HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2017 Cuma - 08:50

O saldırganın babasından flaş sözler!

Şort giydiği için minibüste üniversiteli Asena Melisa Sağlam’ı darp eden Ercan Kızılateş'in babası genç kızı suçladı: “Kız kısacık şort giymiş. Doğru bulmuyorum”

O saldırganın babasından flaş sözler!

İstanbul Pendik’te 14 Haziran’da minibüse şortla binen Gelişim Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam, “Bu ne biçim kıyafet? Ramazanda böyle giyilir mi? Allah’a da mı saygın yok?” diye bağırıp hakaretler eden bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Saldırgan minibüsten inip kaçarken, genç kız karakola giderek darp raporu alıp, şikâyetçi oldu. Sağlam’ın teşhis ettiği ve 17 Haziran’da yakalanan saldırgan Ercan Kızılateş, bu suçtan savcılık talimatıyla serbest kaldı. Ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nden “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olması sebebiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

SAVCIDAN 4 SUÇLAMA

Sağlam’ı darp eden ve başka suçtan tutuklu bulunan 31 yaşındaki Kızılateş hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçundan önceki gün gözaltı kararı verdi. Karar kapsamında dün sabah saatlerinde tutuklu bulunduğu cezaevinden adliyeye götürülen Kızılateş, suçlamaları reddetti. Emniyette verdiği ifadesini tekrarlayan Kızılateş’i, savcılık 4 suçtan tutuklama istemiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti.

Adliye koridorunda gazetecilere konuşan Kızılateş, “Darp ettiğim doğru değil, yalan. Ben de davamın arkasındayım. O da bana saldırdı. Kendini bilen kadına saygım var” dedi.

GURURUNA YEDİREMEMİŞ

Kızılateş’ın hâkimlikteki sorgusunda şunları dediği öğrenildi: “Ramazan ayı mübarek ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Sadece iyi niyetle bir söz söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de ‘Bakma o zaman’ dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Tokat atmadan önce bana hakaret etti. Önce müdahale etmedim ancak sonra gururuma yediremedim, elimin tersiyle hafifçe vurdum.” Hâkimlik, Kızılateş’in tutuklama talebinin reddine karar verdi. Suçun “basit yaralama” kapsamında kalma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız kalacağını belirten hâkimlik, tutuklama talebiyle sevk edildiği suçlar yönünden saldırganın serbest bırakılmasına karar verd

Saldırgan Ercan Kızılateş’in serbest bırakılmasına hemen itiraz etti. İtirazı değerlendiren nöbetçi sulh ceza hâkimliği, Kızılateş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret”, “kasten yaralama” ve “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından tutuklama kararı verdi. Hâkimlik, Kızılateş’in “tanıklar ile mağdur üzerinde baskı kurması ihtimali” ve “kaçma şüphesi” bulunduğunu da gerekçesine ekledi.

‘ONUN ANNESİ-BABASI YOK MU?’

Pendik’te yaşayan Ercan Kızılateş’in babası Halil Kızılateş de darp olayıyla ilgili HABERTÜRK’e konuştu. Pendik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden emekli olan 61 yaşındaki baba, şunları söyledi:

“Biz burada eşim Elif ve diğer oğlumla beraber yaşıyoruz. O gün oğlum oruçluymuş. Çok iyi niyetli biridir. Mahallede de herkes sever. Dolmuşta kadın küfür edince o da elinin tersiyle vurmuş. Ama o kız da gitmiş kısacık şort giymiş. Onun annesi babası yok mu? Öyle giyinmesini doğru bulmuyorum. Kız sonra gidip darp raporu alınca olay buralara kadar geldi. ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçu varmış. Polisler almaya geldiğinde öğrendim. Önceki gün bilmediğim 2-3 kişi evimizi taşlamaya kalktı.”

BİR DE ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Şüpheli Ercan Kızılateş ve sosyal medya üzerinden ailesine hakaret ettiği iddiasıyla kız kardeşi Bircan Kızılateş, Asena Melisa Sağlam’dan şikâyetçi oldu. Savcılık, Sağlam hakkında “hakaret”, “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Sağlam, adliyeye giderek ifade verdi. (Habertürk) 

 

 
Saldırılar harekete geçirdi: Mehmetçiğe kırmızı alarm
 
DEÜ Hastanesi’nde Gebe Okulu açıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Haziran 2017 Cuma 16:47

bizde kadınların çarşaf giymelerini doğru bulmuyoruz, ama saldırmıyoruz....

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 23 Haziran 2017 Cuma 16:46

lafa bak, doğru bulmuyorsan, darp mı edecen,

Yorumu oyla      12      5  
23 Haziran 2017 Cuma 10:52

Darp yalan demiş. Kamera görüntüleri montaj mı ? Sort giymiş giymemiş sana ne !

Yorumu oyla      12      5  
23 Haziran 2017 Cuma 10:26

Hükümetten olayın üstünden günler geçmesine rağmen tepki yok, sosyal medyada aynı zihniyettekiler kızı suçlu ilan ediliyorlar, kapalı olsa sorun olmazdı diyorlar. Bunların ışid tan farkı yok.

Yorumu oyla      12      5  
Özgürlük 23 Haziran 2017 Cuma 09:40

Yobazlara geçit yok.Burası özgür bir ülke.Yobazlar Yobazistana gitsin.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırılar harekete geçirdi: Mehmetçiğe kırmızı alarm
Fırat Kalkanı bölgesine Suriye PKK’sı PYD’nin saldırıları Türk Silahlı ...
Aliağa PETKİM'de sözleşme masası: Ne sonuç çıktı?
PETKİM'de firma yetkilileriyle Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen ...
Yeni KHK yayınlandı: İşte ayrıntılar!
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı.
 
Askerlerin zehirlenmesine 4 tutuklama daha!
Manisa'da askerlerin zehirlenmeleriyle ilgili başlatılan soruşturmada 4 kişi tutuklandı.
Bakan Işık İzmir'de: Kışlalara teftiş!
Işık, beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Ege Ordu ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama!
İzmir'in Buca İlçesi'nde, 'torbacı' denilen uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
 
Şort giydiği için saldırmıştı: Tutuklandı!
14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için üniversite ...
Şehit olduğu iddia edilen öğretmen için açıklama
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan giden ...
Katip Çelebi Üniversitesi'nde FETÖ'den 6 kişi tutuklandı
İzmir'de, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva