HABERLER>EKONOMİ
8 Mart 2018 Perşembe - 16:10

MODEKO'da katılımcıların ihracat hedefi büyüdü

MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı büyük ilgi gördü. Toplam 310 firma ve markanın  50 bin metrekarelik alandaki standları yabancı sektör profesyonellerinin akınına uğradı. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcıların ihracat hedeflerini aşacaklarını söyledi.  

MODEKO da katılımcıların  ihracat hedefi büyüdü

Mobilyada 2018’in trendlerini belirleyen büyük iş hedefli MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı büyük ilgi gördü. Toplam 310 firma ve markanın  50 bin metrekarelik alandaki standları yabancı sektör profesyonellerinin akınına uğradı. Önemli bazı alım heyetlerine refakat eden Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcıların ihracat hedeflerini aşacaklarını söyledi.  

ALIM HEYETİ YOĞUNLUĞU VAR
MODEKO’da sergilenen 2018 mobilya modellerine yoğun bir ilginin olduğunu belirten Ammar Shefi çok sayıda refakat ettiği yabancı alım heyetlerinin önemli iş bağlantılarına imza attığını söyledi. Shefi, “Yurtdışı alım heyetlerinin bazıları Türkiye’ye vize alıp gelmekte zorlandı. Yetkililerden vize işlemlerinde ivedilik istiyoruz”dedi. Umman, Lübnan, Libya, Sudan ve Hindistan’dan özelliklede Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkelerinden alım heyetlerini gezdiren Seyfi Dağ, ziyaretçilerin gerçekten alım için İzmir’e geldiğinin görüldüğünü söyledi. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ve İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan Yurtdışından bazı oda ve derneklerin temsilcilerine plaket verdi.

HEDEF PAZAR 30 ÜLKE
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı daha açılmadan İzmir’e gelen yerli ve yabancı mobilya sektör profesyoneli Çarşamba gününden itibaren Fuar İzmir’e adeta akın etti. Katılımcıların İhracat hedeflerini büyüteceğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “ Katılımcılarımızı zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, dekoratörler ve endüstriyel tasarımcılar ile buluşturacağız. İran, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Nijerya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Ürdün, Lübnan, Rusya, Almanya, Fas, İsrail, Tunus, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Mısır, Filistin, Arnavutluk, Makedonya, Kosova’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Bu yıl için seçtiğimiz 30 hedef Pazar ülkede temsilciliklerimiz özel bir çalışma yürüttü”dedi.

HEDEFLER REVİZE EDİLDİ
Mobilya üreticilerinin her ürününe bir sanat eseri oluşturma gözü ile baktığını ve kendilerine güvendiğini vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, "Sektörün daha önce 6 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolara yükseldi. Bugün Kanada'dan Uganda'ya birçok ülkeye mobilya ihraç ediyoruz. Sektör için katma değer önemli. Marka değeri inovasyon ve tasarım mobilya için vazgeçilmez. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi, 'Herkesin bakmadığı yönden dünyaya bakmalıyız'. Küçük esnafımdan özel istirhamım sektör de kimsenin görmediği, kimsenin yapmadığı ürünleri tasarlasınlar."şeklinde konuştu.

"DÜNYADA MODEKO FUARINI BİLMEYEN SEKTÖR PROFESYONELİ KALMADI"
Türkiye’nin en köklü mobilya sektör organizasyonu MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı bilmeyenin kalmadığını belirten Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Baltaş, “Dünyanın mobilya ile ilgilenen tüm şehirlerinde MODEKO Fuarı'nı bilmeyen mobilyacı kalmadı. Bu yıl MODEKO’yu ziyaret edecek  yerli ve yabancı sektör profesyonel sayısında en az yüzde 25 artış yaşanacak. İzmir Adnan Menderes havalimanında MODEKO yoğunluğu var. Yabancı dil bilen rehberler alım heyetlerine refakat ediyorlar. Yapılan iş anlaşmalarının ardından fabrika ve üretim alanları da ziyaret ediliyor”şeklinde konuştu.

 
Denizli'de 8 Mart günü acı feryat: Öldürülmek istemiyorum!
 
Köpek gezdiriyormuş gibi yapıyorlar ama gerçek çok başka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş gelişme.... Dev holdinge el konuldu
Antalya’da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding’e FETÖ soruşturması kapsamında ...
5 medya kuruluşunun varlıkları satışa çıkarıldı
TMSF, Jin Haber Ajansı, Azadiyat Welat Gazetesi, Patnos FM, Bugün TV Ankara ...
Dev turizm fuarına İzmir damgası!
İzmir, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük turizm ...
 
Bakanlık açıkladı: Yarım milyarlık vurgun!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesinin ardından ...
Moody's'ten flaş Türkiye kararı!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi ...
 
Tire'den meraların kiralanmasına tepki
İzmir İl Mera Komisyon Başkanlığı tarafından 26 Şubat 2018 tarihinde askıya ...
'Lokantacıların başkanı'ndan 'yemek kartı' açıklaması: 15 yıldır mücadele ettik ve...
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, yemek ...
29. buluşma: Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atıyor!
Türkiye'nin en önemli mobilya markaları, Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva