HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2014 Cuma - 13:07

İşçi ölümlerine bir sert tepki de CHP Konak’tan

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan iş kazalarına karşı bir tepki de CHP Konak İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Yapılan basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “12 yıllık AKP iktidarının sağlığa da nasıl baktığı ortada. Aslında hangi meseleye bakarsa baksın dolar görüyor, para görüyor” dedi. Başak ayrıca, bu dönemde iş kazalarının yüzde binlere vardığını da belirtti.

İşçi ölümlerine bir sert tepki de CHP Konak’tan

Mehmet İŞLER- Onur Deniz / EGEDESONSÖZ -  CHP Konak İlçe Başkanlığı Sağlık Komisyonu Türkiye’nin sağlık politikaları ve iş güvenliğiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
 
İlçe binasında yapılan toplantıda, konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ilk olarak 12 yıllık AKP iktidarının sağlığa bakış açısının ve bu dönemde iş kazalarında meydana artışın altını çizdi.
 
AKP HER ŞEYİ DOLAR OLARAK GÖRÜYOR
Başkan Başak, “Şunu çok iyi bilelim ki 12 yıllık AKP iktidarının sağlığa da nasıl baktığı ortada. Aslında hangi meseleye bakarsa baksın dolar görüyor, para görüyor. Sağlık’ta da böyle, milli eğitimde de öyle. Çünkü satacak bir şey kalmadı. Tahmin ediyorum polislerimizi de bu hale getirip karakolları da özelleştirebilirler. 12 yıl önceyle bu zamanda baktığımızda yüzde binlere varan korkunç derecede bir artış var. Eğer bir işçinin güvenliğini sağlayabilmeniz için para harcanması lazım o da işverenin cebinden çıkacak, bu da onların işine gelmez. AKP zihniyeti budur. Sonuca bakıldığında yüzde 50 oy alıyorlar, çoğunluk diyorlar. Ama dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen bilim adamı da milyonlar tarafından asıldı. Çoğunluk her zaman haklıdır anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.
 
SAĞLIK VE İŞ GÜVENLİĞİ TAMAMEN FİYASKODUR
Öte yandan Sağlık Komisyonu Başkanı Nevin Çağırgan ise, “12 yıllık AKP iktidarının sağlık ve iş güvenliği politikaları tamamen fiyasko ile sonuçlanmıştır İş kazalarında dünyada en üst sıralarda bulunmaktayız” diye konuştu.
 
Çağırgan ayrıca şunları söyledi: İstanbul’un göbeğinde inşaat işçilerimiz bakımı yapılmayan, güvenlik önlemi alınmayan asansör yüzünden canlarından olmuşlardır. Çalışmak zorunda kaldıkları için seslerini çıkaramayan işçiler 10 arkadaşını kaybedince asansör bakımının yapılmadığını, ölüme terk edildiklerini isyan ederek protesto etmişlerdir, ancak bu protestoları arkadaşlarını geriye getiremeyecektir. Soma faciası sonrası bu yaşamın fıtratında var diyebilen Cumhurbaşkanının okul arkadaşı inşaat sahibi ise bunlar olağan işler demek pişkinliğindedir. Henüz 2 gün önce Çalışma Bakanı bir yakınını ziyarete gittiği hastanenin karşısında gördüğü inşaattaki iş güvenliği riskini fark edip inşaatı mühürletmiştir. Bu ülkede Çalışma Bakanının gördüğü o ildeki yetkililer göremiyorlar mı? Henüz acısı dinmeyen Soma faciasını 1800’lü yıllardaki İngiltere’de yaşanan kaza ile eş değer tutan Cumhurbaşkanı aynı günlerde acılı soma ziyaretinde bir vatandaşı tokatlamış, Başbakanlık Müşaviri başka bir vatandaşı yerlerde tekmelemiş, daha sonrada büyük bir pişkinlik ile ‘Ayağım tekmelerken zedelendi’ diyerek rapor alma küstahlığı göstermiştir.
 
6331 SAYILI YASA ÇÖZÜM ÜRETMİYOR
6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nun iş cinayetlerine ve işçi sorunlarına çözüm üretmediğini belirten Çağırgan, “Bu yasadan ancak işveren ve devlet sorumsuzluğu ortaya çıkmıştır. Bu yasa ve yönetmeliklerle iş yerlerinde çalışan insanların sağlık ve güvenliğini kontrol altına alacak ve sürekli devlet gözetiminde bir denetlemenin yapılacağı bir uygulamanın beklenmesi mümkün değildir. Çünkü AKP hükümeti devlet elini bu alandan çekerek özel sektöre bir Pazar inisiyatifi sağlamıştır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca’da flaş gelişme: ‘Değişim’in adresi yine Ankara!
Büyük sancılara neden olan imza sürecinde İl Başkanlığının reddi sonrası ...
Demirtaş’tan Türk ve Kürt gençlere IŞİD’le savaş çağrısı
HDP Eşbaşkanı Demirtaş, “Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle gençler ...
Kılıçdaroğlu Engin’e sordu: O ismi neden gönderdiniz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de disipline gönderilen parti ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında ağladı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın ...
Flaş! CHP İzmir'de görev dağılımı: İşte yeni koordinatörler
İl Örgütü son yönetim kurulu toplantısında il başkan yardımcıları ve ilçe ...
Yıldız'dan 'IŞİD'den kaçak petrol' tepkisi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD'den kaçak yollarla ...
 
Bakan Zeybekçi’den İzmir mesajları
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi gün içinde İzmir’e yaptığı ziyaretlerin ...
Balyoz hükümlüsü General Karataş İP'ye katıldı
Balyoz Davası hükümlülerinden emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş İşçi ...
Erdoğan sert çıktı: O banka batmış zaten!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva