HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2014 Cuma - 14:33

Moroğlu İzmir’deki engelli lise krizini Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir'de, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu'nu bitiren işitme ve konuşma engelli İbrahim İbiş'in lise için, kaynaştırma öğrencisi olarak engeli olmayan öğrencilerle aynı okula gönderilmek istenmesini, TBMM gündemine taşıdı. Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verip, İzmir genelinde okuyan kaç engelli çocuğun bulunduğunu, kaynaştırma öğrencilerinin hangi kriterler gözetilerek, nasıl tespit edildiğini sordu.

Moroğlu İzmir’deki engelli lise krizini Meclis’e taşıdı

Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, İzmir'de işitme ve konuşma engeli olan bir öğrencinin kaynaştırma öğrencisi olarak engeli olmayan öğrencilerin devam ettiği liseye gönderilmek istendiğini anımsattı. Öğrencinin babasının itirazı üzerine İzmir'de bu tür engeli olan öğrencilerin okuyabileceği lise düzeyinde bir eğitim kurumunun bulunmadığının ortaya çıktığını kaydeden Moroğlu, “Basında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkisinin ise lise eğitiminin zorunlu hale gelmesi ile bu tür sorunların yaşanmaya başlandığını, yeni bir okul açma fikrinin bakanlığınıza iletileceğini ifade ettiği belirtilmektedir" dedi.
 
İzmir genelinde ilköğretim ve orta öğretimde okuyan kaç engelli çocuk bulunduğunu soran Moroğlu, 'kaynaştırma öğrencisi'nin hangi kriterler gözetilerek, nasıl tespit edildiğinin açıklanmasını istedi. Bu konuda karar veren kurum ya da kurumların nereler olduğunu soran Moroğlu, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakanlığınıza yeni bir okul açılması talebi ile başvuruda bulunulmuş mudur" diye de sordu. Moroğlu, önergesinde şu soruları yöneltti:
 
 “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakanlığınıza yeni bir okul açılması talebi ile başvuruda bulunulmuş mudur? Türkiye genelinde işitme ve konuşma engelli öğrencilerimizin eğitim öğrenim görebileceği lise düzeyinde eğitim kurumu hangi illerde bulunmaktadır?
 
Bu özellikleri taşıyan İzmir'e en yakın eğitim kurumu kaç km uzaklıktadır? Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili olarak, dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde başlayan yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun ortalama eğitim süresini yükseltmek diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şeklide düzenlenmesidir' şeklinde bir açıklama yapmıştır. Bu ifadeler doğrultusunda; yapılan açıklamadaki hedefe ulaşılmış ya da yaklaşılmış ise İzmir'de yaşanan mağduriyetin sorumlusu kimdir?"
 
UYGUN LİSE OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI
İzmir'de, işitme ve konuşma engelli İbrahim İbiş, ortaokulu bitirince, normal öğrencilerin devam ettiği liseye kaynaştırma öğrencisi olarak gönderilmek istenmişti. Baba İlhami İbiş'in buna itiraz etmesi üzerine kentteki önemli bir eksiklik ortaya çıkmış, ilk ve ortaokulu kentte okuyabilen bu tür engelli öğrenciler için lise düzeyinde eğitim kurumunun bulunmadığı belirtilmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, son iki yıldır lise eğitiminin zorunlu hale gelmesiyle bu tür sorunlar yaşamaya başladıklarını, önümüzdeki günlerde yeni bir okul açma fikrini bakanlığa ileteceklerini dile getirmişti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: İnsanlık tarihimizde altın bir sayfa
Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’den kaçan 4 bin Suriyelinin Türkiye’ye ...
Abdullah Gül yeni parti iddialarına yanıt verdi
11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni parti kuracağı yönündeki iddialara ...
CHP'li Engin Tire'deki şok satış için ne dedi?
Yerel seçimlerin ardından mali bozukluğu gerekçe göstererek kapanan köy ...
 
CHP'li Yüksel'den Gaziler Günü mesajı
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, Millet ...
İşçi ölümlerine bir sert tepki de CHP Konak’tan
Türkiye’de son dönemlerde yaşanan iş kazalarına karşı bir tepki de CHP ...
CHP Buca’da flaş gelişme: ‘Değişim’in adresi yine Ankara!
Büyük sancılara neden olan imza sürecinde İl Başkanlığının reddi sonrası ...
 
Demirtaş’tan Türk ve Kürt gençlere IŞİD’le savaş çağrısı
HDP Eşbaşkanı Demirtaş, “Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle gençler ...
Kılıçdaroğlu Engin’e sordu: O ismi neden gönderdiniz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de disipline gönderilen parti ...
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında ağladı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva