HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:42

İzmir’in iki ilçesi ‘kardeş’ oluyor

Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı yapıldı. Selçuk Belediye Meclisi olağan gündem maddelerinin yanı sıra önergelerle oluşan gündem maddelerinin görüşerek karara bağladı. Mecliste Seferihisar Belediyesi ile kardeş şehir protokolünün imzalanması için belediye meclisi tarafından Başkan Sengel’e yetki verildi.

İzmir’in iki ilçesi ‘kardeş’ oluyor

Selçuk Belediye Meclisi gündem maddelerini görüşmek üzere Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel başkanlığında toplandı. Belediye meclisinde görüşülen maddeler kapsamında 2018 Yılı Kesin Hesabı görüşülerek; oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca meclis tarafından alınan kararla Selçuk Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü kaldırılarak Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlandı. Selçuk’un önemli dinamiklerinden biri olan tarımsal faaliyetlerin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu.

Meclis toplantısında Selçuk açısından büyük önem arz eden Şirince Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ile ilgili komisyonda bekletilmesine ve söz konusu planla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmesine karar verildi.

SELÇUK BELEDİYESİ SODEM’E ÜYE
Mecliste ayrıca Selçuk Belediyesi’nin uluslararası platformda temsil edilmesi, belediyeler ve diğer paydaşlarla iletişim kurularak, ortak iş birliği platformu oluşturmak, ekonomik, sosyal ve kültürel diyaloğun oluşturularak güçlendirilmesi konusunda faaliyet göstermek amacıyla Selçuk Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’ne üye olması için Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

SELÇUK SEFERİHİSAR İLE KARDEŞ OLACAK
Gündemin önergeler ile oluşan maddeleri arasında yer alan Seferihisar Belediyesi ile kardeş şehir protokolünün imzalanması için belediye meclisi tarafından Başkan Sengel’e yetki verildi.

Selçuk Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne göre İzmir’in tarım ve turizmde kalkınan iki kenti, İyonyalılar döneminden tam 3400 yıl sonra tekrar işbirliği yapar hale gelecek.

Kardeş kent ilişkisi kurulması ve protokol imzalanması ile ilgili gündem maddesi gereğince Seferihisar ile Selçuk gibi İzmir’in tarım ve turizmle ile kalkınan iki kenti güçlerini birleştirecek. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e Selçuk Belediye Meclisi tarafından verilen yetkiyle Selçuk Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanacak.

Başkan Sengel Seferihisar Belediyesi ile Selçuk Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün uluslararası, kültürel ve sosyal birçok boyutunun olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Tarım ve turizm alanında Selçuk’un, ve Seferihisar’ın aynı paralelde gittiğini düşünüyoruz. Seferihisar ve Selçuk arasındaki kardeşliğin uluslararası bir boyutu olacak. Seferihisar CİTTA SLOW sıfatına sahip bir kent olduğu için Avrupa’dan alınabilecek hibe programları ve fonlarıyla ilgili olarak bir arada durmamızın faydaları var. Biz de bunlardan faydalanmak için kent kimliğiyle aynı paralelde gidebileceğimiz bir belediye düşündük” dedi.

Başkan Sengel; Selçuk Belediye Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünde Selçuk’ta yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

 
Çiftçiye şok! Hırsızlar dalda erik bırakmadı
 
Altay'da A Takım'a taze kan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘Ayın Çalışanı’ uygulaması başladı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, çalışanlar arasında motivasyonu ...
Konak’ta Ramazan denetimi
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,Ramazan ayı nedeniyle denetimleri sıklaştırdı.
Başkan Yetişkin'den '23 Haziran' mesajı
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, YSK'nın İstanbul Büyükşehir ...
 
Havagazı'nda ilk buluşma... Büyükşehir'den 'özel' iftar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı iftar buluşmalarında, engelli ...
Başkan Batur'dan birlik mesajı
Konak Belediyesi’nin her akşam ilçenin farklı bölgelerinde kurduğu Ramazan ...
CHP İl Başkanı Yücel’den Başkan Selvitopu’na 'hayırlı olsun' ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu, ...
 
Bayraklı'ya yeni cazibe merkezi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilgili birim müdürleriyle birlikte ...
Karşıyaka’da ‘streetball’ heyecanı 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlamaya ...
Bornova'da amatör sporculara tesis müjdesi
?Yeni futbol sahaları ile birlikte ebatları resmi maç oynanmaya uygun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva