dedi. Görmez, Başkan Kocaoğlu'na ilçe halkı adına teşekkürlerini sunmak için çiçek verdi.


 
ULAŞIM RAHATLAYACAK
Tören sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu ve davetliler, hep birlikte butonlara basarak projenin temeline ilk harcı attı. Altyapı deplase çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 4 milyon 100 bin TL'ye mal olacak taşıt alt geçidi sayesinde demiryolunun iki yakası arasında önemli bir bağlantı noktası hayata geçirilmiş olacak. Muratbey ve Tepeköy mahalleleri arasında inşaatına başlanan alt geçit kapsamında 100 metre dalış, 50 metre yol ve metro hattı geçişi ile birlikte 100 metre de çıkış öngörülüyor.

 
Başbakan Davutoğlu'ndan ‘beyaz toros’ açıklaması
 
Kuşadası'nda bir saatlik sağanak can alıyordu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ekim 2015 Salı 09:41

İzban hattının demirköprüden menemene kadar olan alan yer altına alınmalıdır. Çiğli Mavişehir ikiye bölündü. Bunlar ucuza yapacağız diye şehri ikiye bölmekten başka birşey yaptıkları yok.

Yorumu oyla      12      5  
Hür düşünce 22 Ekim 2015 Perşembe 11:57

Bergamaya tren gitmemesi akıl alacak gibi değil. Turist hakiki Bergamayı görmek ister. Alsancaktan binecek- Bergamaya kolayca ulaşacak- Bergama esnafı biraz para kazanacak- gerekli evler restore edilecek- Bergamanın reklamı gelen turist vasıtasıyla dünya'ya yapılacak.

Yorumu oyla      15      6  
Seydiköylü 22 Ekim 2015 Perşembe 10:07

İzmirli, Basmaneden ve Alsancaktan kalkan ve aynı hattı kullanan banliyö trenleri şehir dışına çıkarılmadıkça daha çok bekleriz !

Yorumu oyla      14      5  
22 Ekim 2015 Perşembe 08:32

İZBAN öncelikle Selçuk a oradan da Efes 'e uzatılmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
21 Ekim 2015 Çarşamba 20:15

Hataylı, yorumu yazarken tek taraflı değil, yapanlara söylüyorum. Hattı yer altına almanın bir bedeli var ancak gerekli. Ayrıca Karşıyaka Tüneli'ni İzmir Belediyesi yapmıştır. Aynı şekilde Şirinyer Tüneli'ni de ... TCDD hat döşüyor, inşaat yapmıyor. (Koruma duvarları hariç. )

Yorumu oyla      19      9  
Hataylı... 21 Ekim 2015 Çarşamba 19:04

İZBAN'ın İBB ve TCDD'nin ortak bir girişimi olduğunu biliyoruz. Gazetelerden okuduğuma göre; İBB istasyon yapımlarından, TCDD ise demiryoulu hattı ve sinyalizasyondan sorumlular. Bu durumda demiryolu hattını yer altına alma sorumluluğu TCDD'nin gibi görünüyor.İBB ise kendine düşen istasyon inşaatlarını bitirmış ve ilave olarak Torbalı halkına bir katkı olarak karayolu alt geçidi yapıyor.Benim katkım şu yönde olacak; ileride Ödemiş ve Bergamanın da dahil olmasıyla hat sık sefer yapma bakımından çok uzun olacak. Örneğin; en çok günlük banliyö yolcusunun bulunduğu kesimi Merkez Bölge olarak adlandırıp, buna Kuzey Bölge ve Güney Bölgelerin de ilavesiyle üç bölgeli bir yapıya gidilebilir.Yolcular Kuzey ve Güneyden Merkeze aktarma yapabilir.Bu takdirde İZBAN sistemi sağlıklı olarak daha da uzatılabilir diye düşünüyorum. İzmir Metroyla beraber İZBAN ve 90 dakika ücretsiz aktarma gerçekten İzmirde hayatımızı çok kolaylaştırdı.Teşekkürler.

Yorumu oyla      18      5  
İzmirli 21 Ekim 2015 Çarşamba 18:04

Kadifekale'nin yakın çevresi ve deniz tarafı için de çalışmalar 2016'da hızlanmalı. Kentin geleceği eğitim, turizm, sanat'ta. Bu nedenle, İnciraltı planlaması, Sümerbank Müze Projesi, Opera Binası, Kültürpark'ın hayatın merkezine oturması gibi işlerin iyi bir çalışma ile kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. Daha sonrasında ise kentsel dönüşümü ve açılması gereken yeni yolları yapmak; oluşacak, canlanacak kent hareketi ile daha kolay olur.

Yorumu oyla      22      8  
21 Ekim 2015 Çarşamba 15:10

Torbalı Hattı Torbalı İstasyonu ile Tepeköy İstasyonları arası yer altında olmalıydı. Aynı hatayı şehir merkezinde yaptınız, burada niye devam ettiriyorsunuz? Yapılan köprüler hoş mu oldu ? 100 yerine 300 harcarsın ama sağlam iş yaparsın. Paran yok ise hiç yapma daha iyi.

Yorumu oyla      24      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de temizlik devrimi
Gaziemir Belediyesi yine bir ilke imza atarak temizlikte deterjan dönemini ...
Bornova'da her yeni yuvaya bir fidan
Bornova Belediyesi, yeni evlenen çiftlere fidan hediye ediyor. Çiftlere ...
Güzelyalı yenilenen parklarıyla buluştu
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı’da tasarımını baştan aşağı yenilediği üç ...
 
Başkan’dan Bakırçay çıkarması: Koyun ve keçiler Büyükşehir’den
Başkanı Kocaoğlu, Bergama, Kınık ve Dikili'yi ziyaret etti. Mesaiye Kozak ...
Başkan Piriştina Minik Yağmur'a verdiği sözü tuttu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan geleceğin keman virtüözüne ...
Urla'da Sanat Sokağı'na tarihi dokunuş
Urla Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, Urla ...
 
Menderes'te teknik açılım: Yeni hizmet numarası
Menderes Belediyesi tarafından vatandaşa daha hızlı hizmet sunmak için ...
Girişimci adayları sertifikaları Başkan'dan aldı
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim ...
Karşıyaka bütçesini belirledi: Başkan’dan kaynak isyanı
Karşıyaka Meclisi’nde 2016 yılı bütçesi 225 milyon 235 bin lira olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva