HABERLER>EGE
23 Ekim 2014 Perşembe - 11:29

Manisa Büyükşehir'den Selendi çıkarması

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ziyaretin iki amacının olduğunu belirterek, “Öncelikle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe belediyemizin görev, yetki ve sorumluluk alanlarında mutabakat sağlayabilmek, ortak olarak yürüteceğimiz projeler ile çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Selendi’yi ziyaret etmek istedik” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir den Selendi çıkarması

İZMİR - Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinatörü Mustafa Başyiğit, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’ndan ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan görevli personellerle birlikte Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti. Selendi Belediyesi Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Selendi’nin tarım, hayvancılık ve sanayi bakımından gelişmişlik düzeyinin diğer ilçelerden daha düşük olduğuna değinilirken, Büyükşehir’in katkılarıyla birlikte geliştirilebilecek alanlar üzerinde konuşuldu.

Caddeler ve Meydanlar
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Selendi Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin hizmet vereceği alanlar netleşmeye başladı. Gerçekleştirilen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Selendi için önem arz eden cadde veya bulvarları Büyükşehir Belediyesi vizyonuyla geliştirilerek Selendi’ye kazandırmak istediklerini belirtti. Bu caddelerin Selendi için prestij yaratacak çalışmalara sahne olabileceğini ifade eden Memiş, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız fark yaratacak çalışmalarla bu meydanları Selendi’ye kazandırmak istiyoruz. Bu alanlara yapılacak meydan düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile Selendi’nin çehresini değiştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Şerefiye Parkı Büyükşehir’in Armağanı Olsun
Selendi ilçesinin proje bazında çalışmalarına başladığı Şerefiye Parkı hakkında bilgi alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, parkı Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Şerefiye Parkı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Selendi’ye armağanı olsun” diye konuştu.

Yüksekokul Selendi’ye Kazandırmalı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Selendi’ye yapılması planlanan Meslek Yüksekokulu hakkında da bilgi alırken, “Yüksekokulu bina olarak inşa etmek önemli değil, önemli olan Meslek Yüksekokulu’na gelen öğrencileri geliştirecek uygulama alanlarını ve Selendi’yi ekonomik anlamda geliştirebilecek sosyal mekanları oluşturabilmek. Örneğin Selendi’nin belli noktalarında kümes tavukçuluğunun hizmet verdiğini biliyoruz. Eğer bu Meslek Yüksekokulu hizmete girecekse buradaki öğrencilerin kendilerini yetiştirebilecekleri eğitim tesisleri ile uygulama alanlarının entegre bir şekilde koordine edilmesi gerekiyor” dedi.

DEVAM EDEN PROJELER
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Selendi’de hizmet vereceği Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve İtfaiye Merkezi’nin son durumları hakkında bilgi alan Memiş, “Buradaki hizmet birimlerimiz, Büyükşehir Belediyemizi yansıtan yüzümüz olacak. Bu yüzden hizmet birimlerimizin teknik donanım ve personel anlamında kaliteli hizmet yürütebilecek düzeyde olmasını istiyoruz” diye konuştu.

SELENDİ MECLİS ÜYELERİYLE TOPLANTI
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve beraberindekiler, Selendi Belediyesi Meclis üyelerinin sorularını tek tek yanıtladı. Meclis üyelerinin süreç ile ilgili bilgi istemeleri üzerine, yaklaşık 5 ay önce göreve geldiğini hatırlatan Genel Sekreter Halil Memiş, “Selendi ilçesini ilk kez ziyaret ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün hizmet Manisa’nın doğusundan başlayacak sözünü unutmadık. Bu yüzden ilk ziyaretimizi de Selendi’ye gerçekleştirdik. Yapılacak hizmetlerde ayrım gözetmeksizin her ilçemizin gelişimini amaçlayarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Benim de bugün sizlerden bir isteğim olacak, meclis üyeleri olarak sizler de çalışıp, projeler üreterek Selendi’yi nasıl geliştirebiliriz, nasıl kalkındırabiliriz bizlere önerilerde bulunmanızı istiyorum” diye konuştu.

PROJE ALANLARI İNCELENDİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil,  Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile birlikte Selendi’ye yapılacak olan Kent Meydanı, Otopark ve Oto Terminal ve Gençlik Merkezi alanlarını inceledi. Projelerin gerçekleştirileceği alanlar hakkında bilgi aldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uşak'ta faciadan dönüldü: 6 yaralı
Uşak'ın Eşme İlçesi'nde, minibüs ile otomobil çarpıştı, 1'i ağır 6 kişi yaralandı.
Soma’da zeytinler için gece nöbeti!
Yırca Mahallesi'nde Kolin Termik Santrali'nin yapımı için kamulaştırılan ...
Somalı köylüler kelepçe dehşetini anlattı
Soma’da Yırca Mahallesi'nde ağaç kesimi yapan Kolin Şirketler Grubu görevlileri ...
 
Kontrolden çıkan TIR şoförü ağır yaralandı
Köyceğiz’de kontrolden çıkıp şarampole devrilen ve ağaçlara çarpan TIR'ın ...
Güvercin 'sevgisi' başını derde soktu
Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde 59 yaşındaki Abdullah Yaya'nın başı, ...
Başkan Ergün'den yatırım müjdeleri!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Koordinasyon Kurulu ...
 
Kadın avukatı bıçaklayan tutuklandı
Denizli'de 27 yaşındaki Avukat Esra Mercan'ı, çantasını karıştırırken ...
Kore Gazisi'ne 60 yıl sonra gelen madalya!
Afyonkarahisarlı Kore Gazisi 83 yaşındaki Hasan Demirkoç'a, Kore Savaşı'ndan ...
Kasksız motosikletlinin acı sonu!
Aydın'ın Çine İlçesi'nde kamyonetle çarpışan motosikletin kasksız sürücüsü ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva