HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2019 Cuma - 14:00

Menemen çocuk istismarlarına karşı tek yürek

Çocuk İstismarının toplum sağlığına etkileri ve çocuklarda yarattığı yıkıma vurgu yapan Mehmet Cin, “Kadına yönelik zulüm ve şiddet ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberleri Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişatın göstergesidir. Bu anlamda Belediye olarak, bu gidişata engel olmak ve dur demek için her zaman STK’lar ile beraber hareket ederek, psikolog ve pedogogalarla çalışmalar yapıp, bölgemizde toplumsal bilinçlenme sağlayacağız. Bu konudaki çalışmalarımız başlamıştır” dedi.

Menemen çocuk istismarlarına karşı tek yürek

Menemen Sivil Toplum Kuruluşları son günlerde ülkede gittikçe artan çocuk istismarı haberlerine istinaden ‘Dur’ demek için Menemen’in Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak kamuoyuna seslendi. Açıklamaya;  Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu katıldı.

“MENEMEN’DE KADINLARIN GEZEBİLDİĞİ SOKAKLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ PARKLAR İNŞA EDECEĞİZ”;
Menemen Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Menemen’de kadınların rahatça dolaştığı sokaklar, çocukların ise eve girmek istemeyeceği güvenli parklar inşa edileceğini belirterek, Kadına  ve çocuğa yönelik her türlü şiddet ve istismarı kınadığını söyledi. Cin, “Gün geçtikçe artan kadına yönelik zulüm ve şiddet ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberleri Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişatın göstergesidir. Bu anlamda Sivil Toplum Örgütleri (STK) ile beraber hareket edilmelidir.  Biz, Menemen Belediyesi olarak bu kötü gidişata dur demek ve istismarların önüne geçmek için başta bölgemizde ardından ülkemizin tamamında toplumu bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlayacağımıza söz veriyoruz. Keza bu anlamdaki çalışmalarımız bölgemizde hızla başlamıştır. Menemen, kadına yönelik şiddet ve istismar konusunda maalesef üst sıralarda yer alıyor. Belediyecilik yalnızca fiziksel değişim ve yenilenme değildir, öncelikle toplumsal gelişim ve bu çirkin haberlerin azalması – yok olması için başta eğitim olmak üzere toplumsal sağduyuyu bölgemize kazandırma çalışmaları başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

İMZALAR, TBMM’YE SUNULACAK
Basın açıklamasını yapan Menemen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı  Elif Orhan, TBMM’ye sunmak üzere imza kampanyası başlatıldığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Son yıllarda kadına, çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddet ve istismar vakaları çok artmıştır. Devletin çocukları kadınları korumakla görevli olduğu kurumlarda dahi bu vakaların meydana gelmesi, bir kereden bir şey olmaz mantığının ürünüdür. Yakın zamanda ülkemizde yaşanan bu tür olaylarda istismarcıların neredeyse ödüllendirildiği, tutuksuz yargılanarak aramıza tekrar döndüklerinin de hep birlikte şahidiyiz. Bizleri yönetenler acil olarak kadınları, çocukları ve diğer canlıları koruyacak caydırıcı hukuksal tedbirleri almak zorundadır.

Bizler Menemen sivil toplum kurumları ve Demokrasi güçleri olarak; çocuklara yönelik yaşanan cinsel, fiziksel, zihinsel ve duygusal istismarın karşısında olduğumuzu ve olacağımızı mağdurların ise her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Bu yönde devlet hukukunun ve yargısının yetersiz olduğunu istismarı normalleştiren, tecavüzcü ve mağduru evlendirmekle çözüm bulan, eften püften sebeplerle iyi hal indirimi yaptığı için yapanın yanına kar kaldığı bu anlayışın bir an önce değişmesi gerektiğini bizleri yönetenlere tekrar hatırlatmak istiyoruz.

 
Menemen Belediyespor'da son gözde Belica
 
Göztepe'de hedef mutlak galibiyet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in iki ilçesi ‘kardeş’ oluyor
Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı yapıldı. Selçuk Belediye ...
Narlıdere’de ‘Ayın Çalışanı’ uygulaması başladı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, çalışanlar arasında motivasyonu ...
Konak’ta Ramazan denetimi
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,Ramazan ayı nedeniyle denetimleri sıklaştırdı.
 
Başkan Yetişkin'den '23 Haziran' mesajı
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, YSK'nın İstanbul Büyükşehir ...
Havagazı'nda ilk buluşma... Büyükşehir'den 'özel' iftar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı iftar buluşmalarında, engelli ...
Başkan Batur'dan birlik mesajı
Konak Belediyesi’nin her akşam ilçenin farklı bölgelerinde kurduğu Ramazan ...
 
CHP İl Başkanı Yücel’den Başkan Selvitopu’na 'hayırlı olsun' ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu, ...
Bayraklı'ya yeni cazibe merkezi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilgili birim müdürleriyle birlikte ...
Karşıyaka’da ‘streetball’ heyecanı 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlamaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva