HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2020 Salı - 19:47

Lider’den belediyelere korona talimatı: Kimsenin elektrik ve suyunu kesmeyeceksiniz!

Koronavirüs için açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaşanabilecek ekonomik zorluklara dikkat çekti. Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanlarına verdiği talimatı açıklarken, “Bu süreçte İller Bankası’nın belediyelere para gönderirken hiçbir kesinti yapmaması lazım. Böylece belediye de kaynak sıkıntısı çekmeden sorunu çözmek için elinden gelen bütün çabayı göstersin. Biz kendi belediyelerimize talimat verdik, ‘Kimsenin elektriğini, suyunu ve kesmeyeceksiniz’ dedik" diye konuştu.

Lider’den belediyelere korona talimatı: Kimsenin elektrik ve suyunu kesmeyeceksiniz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, korona virüs salgını nedeniyle alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlara ve iktidara çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, korona virüs tehdidi nedeniyle yaşanabilecek ekonomik sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı.

Yeniçağ Gazetesi’nde yer alan habere göre; yürütme organına ciddi görevler düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Onlar da bazı önlemler alacaklardır. Ekonomik ve Sosyal Konseyin acilen toplanması gerekir. Sorunu yaşayan muhataplar yani sanayici, esnaf, çiftçi, serbest meslek erbabı, Türk Tabipler Birliği, doktorlar, sağlık çalışanları bütün bunlar bir araya gelmeli, yürütme organıyla bir araya gelmeli. Yaşanan sorunlar bir şekliyle aktarılmalı ve ona uygun da çözümler yürütme organı tarafından oluşturulmalı. Sicil affının süratle parlamentodan çıkarılması gerekir. Bugün sağlık sorunu yaşıyoruz, dünya bu sorunu yaşıyor; ama sonuçta küçük işletmeler, orta boy işletmeler, sanayiciler bir şekliyle yaşadığı sorunu aşmak için bankalardan kredi çekeceklerdir. Ama sicil affı çıkarılmadığı taktirde pek çok kobinin, esnafın bankadan kredi çekme şansı yok. O nedenle bir an önce gerekirse 3 günde, gerekirse 5 günde, gerekirse 1 haftada sicil affının çıkması lazım" dedi.

'İŞSİZLİK SİGORTASI KARA GÜN İÇİN VAR'
Kılıçdaroğlu, bu sürecin pek çok kişinin işsiz kalmasına neden olabileceğini ifade ederek, "İşverenler bazen sağlık nedeniyle işçileri zorunlu olarak izine çıkarabiliyorlar. Bazen bu ücretsiz izin de olabiliyor. Ama bunların sağlık sigortaları, sosyal güvenlik sigortaları bir şekilde yatması lazım. İşsizlik sigortası kara gün için var. Dolayısıyla işsizlik sigortası fonunun bu çerçevede kullanılması lazım. Bu hem işçiler için hem işverenler için önemli bir avantaj sağlayacaktır.  Bugün parlamentoda işsizlik sigortası fonunun önemli bir bölümünün kredi garanti fonuna aktarılmasıyla ilgili bir düzenleme var. Bu düzenleme de yanlıştır. Ve bu düzenleme henüz yasalaşmadı. Bizim en büyük arzumuz bu düzenlemeden süratle vazgeçilmesi ve kanun teklifinin parlamentodan çekilmesidir" ifadelerini kullandı.

'İŞÇİNİN FEDAKARLIK YAPACAK HALİ KALMADI'
Kılıçdarğlu, yaşanan sağlık krizinin aşılması için her şeyden önce paraya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Paranın olduğu yerde sorun daha rahat çözülür. Peki parayı kimden alacağız, parayı nasıl alacağız, tasarrufu nereden yapacağız? Malum Merkez Bankası’nın yedek akçeleri vardı ve aslında bugün için kullanılması gerekirken o yedek akçeler daha önce başka yerler için kullanıldı. Bugün yapılması gereken şudur; kamu-özel işbirliğiyle yapılan ve garanti verilen ödemeler 1 yıl için ödenmesin, ertelensin. 1 yıl için ertelenirse kamu ciddi bir gelir kaynağına kavuşmuş olacaktır. Bu da bizim önerilerimizden birisidir. Fedakarlığı, devletten en büyük geliri elde eden kesimlerin yapması lazım. Memurun, işçinin, emeklinin, işsizin fedakarlık yapacak hali kalmadı. Bu süreçte merkezi hükümete görev düşüyor" dedi.

'KİMSENİN ELEKTRİĞİNİ, SUYUNU KESMEYECEKSİNİZ'
Belediyelere de görev düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Belediyelerin önemli gelir kaynaklarından birisi de İller Bankası’ndan elde ettikleri gelirlerdir. İller Bankası bu parayı gönderirken zaman zaman kesintiler yapar. Bu süreçte İller Bankası’nın belediyelere para gönderirken hiçbir kesinti yapmaması lazım. Böylece belediye de kaynak sıkıntısı çekmeden sorunu çözmek için elinden gelen bütün çabayı göstersin. Biz kendi belediyelerimize talimat verdik, ‘Kimsenin elektriğini, suyunu ve kesmeyeceksiniz’ dedik" diye konuştu. 

'KOŞULSUZ DESTEK VERECEĞİZ'
Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan 190 bin ücretli öğretmen olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "190 bin kişi okullar tatil olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla derslere giremiyorlar, derslere giremedikleri için de ücret alamıyorlar. Bizim süratle parlamentoda 190 bin öğretmenimizin sorununu çözmemiz lazım. İvedilikle kanun teklifi gelmeli, parlamentodan geçmeli, 190 bin kişi derslere giremediği için ücret alamayacak ve bunların hakkı bir şekilde teslim edilmeli. 'Sosyal devlet' diyoruz. Yani 'fakirin fukarının yanında olan devlet' diyoruz. Okullar tatil oldu. Yoksul ailelerin çocukları öğle yemeklerini okulda yiyorlardı. Yani devletin desteği ile yapılıyordu bu. Okullar tatil edildi ve bu çocuklar şuan evlerindeler. Biz hiç kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeden yoksulluk sorununu çözmeliyiz. Defalarca söyledik. Aile sigortası ile bu sorun çözülür. Aile sigortası ile devlet fakirin fukarının yanında olur. Aile sigortası ile kişinin yoksulluğu teşhir edilmez. Aile sigortası ile sağ elinin verdiğini sol el görmez. O nedenle biz özellikle istirham ediyoruz ki bu sorunu aşmak için aile sigortasını hiç beklemeden parlamentoya getirsinler. Yürütme organı getirsin. AK Parti getirsin. Koşulsuz destek vereceğiz" dedi.

'TÜRKİYE KAYNAKTAN YARARLANMALI'
Korona virüsün bütün dünyayı etkilediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Uluslararası finans kuruluşları bu konuda kaynak ayırdılar. Bu kaynağı değişik ülkelere tahsis edecekler. Türkiye’nin de bu kaynaktan yararlanması için ivedilikle girişimlerde bulunması önemlidir. Sorun hepimizin ortak sorunu. Sorun bir insanlık sorunudur. Sorun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geleceği sorunudur. Hep beraber bu sorunu aşmak için ne gerekiyorsa biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. Çünkü biz ülkemizi ve insanımızı seviyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yetişmelerini ve büyümelerini istiyoruz. O nedenle yeniden çağrıda bulunuyorum ki Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun aldığı kararlara hepimiz koşulsuz uyalım. Hep birlikte bu sorunu aklın ve bilimin ışığında aşacağız. Biz sizin yanınızdayız'' diye konuştu.

 
11. Alaçatı Ot Festivali koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edildi
 
Bakan Gül duyurdu: 30 Mart'a kadar izin
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 18 Mart 2020 Çarşamba 08:43

BİR DE BELEDİYELER DOĞAL GAZI KESMEYECEKMİŞ,BU ADAM ÜLKEYE YÖNETMEYE TALİP

Yorumu oyla      2      3  
ahmet 17 Mart 2020 Salı 23:03

senin sözünü hangi belediye yapıyor esnafın ekmeyini kesiyor haberin yok

Yorumu oyla      2      3  
REİS 17 Mart 2020 Salı 22:06

KİMSENİN ELEKTRİĞİNİ KESMEYECEKSİNİZ,BUNU BELEDİYELERDEN İSTİYOR..

Yorumu oyla      5      3  
Bucalı 17 Mart 2020 Salı 21:24

Milletvekilleride maaşlarını almasa olmazmı...

Yorumu oyla      3      3  
köylü 17 Mart 2020 Salı 20:03

Gaziemir belediyesi hariç,çünki ne sizin,ne il başkanının nede ilçe başkanının sözünü dinlemeyen bir başkan atamışsınız!!!!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dörtlü zirve sona erdi! Erdoğan açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ...
AK Partili Dağ’dan hastane tepkisi: Ayıp ve hayret verici!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Kiraz’da ...
İYİ Parti İzmir’in kongresi ertelendi: İşte yeni tarih!
Koronavirüsün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olumsuz etkisi sürerken ...
 
'Umreden dönen 17 milletvekili' iddiasına ilişkin açıklama
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Koronavirüs'e ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
MHP’li Kalyoncu’dan Ege Üniversitesi’ne tepki: Hocaların güvenliği yok!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu üniversite öğretim görevlisi ...
CHP'li Polat'tan flaş iddia: Kiraz'a yatırımlar engelleniyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AK Parti ...
 
Erdoğan virüse karşı yeni önlemleri açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele çerçevesinde yarın gerçekleştirilecek ...
CHP il ve ilçe binalarını ziyarete kapatıyor!
CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs vakalarından ...
CHP’li Bayır’dan ‘Çeşme Planı' için 'ortak akıl' çağrısı
Kentte tartışmalara neden olan Çeşme Planı ile ilgili konuşan CHP İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva