HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2015 Cuma - 13:28

Menderes’te ‘14 ret’ krizi tam gaz: Serter-Soylu kapışması!

Menderes’te belediyeye ait arazilerin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisine karşı CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanmasıyla başlayan tartışma sürüyor. AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun “İhanet içindeler” diyerek tepki gösterdiği konuya CHP İl Başkanı Bedri Serter de katıldı. Serter, Soylu için “Hasbelkader başkan seçildi” derken belediye işlerinin yürümediğini söyledi. Soylu’dan ise anında yanıt geldi. Soylu, “Bu arkadaşın yerel siyasetten anladığı bir tek şey var o da CHP’li belediyelere mobilya satmak” diye konuştu.

Menderes’te ‘14 ret’ krizi tam gaz: Serter-Soylu kapışması!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Meclisi’nde alınan kararlar üzerinden başlayan AK Parti-CHP savaşı tam gaz devam ediyor.

Belediyeye ait arsaların altı adet halı saha ve spor tesisi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilmesine karşı çıkan CHP’li meclis üyelerine AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan tepki gelmişti. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran 14 isim ‘ret’ kararı verirken kararın saatler önce İl Başkanı Bedri Serter başkanlığında yapılan toplantıda “İlçede muhalefeti sertleştirin, üstünlüğünüzü yansıtın” mesajından sonra verilmesi tartışmalara neden olmuştu. CHP’li isimler Serter’in kendilerine böyle bir talimat vermediğini ifade ederken Belediye Başkanı Soylu da ret kararı veren isimler için “Menderes’e ihanet içindeler” tepkisini göstermişti.


 
HASBELKADER BAŞKAN!
Menderes’te başlayan konu CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile bu kez Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu karşı karşıya getirdi. Serter, Başkan Soylu’ya tepki gösterirken, “Hasbelkader belediye başkanı olmuştur. Bizde yaşanan bölünme olmasaydı zatı muhterem şu an o koltukta oturuyor olmayacaktı” dedi. Menderes’te 15 yıl başkanlık yapan Ergun Özgün’ün yerine Ahmet Pala’nın aday gösterilmesini hatırlatan Serter, Soylu’nun belediye işlerine bakması gerektiğini ifade etti. Serter, “Özdere-Ürkmez-Gümüldür sathında çöpler alınmıyormuş, lütfen hizmete dönsün. Bıraksın bu ufak işleri, bu ufak işlerinde prosedürünü doğru yerine getirsin” açıklamasını yaptı.
 
YALAN SÖYLÜYOR
Karar sonrası önce ilçedeki CHP’li meclis üyeleri ile karşı karşıya gelen Başkan Soylu bu kez İl Başkanı Bedri Serter’e yanıt verdi. 

Başkan Soylu, “Ben halkın iradesiyle belediye başkanı oldum. 22 bin Menderesli kardeşimin oyuyla başkanlığa seçildim. Halkın iradesini hasbelkader olarak hiç kimse değerlendiremez. O yüzden yapmış oldukları yanlışı laf cambazlığı ile örtmeye çalışıyorlar. Bir de ‘ben böyle talimat vermedim’ diyerek o toplantıyı reddediyor ve 60 yaşında adam yalan söylüyor” dedi. 
 
İLÇENİN SINIRLARINI ÖĞRENSİN
Soylu, kendisini eleştiren CHP İl Başkanı Serter’in konulardan uzak olduğunu da ifade etti. Soylu, “Bedri Bey kalkmış televizyonda diyor ki ‘Sizin Menderes Belediyesi şehir plancısı Gaziemir’de çalışıyor’...  Bizim Gaziemir’de çalışan şehir plancımız yok, kendi isteğiyle Gaziemir Belediyesi’nde çalışan inşaat mühendisimiz var. Sayın Serter, dersini güzel çalışmamış yanlış bilgi vermişler önce dersine güzel çalışacak Yine açıklamasında ‘Ürkmez’in çöpleri toplanmıyor, belediye başkanı gitsin önce işini yapsın, çöpleri toplasın’ dedi… Kardeşim Ürkmez, Seferihisar Belediyesi’ne bağlı... Seferihisar Belediyesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ayrıca Ürkmez’i de bize çok yakın olduğu için ara sıra gezerim, eşim dostum arkadaşlarım var. Ürkmez’in çöpleri toplanıyor. Kendi partisinin belediye başkanını da rezil etti. İlla ki ‘toplanmıyor’ diyorsa ben Tunç kardeşime gider yardımcı olurum. Menderes belediyesi olarak gider toplarız. Bedri bey ilin, ilçelerini sınırlarını öğrensin, hangi ilçe neresidir, hangi ilçelerin sınırları nereye kalmıştır. Hasbelkader il başkanı olursan böyle kayaya toslarsın. Bir ilde bir parti il başkanlığı yapıyorsan bunun köyünden kasabasına, ilçesinden muhtarına kadar her tarafını bilmen gerekir” diye konuştu.


 
MOBİLYA SATMAKTAN ANLAR
Soylu, İl Başkanı Serter’in siyasetten anlamadığını da ifade ederken, “Bu arkadaşın yerel siyasetten anladığı bir tek şey var o da CHP’li belediyelere mobilya satmak… Yerel siyasetten anladıkları, siyasetten anladıkları bu olmasaydı bire kere abi, bu partinin büyüğü olarak meclis üyelerine ‘arkadaşlar bir hizmet getiriliyorsa bir yere hizmet sunulacaksa burada kesinlikle destek olmanız gerekir, hizmetin önünde durarak siyaset yapılmaz’ demesi lazım. Bizim siyasetten anladığımız budur. Biz siyaseti millete hizmet etme aracı olarak görüyoruz, ben böyle görüyorum. Ben bu duygularla işin içine girdim, bu duygularla siyaset yapıyorum, bu duygularla belediye başkanı adayı oldum ve vatandaş bana inandı bana oy verdi beni göreve getirdi. Siyaset, getirilecek olan hizmete engel olmakla yapılmaz bu şekilde bu anlayışla gidilirse 30 yıl geride bırakılmış olan ilçemiz daha da geriye gidecek” dedi.
 
BEDRİ SERTER’İN ASKERLERİ
Soylu, meclis toplantısında karara ret veren 14 ismi de ‘asker’ olarak nitelendirdi. Soylu, “Bu arkadaşlara da, 14 CHP’li meclis üyesi kardeşime de söylüyorum; Vatandaşımız, ‘Gelin Menderes’in askeri olun’ diye görev verdi. Ben de dahil bizim arkadaşlarımız da dahil hepimiz bunun için göreve geldik. Ama onlar Menderes’in, Menderesli’nin askeri olmak yerine gittiler Sayın Bedri Sertel’in askerliğini yapmaya başladılar. Menderesli kardeşlerim bizlere onlara hizmet verelim diye oy verdiler, birilerinin emirlerine girip de bu gençlere ve Menderesli vatandaşlara ihanet edin diye oy vermedi” diye konuştu.
 
10 TANESİ BAŞKAN ADAYI
Soylu, CHP’li meclis üyelerinin kendisini zor durumda bırakmak için çabaladığını da ifade etti. Soylu, “Menderes’e kazandırılacak 100 yataklı devlet hastanesi için plan tadilatları yaptık. Hep bu arkadaşların desteğiyle yaptık. Hep birlikte ‘evet’ dedik. O zaman da her hangi bir protokol yoktu. Benim meclise anlattıklarımla Menderes Belediyesi’ne ait yeri hastane yapmak için Sağlık Bakanlığı’na tahsil ettik. Ayrıca geçen Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı yanıma geldi dedi ki ‘Başkanım biz ilçelerde irtibat ofisleri oluşturuyoruz, elinizde eğer boş yerimiz, büronuz varsa bunu bize verebilir misiniz’… Hemen araştırdık isteklerine uygun iki yeri ayarladık ve pazartesi günü meclise sunduk. Meclis gündemi oluştuğu için başkanlık önergesiyle meclise getirdim. Mecliste iki dükkanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için 14 CHP’li meclis üyesi,  her şeye ‘hayır’ diyen bu üyeler anında ‘evet’ oyu kullandı. Protokol var mı, yazı var mı, evrak var mı diye soran yok. Hemen ‘evet’ dediler. Niye orada yiğitlik yapmadınız? Çünkü bir daha ki sefere nasıl meclis üyesi oluruz onun derdindeler. Zaten içlerinden 10 tanesi belediye başkan adayı bunların. Hepsini tribüne oynuyor. Şu anda ben nasıl göze girerim, nasıl Bedri Serter’in daha iyi askerliğini yapıp da 2019 yılında beni aday yapar derdindeler” dedi.
 
KAFAMDA KEŞKE BARDAK KIRSALARDI
Kendisine uygulamaları ve meclisteki yönetimi nedeniyle eleştiriler geldiğini de ifade eden Soylu, duruma açıklık getirdi. Soylu, “Mecliste bana diyorlar ‘niye sert konuşuyorsun, neden sesini yükseltiyorsun’… Dedim ki, ‘Keşke ben sert konuşmasaydım siz benim kafama o bardağı fırlatsaydınız da kafam patlasaydı ama şu projeler onaylansaydı’ dedi. Onlar Bülent Soylu’ya zarar vermiyorlar, onlar Menderes’e ve Menderesli’ye zarar veriyorlar, ihanet ediyorlar. Vatandaşımız da olaylara tepkili. Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim, böyle şey mi olur diyen vatandaşımız var. Hiç mi vicdanınız sızlamadı, hiç mi yüreğiniz sızlamadı?  Benim hala aklım, kafam almıyor buna nasıl ret oyu verdiklerine. Tam dokuz ay uğraştım Menderes’e bir Gençlik Merkezi kazandırmak için. Ama gelinen nokta ortadadır” diye konuştu.


 
MECLİS TOPLANTISI MEYDANDA OLACAK
Hizmetlerin çeşitli bahanelerle engellendiğini dile getiren Soylu şunları söyledi: “Bundan sonra Menderes ile ilgili hassasiyet içeren, ilçenin huzurunu ilgilendiren hayati konuları görüştüğümüz meclis toplantılarını ilçe meydanında yapacağım. Eğer yiğitseler on binlerce insanın önünde ‘hayır’ desinler de göreyim. Menderes Belediyesi’nin 60 yıllık belediyecilik tarihi var. İlk kez bizim dönemimizde Ramazan’da iftar sofraları kurulmaya başlandı. Her gün ilçe merkezinde bin 500 kişi ile birlikte oluyoruz. Bugüne kadar bir tane iftar soframıza katılmadılar. Birlik, beraberlik adına her türlü adımı atıyoruz ama kendileri istemezükçülük yapıyorlar. Başkada bildikleri bir şey yok”

 
Köpek kulübesinden bile zehir çıktı!
 
Danıştay'dan AK Saray hakkında flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 12 Temmuz 2015 Pazar 15:32

spor toto reklam panosu eyerki sahada asılıysa burda top oynayan cocuklar kumarbaz olurmuş diye söylenen belediye meclis toplantısına katıldım bu gün seyirci olarak söyleyen meclis üyesi parti temsilcisi bu sebebten dolayı saha yapılmasına karşıyız diyerek red oyu verdiler.MİLLETCE ALKIŞLIYORUZ CHP Lİ meclis üyelerini

Yorumu oyla      11      5  
10 Temmuz 2015 Cuma 17:37

Sayın BÜLENT SOYLU hizmet dediğin sürece arkandayız .Lütfen pes etme başkanım.Menderes seninle gurur duyuyor

Yorumu oyla      12      9  
bülent ışık 10 Temmuz 2015 Cuma 14:53

CHP il başkanı doğru söylemiş hasbelkader belediye başkanı oldu diye.7 Haziran seçimlerinde AKP nin Menderes'te aldığı oy oranı yüzde 31.03 tür.

Yorumu oyla      17      8  
ahmet tok 10 Temmuz 2015 Cuma 14:29

seni bilen biliyor bülent soylu sen doğrudan ayrılma bu chp memleketin başına beladır

Yorumu oyla      21      15  
Mustafa Can 10 Temmuz 2015 Cuma 14:26

14 kişi neyi reddetmiştir ve gerekçeleri nedir ? Hastane için olumlu oy kullanan CHP'lilerin neden böyle davrandıklarını öğrenmek hakkımız !

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 10 Temmuz 2015 Cuma 14:01

Sayin başkanım siz doğru yoldasiniz. Rabbim yar ve yardımciniz olsun. Meydanı bu iş bilmezlere bırakmayın

Yorumu oyla      22      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de Sertel dosyası raporu: Kaderi MYK çizecek!
CHP’de krize neden olan Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in Yüksek Seçim ...
Davutoğlu görüşme takvimini açıkladı: Yoğunluğu…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turları çerçevesinde üç partiyle de ...
İzmir’de siyasetin bayram programı
İzmir’de CHP örgütü, bayramdan önce arife günü, AK Parti, MHP ve HDP ise ...
 
HDP İzmirli seçmenin kapısını çalıyor: Üye olur musunuz?
HDP İzmir'de genel seçimde aldığı 273 bin 89 oyu üyeliğe dönüştürmek için ...
Kılıçdaroğlu’nun kızından ‘rezidans’ haberlerine sert tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, yandaş ...
Sare Davutoğlu eşini anlattı: Ahmet Bey gerçekçidir…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu AKP’nin aldığı yüzde ...
 
AK Parti iftarında kavga: Eski vekil...
Zonguldak'ta, AK Parti İl Teşkilatı'nın iftarında Çaydeğirmeni Belde Belediye ...
Gökçek'e 'parsel parsel' soruşturmasına takipsizlik
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon açıklaması
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini almasının ardından açıklamada bulundu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva