HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2018 Cuma - 14:56

Muharrem İnce'nin gençlere yeni vaadi

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Rize'de konuştu. İnce, "Söz veriyorum, her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğim." dedi.

Muharrem İnce nin gençlere yeni vaadi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Rize Mitingi'nde "Rizeli sandığa gittiğinde torunu da unutmayın. 24 Haziran'da bir şarkı söyler gibi geleceğiz. Bu ülkeyi baştan sona kucaklayacağız. Gençlere sesleniyorum; evlatlarım, öğrencilerim. 24 Haziran'da meydanlarda kavga eden değil, quantum, endüstri 4.0 diyen bir cumhurbaşkanı olacak. Endüstri 4.0'ı kaçırırsan 250 sene kaybedersin. Akıllı fabrikalar, Almanya başlattı bunu. Bunu kaçırırsak yüzyılları kaçırırız. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Endüstri 4.0'ı gerçekleştirebilmek için bizim enerjiye ihtiyacımız var. Türkiye'nin güneş potansiyelini doğru kullanırsak, 100'e 130 üretebiliriz. Sorun güneş enerjisini depolayabilmekte. Bataryalar yapmamız lazım. Bunu gençler yapacak. Söz veriyorum, her yıl 10 bin gencimizi yurtdışna göndereceğim. Ben cumhurbaşkanı olduğumda, size söz veriyorum 5 yıl içinde bilgisayar mühendisi sayısı 100 bin olacak. Şu anda 10 bin. Türkiye'nin sorunları eğitimle çözülür. AK Parti'li anneler size sesleniyorum. Sizin çocuklarınızı iyi yetiştireceğim. İmam hatip liseleri açılsın mı, açılsın. İtirazım yok. Çocuğunu gönder, sorun yok. Üniversite sınavında kaçıncı oluyor ona bakacaksın." dedi.
"Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de 500'er lira burs vereceğiz." diyen İnce, vaatlerini sürdürdü, "KPSS, ALES, var da var. 81 milyonluk ülke kendi insanına bedava sınav yapamıyorsa yazıklar olsun o devlete. Sınav parası olmayacak, damga vergisi olmayacak. Diyor ki bana, meydanlarda ekonomi konuşacak mısın? Elbette. Ben dedemin memleketinden sesleniyorum, ben TV'de tartışmaya hazırım. Ekonomi, tarım, dış politika hepsine hazırım." diye konuştu.

"Ekonomi on numara ise dolar niye yukarı çıkıyor?" ifadelerini kullanan İnce, "Borsa neden düşüyor? İşler madem iyi de insanlar neden hala iyi geçinemiyor? Maaşı aldın, bordroyu buraya koy. Yarım kilo peynir, zeytin, biraz deterjan al. Sonra fişi ve bordroyu yan yana koy. Aynı marketten bir kez daha birdahaki ay alışveriş yap. Fişleri karşılaştır farkları anlarsınız. Ekonomi bu işte. Ekonomimiz 7.4 büyüdü diyorlar. Ekonomiye doping yaptılar. Beygire bile doping yapınca yarıştan men ediliyor. Köprü yapmak kolaydır, Rize'den Hakkari'ye gönül köprüsü kurmaktır. Dün Hakkari'de Türk bayrakları ile İzmir Marşı ile miting yaptık. 3'üncüKöprüyü Erdoğan yaptı, 4'üncüyü de İnce yapar ne olacak ya, bu kolay iş." dedi.

Miting alanındaki vatandaşlara canlı yayın açın diyen İnce, "Herkes akıllı telefonunu çıkarsın, canlı yayın yapsın. Hazır olunca diğer elinizi kaldırın. Hep birlikte başlıyoruz. Medya ister ver ister verme. Bak benim kendi medyam var burada. Öbürü devletin, bu milletin medyası. Bu gariban cumhurbaşkanı adayı milletle başaracak. Bana gariban dedi biliyorsunuz değil mi? Ben 81 milyonu kucaklıyorum, şiir okurken özgürüm. Benim gönlüm zengin, gariban olsam ne olacak? Dün mal varlığımı açıkladım. Söz veriyorum, siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim." şeklinde konuştu."Adalete güvenmenizi sağlayacağım." diyen İnce, "Bizler adalete güvenirsek, yabancı da adalete güvenir. Onlar güvenirse yatırım yapar, çocuklarımız iş bulur. Benim derdim bu. Dertleri beni indirmek diyor. Benim derdim seni indirmek değil, benim derdim doları indirmek. Kadınlar ve gençler sizlerle birlikte kazanacağız. Kadınlar ve gençler bu sürece destek olun. Ben sokaktaki rüzgarı görüyorum. Bu sefer bu iş tamam. Benim hemşehrim de mutlu olacak. Mutlu bir ülkede yaşayacak. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemi geçirdi. Bir de emeklilik dönemi geçirsin. Benim hemşehrim de mutlu olsun." ifadelerini kullandı.

"Bunlar bizim başörtümüzü çıkarır diye yalan söylüyorlar." diye konuşan İnce, "Benim kız kardeşim başörtü takıyor. İnsan kız kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı? Yok öyle bir şey kardeşim. Size 13. cumhurbaşkanı adayı olarak söz veriyorum, istediğiniz yerde takın." dedi.

Çay ile ilgili konuşan İnce, "Çaya gelelim şimdi. 2.45 dediler, 1.60'a düştü değil mi? Çaykur nereye devredildi, malum yere. Siz bunu haketmiyorsunuz. Sizden başka çay üreten bir yer var mı? Sizi ezdirmeyeceğim, söz veriyorum. Cesur adımlar lazım, bazen bu yolda ölümü göze almak lazım."  şeklinde konuştu.(Habertürk)

 
Başbakan Yıldırım'dan Ermenistan'a yanıt
 
Trump duyurdu, Sakarya'da elebaşları yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan Ermenistan'a yanıt
Başbakan Binali Yıldırım, "Ermenistan Türkiye'ye yönelik hasmane tutumundan ...
İzmir’in ‘Erdal Bakkalı’ meclis yolunda!
Kamuoyunda İzmir’in ‘Erdal Bakkalı’ olarak tanınan Cafer Sönmez, CHP’den ...
Sürekli: Engel bedende değil, düşüncededir
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
 
İnce: Akşener'in yardımcısı olurum
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı ...
CHP'li Karlıdağ: 26 yılda ilk defa görev talep ediyorum!
Karlıdağ, "26 yıl önce mücadeleye başladığım partide ilk defa görev talep ...
CHP’li Umdular: Ekonomi ‘tamam’ diyor
CHP İzmir milletvekili aday adayı Kazım Umdular; ekonomik sorunların milleti ...
 
CHP Genel merkez düğmeye bastı: Son tarih 14 Mayıs!
Genel merkez, milletvekili aday adaylarıyla ilgili görüş ve fikirlerin ...
CHP İzmir’in eski vekili yeni dönem için kolları sıvadı!
2011-2015 yılları arasında milletvekilliği yapan ve şu an Türkiye İş Bankası ...
Seçim öncesi Buca'dan Türkiye'ye örnek buluşma
İzmir'in en büyük ilçesi Buca'da altı siyasi parti ilçe başkanı dostane ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva