HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2016 Cuma - 07:40

Narlıdere’de tüm çiçekler şehitler için yarıştı

Narlıdere Belediyesi ‘Geleneksel Çiçek Yarışması’ Narlıdere demokrasi meydanında gerçekleştirildi.

Narlıdere’de tüm çiçekler şehitler için yarıştı

Birbirinden güzel çiçeklerin değerlendirilmeye alındığı yarışma Narlıderelilerden büyük ilgi gördü. Narlıdereli çiçek üreticileri ve çiçekçilere ait binlerce çiçek Demokrasi Meydanı’nı renk cümbüşüne çevirdi.

Daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için bu yıl demokrasi meydanında düzenlenen Narlıdere Geleneksel çiçek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmayı Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, S.S flora çiçekçilik kooperatifi İzmir şube müdürü Muhammet Kazdal, Flora Çiçekçiler Kooperatifi başkanı Erkan Mutlu, Belediye meclis üyeleri, Muhtarlar ve Narlıdereliler izledi. Narlıdere’li üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden güzel binlerce çiçek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Çiçekciler Odası başkanı Kazım Kış, İzmir Çiçekçiler Odası Onursal Başkanı Mesut Tutar,  İzmir Çiçekçiler Odası yönetim kurulu üyesi Cuma Aydın,  İzmir Çiçekçiler Odası yönetim kurulu üyesi Adem Nergiz, İzmir Çiçekçiler Odası yönetim kurulu üyesi Barış Akbulut, Ege Tv sunucusu Deniz Ölgün, Narlıdere Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Narlıdere Belediye Meclisi üyesi Serpil Akgün, İzmir Çiçekçiler Odası temsilcileri ve Belediye meclis üyesi Serpil Akgün’den oluşan jürinin karşısına çıktı.

Tüm Çiçek aranjmanları Şehitlerimiz için
Narlıdere ‘Geleneksel Çiçek Yarışmasında’ bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kesme çiçekçiliğin ve çiçekçilik sektörünü desteklemek için her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri yarışmanın gelen şehit haberlerinin gölgesinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Batur “ Her yıl düzenlediğimiz festivalimizin konserlerini daha önceden de açıkladığımız gibi şehitlerimizin acı haberleri üzerine iptal etmiştik. Dün akşam da şehitlerimizi acısı çok taze iken terörü lanetlemek ve Laiklik adına bir yürüyüş düzenledik. Bu yürüyüşümüze destek veren tüm Narlıdereli hemşerilerimi bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün ise Çiçek üreticilerimize destek vermek Demokrasi meydanında toplandık. Birbirinden renkli ve mis kokulu çiçekler arasından en güzel çiçek seçilecek. Amaç kazanmak değil. Zaten tek amacımız var üreticiyi desteklemek bu yüzden bu akşam buradan herkes kazanmış olarak ayrılacak. Yarışmayı izleyenler ise evlerine İzmir’in birbirinden güzel çiçeklerini götürecekler. Narlıdere’mizin ‘Geleneksel Çiçek Yarışmasına’ destek veren tüm çiçek sektörü temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çiçek Yarışmasında mis gibi final
Çiçek üreticilerinin ürettiği birbirinden güzel çiçekler maharetli ellerde şekillendi. Yarışmaya katılan çiçekçi kalfaları yaptıkları aranjmanlarını Şehitler ve laiklik adına düzenlediler ve jürinin değerlendirmeleri neticesinde ödüllerini aldılar. Kırmızı Gül, Beyaz Gül, Renkli Gül, Standart Karanfil, Gerbera, Oriental Lilyum, Asiatik Lilyum, Yeşillik /Garnitür kategoriler ile serbest aranjman, serbest Buket, gelin buketi kategorilerinde yarışan yarışmacılar jüri değerlendirmelerinin ardından ödüllerini ve plaketlerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çiçek örgüt ve oda temsilcilerinden aldılar. Çiçek yarışmasının sonunda geleneksel hale gelen gelin buketi atma etkinliği gerçekleştirildi. Bu yıl gelin buketini Narlıdere’nin değişik mahallerinden yarışmayı izlemek için gelen yaş olarak daha tecrübeli teyzeleri yarışmayı izleyenlere attı. gelin buketini kapmak için bekleyen Narlıdereli bayanlar gelin buketlerini almak için birbirleri ile yarıştı.  Çiçek yarışması bu etkinlikten yarışma kategorileri sonuçlarında derece girenlerin ödülleri alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından çiçek yarışması son buldu.

 
Çiğli'de girişimci adayları mezun oldu
 
Konak'ta şampiyonlara görkemli kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de girişimci adayları mezun oldu
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim ...
İzmir'in 'geniş aile'si sezonu kapadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan ...
19 Mayıs meşalesi Foça'da yandı
Yüzlerce Foçalı, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, ...
 
Kınık maden şehitlerini hayır yemeği ile andı
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında 14 kişi ile en ...
Gurur günü: Fuar İzmir’de en büyük kongre!
Bu yıl 22. si gerçekleştirilen Uluslararası Dişhekimliği Kongre’sine ev ...
Şehit Binbaşı Kulaksız’ın adı Güzelbahçe’de yaşayacak!
Güzelbahçe Belediyesi tarafından yaptırılan, 10 ay önce Muş’un Malazgirt ...
 
Narlıdere’de şehitler için saygı duruşu
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebi ile Narlıdere’de düzenlenen resmi ...
Foça'da 19 Mayıs coşkusu
Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Urla'da 19 Mayıs'a buruk kutlama
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva