HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2018 Cuma - 09:06

MOSFED Başkanı Güleç: İhracat vatani görevdir

İzmir Mobilya sektörünün yıldızının MODEKO Uluslararası İzmir Fuarı’nda parladığına dikkat çeken İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, kendi firmasının da katıldığı organizasyon için Efor Fuarcılık’a teşekkür etti.

MOSFED Başkanı Güleç: İhracat vatani görevdir

Ege İhracatçı Birlikleri'nin ev sahipliğinde MODEKO Fuarı katılımcıları ve sektörün İzmir’deki öncüleri bir araya geldi. İzmir Mobilya Sektörünün MODEKO Fuarı ile bir kez daha vitrine çıktığını vurgulayan Ege Mobilya İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle, “Ege Mobilya İhracatçıları Birliği, uzun yıllardır, MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’na “Alım Heyeti Organizasyonu” ile destek oluyor. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl 5 ülkeden “Alım Heyeti” getirdik. Birliğimiz “Alım Heyeti Organizasyonu” ile MODEKO Fuarı’na ve bölgemiz mobilya ihracatına katkılarını sürdürecek. 2016 yılında DESINGİZMİR isimli projeyi hayata geçirdik devam ettireceğiz. 14-18 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan HIGHPOINT SPRINT 2018 Uluslararası Mobilya Fuarı'na iştirak ederek, İzmir mobilyasını tanıtmayı hedefliyoruz”dedi.

HER MOBİLYACININ VATANİ GÖREVİ İHRACATTIR
İzmir Mobilya Üreticilerinin her yıl kendisini MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda gösterdiğine dikkat çeken İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, kendi firmasının da yer aldığı organizasyon için Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen’e teşekkür etti. İzmir mobilya üreticilerinin üretim ve tasarım gücünün Türkiye açısından bir şans olduğunu belirten Güleç, İzmirli mobilyacıların İnegöllü mobilyacılardan daha fazla katma değer getirdiğini söyledi. Güleç, “ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Ordumuzun kazandığı zaferler ne kadar büyük olursa olsun, bunlar iktisadi zaferlerle tamamlanmadıkça eksik kalırlar’ demiştir. Mobilya ihracatı yapmak her mobilyacımızın vatani görevidir. Bu görevi yerine getirmek için çok çalışmalıyız. Çalıştık dünya ihracat sıralamasında 23’ten 12. sıraya yükseldik. Dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı olmak istiyorsak dünya tasarım dilini konuşuyor olmamız gerekiyor. Anadolu kültürler beşiğidir. Bu kültürün dinamiklerini tasarımlarımıza yansıttığımız zaman ilk 5 ülke arasına gireriz. 2023 mobilya ihracat hedefimiz 6 milyar dolardı bunu yükselttik 10 milyar dolar yaptık. Gittik Türk mobilyasını tanıttık gittiğimiz görüştüğümüz ürünlerimizi gösterdiğimiz ülkelerde ihracatımız katlanarak büyüdü. Türkiye 200 gümrük bölgesinde mal satar hale geldi. Birlik olalım birlikte ihracat yapalım”şeklinde konuştu.

MOSFED’İN BÜYÜK AİLESİNE EGEMOB DA KATILDI
Türk Mobilya sektörünün ulusal ve uluslararası gelişimine büyük katkı sağlayan Mobilya Dernekleri Federasyonu MOSFED’e Ege’den önemli bir katılım gerçekleşti. Sektörün önde gelen  mobilya üreticilerinden oluşan Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEMOB), MOSFED’e Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’den güç verdi. EGEMOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Baltaş   “Ege Bölgesi’ndeki mobilya sektörümüzün sahip olduğu potansiyeli daha ileri taşımak için kurduğumuz derneğimizle birlikte MOSFED’in büyük ailesine katıldık”dedi.

Kuruluşu 22 büyük mobilya üreticisi ile birlikte yaptıklarına dikkat çeken EGEMOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Baltaş, EGMOB ailesine katılmak ve güçlerini kendileriyle birleştirmek için 50 firmanın daha sırada beklediğini söyledi.

SEKTÖRÜN NABZINI TUTANLAR BULUŞTU
Toplantıya İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Ege Mobilya İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, Başkan vekili Faruk Özdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şimşek, Ege Mobilya Sanayicileri Derneği (EGEMOB) Başkanı Sabri Baltaş ve dernek üyeleri, Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen katıldı.

 
İzmir'de 'fırın' krizi!
 
İzmir'de hafta sonu hava nasıl olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'fırın' krizi!
İzmir'de bazı ekmek fırını işletmecilerinin yükselen üretim maliyetini ...
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İlk rakamlar...
Avrupa Merkez Bankası kararının etkisiyle dün tarihi zirvesini gören euro ...
MODEKO'da katılımcıların ihracat hedefi büyüdü
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı büyük ilgi gördü. Toplam 310 ...
 
Flaş gelişme.... Dev holdinge el konuldu
Antalya’da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding’e FETÖ soruşturması kapsamında ...
5 medya kuruluşunun varlıkları satışa çıkarıldı
TMSF, Jin Haber Ajansı, Azadiyat Welat Gazetesi, Patnos FM, Bugün TV Ankara ...
Dev turizm fuarına İzmir damgası!
İzmir, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük turizm ...
 
Bakanlık açıkladı: Yarım milyarlık vurgun!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesinin ardından ...
Moody's'ten flaş Türkiye kararı!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva