HABERLER>SPOR
12 Haziran 2016 Pazar - 15:58

Millilerden kötü başlangıç: 1-0

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımımız Hırvatistan'a 1-0 mağlup oldu.

Millilerden kötü başlangıç: 1-0

Paris'teki Parc des Princes'te oynanan mücadelede Hırvatistan'ın golünü 41. dakikada Modric kaydetti. Hırvatistan'ın maçta iki topu da direkten döndü.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
29. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında altıpas gerisinde yükselen Ozan Tufan kafa vuruşunu yaptı. Yere çarpan topu kaleci Subasic çizgi üzerinde kontrol etti. 
39. dakikada Badelj'in sağdan ortasında Türkiye savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza alanı içindeki Mandzukic'te kaldı. Topu kontrol eden Mandzukic'in dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı. 
41. dakikada Hırvatistan, mücadelede 1-0 öne geçti. Rakitic'in soldan ortasında ceza alanındaki Selçuk İnan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Ceza yayı gerisine düşen topa Modric gelişine vururken, kaleci Volkan Babacan'ın soluna gelen top yerden de sekerek, ağlara gitti: 0-1. 

İŞTE İLK 11'LER!
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner, Selçuk İnan, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda Turan, Cenk Tosun
HIRVATİSTAN: Subasic,Srna, Corluka, Vida, Strinic, Modric, Badelj, Brozovic, Rakitic, Perisic, Mandzukic

20 FUTBOLCUNUN İLK HEYECANI 
A Milli Takım kadrosunda yer alan 20 futbolcu, ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almanın heyecanını yaşadı. 
Ay-yıldızlı ekibin son katıldığı EURO 2008'de şu an kadroda bulunan Arda Turan, Hakan Kadir Balta ve Mehmet Topal forma giymişti. Aradan geçen 8 yılda A Milli Takım kadrosu büyük değişimden geçerken, EURO 2016 kadrosunda yer alan 20 futbolcu, ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde milli formayı terletecek. 

FATİH TERİM: 'BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ' DEMEK İÇİN, ÖNCE BAŞLAMAMIZ LAZIM

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "'Biz bitti demeden bitmez' demek için, önce başlamamız lazım" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu Euro 2016 D Grubu maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, ilk yarı iyi oynadıklarını, ancak kötü bir zamanda gol yediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hırvatistan'ı tebrik ediyorum. Hırvatistan bizden daha iyi oynadı. İlk yarı için iyi oynadığımızı söyleyebilirim, ama ikinci yarı için söyleyemem. İlk yarı kötü bir zamanda gol yedik. En ciddi gol pozisyonunu da biz bulduk. Bir faul beklentisindeyken, Modric'in güzel golü geldi. İkinci yarı iyi oynayamadık. 'Biz bitti demeden bitmez' demek için önce başlamamız lazım. İyi başlayamadık. Kabul edelim ki, çok iyi bir takımla oynadık. Henüz turnuva bitmedi. 2 maçımız daha var. Ülke olarak bilmeliyiz ki, buraların seviyesi bu. İlk 45 dakikada yüzde 50-50 oynayan, rakibe de direnen bir takımımız vardı. Sonra yorulmalar, güç dengesi aleyhimize işledi."

Önlerinde 2 maç daha olduğunu vurgulayan Terim, "Biz, turnuvalara maalesef iyi başlayamıyoruz. Şimdi İspanya maçına hazırlanacağız. Şansımızı kovalayacağız. Kalan maçlarımızda daha iyi mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Terim, Hakan ve Arda gibi oyuncuların performanslarının çok önemli olduğunu da belirterek, "Bugün onlara biraz daha fazla ihtiyacımız oldu. Bundan sonra da olacak. Biz takım olarak bakıyoruz. İsim sayarsak, Cenk ve Ozan'ı bir kefeye koyarsak, hepsinden beklentim daha yüksekti. Hep beraber, önemli oyuncularımız iyi oynadığında sorun yaşamıyoruz" ifadesini kullandı.

STATTA TÜRK TARAFTARLAR ÇOĞUNLUKTA
Karşılaşmanın oynandığı Parc des Princes tribünlerinin büyük çoğunluğunu Türk taraftarlar doldurdu. Başkent Paris'te yer alan yaklaşık 50 bin kişi kapasiteli stat için satılan biletlerin büyük bölümü Türk taraftarlar tarafından satın alındı. Ay-yıldızlı bayraklar ve formalarla tribünlere gelen Türk taraftarlar, karşılaşma öncesi ve sırasında milli futbolculara tezahüratlarla destek verdi.

TRİBÜNLER KIRMIZI-BEYAZ
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan ve büyük beğeni toplayan bayrak şovu Fransa'da da devam eti. 

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini sabah saatlerinde Parc des Princes tribünlerine yerleştirildi. 
UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

BAKAN KILIÇ, PARC DES PRİNCES'TE
Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tribünden izledi. Dün öğle saatlerinde Paris'e gelen ve antrenmanını izlediği A Milli Takım'ı konakladığı otelde ziyaret eden Bakan Kılıç, müsabakayı da Parc des Princes tribünlerinden seyretti. 

Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF yönetim kurulu üyeleri, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Türk hakemler, kulüp başkanları, Türk teknik direktörler, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, İskoç teknik direktör David Moyes, eski futbolcu Christian Karembeu'nun da aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü isim müsabakayı statta takip etti.

TÜRK VE HIRVAT TARAFTARLARDAN DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ
Başkent Paris'te yapılan maç öncesinde Türk ve Hırvat taraftarlar dostluk görüntüleri verdi. Parc des Princes'te oynanan maç için heyecan sabah erken saatlerde başlarken, Paris sokakları Türkiye ve Hırvatistan bayraklı taraftarlarla doldu. 

Stat çevresinde toplanan taraftarlar, İngiliz ile Rus taraftarlar arasında çıkan olayların aksine güzel görüntüler oluşturdu. 
Sokaklarda yan yana yürüyen taraftarlar, stat etrafında da karşılıklı tezahüratlarda bulundu.

TÜRKLER PARİS'E AKIN ETTİ
A Milli Futbol Takımı'nın D Grubu'ndaki ilk maçı olan Hırvatistan karşılaşmasına Türk futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve Fransa içinden Paris'e gelen binlerce Türk, sokaklarda ay-yıldızlı bayraklarla tur attı. 

Ayrıca Fenerbahçeli bir grup taraftar, Eyfel Kulesi önünde "Aziz Yıldırım istifa." yazılı pankart açtı. Bu arada Eskişehirspor'un ev sahibi olduğu maçlarda tribünleri coşturan "Bando Es-Es" de A Milli Takım'a destek vermek için tribündeki yerini aldı. (Hürriyet/dha)

 
'Seri katille selfie'de flaş karar: O polis memuru...
 
Dev balinanın ölümüne poşet neden olmuş!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2016 Pazar 17:37

Milli takım hiç koşmadı hakem daha fazla koştu en iyisi emre mor du

Yorumu oyla      11      5  
Sinan ÖZTAN 12 Haziran 2016 Pazar 16:21

İlk maçta yenilmekle umutlar tükendi gibi.Milliler belki de tarihinde en kötü futbolunu oynadı.İsabetsiz şutlar.İleride ve hücumda çoğalamama oyun adına ne olumsuzluk varsa bu maça görüldü.Millilerimizi hezimetten direkler kurtardı.Takım tertibi baştan hatalıydı.Bundan sonraki maçta İspanya karşısında galip gelmemiz zor görünüyor.Bu mağlubiyet kendini futbol ilahı gören Terim'e armağan olsun.Terim istifa etmeli yada federasyon görevden almalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da kulaçlar konuştu!
Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından 11-12 Haziran'da Foça'da düzenlenen ...
Göz-Göz'de 91. yıl coşkusu
Göztepe, 14 Haziran'daki kulübün 91'inci kuruluş yıl dönümünü festival havasında kutlayacak.
Milli maç öncesi şok! TFF yöneticisi...
2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri için Paris'te bulunan Türkiye Futbol ...
 
Marsilya’da meydan savaşı: Dev maç öncesi kan aktı!
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bu akşam Marsilya’da İngiltere ...
Göztepe transferde atağa kalktı!
PTT 1. Lig'de gelecek sezon zirve oynayacak kadroyu kurmak için çalışmalarını ...
Bucaspor’da seçim kapıda!
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor, olağanüstü genel kurula gidiyor.
 
EURO 2016 ‘Payet şov'la başladı: 2-1
EURO 2016 açılış maçında ev sahibi Fransa, Romanya’yı bitime 1 dakika kala attığı golle devirdi.
Türkiye’den Hırvatlar’a ilk gol Twitter’dan!
EURO 2016’da ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek olan Milli ...
Karşıyaka'ya bir yasak daha!
Spor Toto 2'nci Lig'e düştükten sonra elindeki 19 tecrübeli futbolcuyu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva