HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2020 Pazartesi - 14:38

CHP’li Bayır’dan ‘Çeşme Planı' için 'ortak akıl' çağrısı

Kentte tartışmalara neden olan Çeşme Planı ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Biz CHP’liler olarak, İzmir’e yapılacak bir yatırımın, turizm veya döviz getirisi olacak bir yatırıma karşı çıkmayız çünkü biz de İzmir’in çocuklarıyız. Yapılan toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı çağırılmıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan toplantıda Çeşme belediye başkanı çağırılmıyor. İzmir’de ortak akıl vardır, şehir plancıları vardır çeşitli STK’lar vardır oturup birlikte çalışır planlarsınız" dedi.

CHP’li Bayır’dan ‘Çeşme Planı  için  ortak akıl  çağrısı

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na katıldı ve Aslı Eren’in sorularını cevapladı.

Dünyada pek çok ülkede salgına dönüşen ve geçtiğimiz hafta Türkiye’de de tespit edilen koronavirüs için açıklamalar yapan Vekil Bayır önemli mesajlar verdi.

2050 YILINI GÖSTEREN BİR BİLİMKURGU FİLMİNDE GİBİYİZ
Koronavirüs için konuşan Bayır, “Kamuoyu ikiye ayrılmış durumda. Bir kesim hiçbir şey yok gibi çok hafife alıyor diğeri ise çok abartıyor. Ne hafife almalıyız ne de abartmalıyız. Ülkede panik havası yaratmanın kimseye faydası yok. Ama hafife alalım anlamına gelmemelidir. Ciddi önlemler alınıyor ve alınmalı. Her gün yatağa yatarken yeni bir olay olmasın diye dua ediyoruz ama her kalktığımızda başka olay oluyor. Rakamlar git gide fazlalaşıyor. Bir sonraki rakam çok büyük olabilir. Virüs 25 derece ısıyı görünce yok oluyor deniyor. Bana çok inandırıcı gelmedi. Henüz doğrulanmış, resmi bir şey yok. ‘Biz bu işi Haziran ayında atlatırız’ diye bir şey yok. İtalya bu işi çok hafife aldı ama sonuç ortada. Ortada 2050 yılını gösteren bilimkurgu filmi gibi bir durum var” dedi.

BARLAR PAVYONLAR KAPANDI AMA CAMİLEDE VİRÜSÜ NASIL ENGELLEYECEKSİNİZ?
Hükümetin virüse karşı aldığı tedbirleri değerlendiren Bayır, “Virüse karşı alınan tedbirler doğru ama şimdi 20-30 kişinin bir araya geldiği barlara pavyonlara gidilmesini durdurmak doğru ama hepimiz müslümanız camilerde virüs nasıl bulaşmayacak? Cesaret edemediğiniz için durdurmadığınız Cuma namazlarında binlerce kişi bir araya geliyor burada virüs geçmesini nasıl önleyeceksiniz? İbadeti evden de yapmak mümkündür, onlar da bizim insanımız onları da korumamız gerekiyor” diye konuştu.

HACILARDA MASKE YOK
Bayır sözlerini sürdürdü ve “Virüsten kendini korumak için ne yapmalısın? Yurt dışına gidip, dönenler ne yapmalı? Umreden gelen hacılar 14 gün boyunca hiçbir şekilde hiçbir ziyaretçi ile görüşmemelidir. Yurtlara yerleştirildiler. Taşıyıcı olabilirler ama maske vermeyi akıl etmemişiz. Yemek dağıtanlar maskeli ama gelen ziyaretçilerde maske yok. Çocuklarımızın kaldığı yurtlara gece 03:00’te yerleştirildiler ve o odaları ahıra benzettiler. Bunlar hoş değil” diye konuştu.

HANGİ TEDBİRLER ALINMALI?
Alınması gereken tedbirleri sıralayan Bayır, “Mümkün olduğu kadar yurt dışına çıkılmasın. Ziyaretler varsa ertelensin. Çıktıysanız 14 gün ev hapsi yaşamak gerekiyor. Ev bireyleriyle bile mesafeli olun. İzole edilmiş kişinin odasına girme zorunluluğu varsa mutlaka maske kullansın. Oda sık sık havalanmalı. Yaşlı kişilerle temas kurmaktan ve kronik hastalıkları olanlardan mutlaka uzak durulsun. Sıkça ellerinizi sabunlayın. Evin dışına çıkılacaksa mutlaka maske takılsın. Yüksek ateş gibi belirtiler varsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidin” ifadelerini kullandı.

DEVLET BABA NE YAPACAK?
“Bunlar vatandaşın yapacakları, devlet baba ne yapacak?” diyen Bayır, “Devlet, hava limanlarına kontrol istasyonları yapmalı. İnsanların 14 günü atlatmaları sağlanmalıdır. Aşı üzerinde bilim insanlarının çalışması gereken bir şey… Ayrıca geçtiğimiz günlerde hükümete uyarılarım olmuştu. Bir ürünle ilgili yasa gelmişti. Bunun sağlığımıza zararlar getireceğiniz, 5 ülkeye ihracatımızın yüksek seviyede olduğunu ifade etmiştim. ‘İlişkilerimizin askıya alınmasından dolayı zaten içinde bulunduğumuz ekonomik krize yenisi eklenmiş olacak’ demiştim” açıklamasını yaptı.

Partinin aldığı önlemlerle ilgili konuşan Bayır, “Salı günleri yapılan grup toplantılarımız da iptal edildi. Öte yandan meclise de ziyaretçi yasağı getirildi. Meclisimizde bir dezenfeksiyon çalışması yapılıyor. Sık sık yurt dışına gidip gelen vekillerimiz var. Bir otokontrol sistemi de olacak bu konuda. Devlet görevlilerinin yurt dışına çıkma durumu da izne tabi hale geldi. Mecbur olmadıkça kimse yurt dışına giderek ülkemize virüs getirme riskine girmemeli” dedi.

İZMİR’E YAPILACAK YATIRIMIN KARŞISINDA OLMAYIZ
Çeşme Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayır, “Çeşme Projesi’nin ilk çıkışında bazı sıkıntılar vardı. Acele kamulaştırmalar oldu. Projenin sahibinin saray olduğu kesin. Biz CHP’liler olarak, İzmir’e yapılacak bir yatırımın, turizm veya döviz getirisi olacak bir yatırıma karşı çıkmayız çünkü biz de İzmir’in çocuklarıyız. Yapılan toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı çağırılmıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan toplantıda Çeşme belediye başkanı çağırılmıyor. Ülkeye döviz getirecek yatırımın kimin tarafından yaptığı önemli değil. Ama siz ben kimseye danışmam, istediğimi yaparım mantığında olursanız size burada hiçbir şey yaptırılmaz. İzmir’de ortak akıl vardır, şehir plancıları vardır çeşitli STK’lar vardır oturup birlikte çalışır planlarsınız. Ne olacak, neler yapılacak değerlendirilir. Orada neler olacağı sadece Çeşme’yi ilgilendirmiyor, hepimizi ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİLER AK PARTİ’NİN PARÇALANDIĞININ GÖSTERGESİ
Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulan yeni partiler hakkında konuşan Bayır, “Korku imparatorluğundan bahsediyorlar. Burada halktan değil, iktidarın kendi içindeki korkusundan bahsediyorlar. AKP’nin içinde artık Erdoğan’a karşı da örgütlenen bir kesim var. Bu AKP’nin parçalandığını göstertiyor zaten. Önümüzdeki dönemde AKP diye bir parti olmayacak bunu zaten daha önce de söylemiştim. Hep istikrar der, beka der, terör der halktan destek isterdi. Şimdi durum öyle bir yere geldi ki, Suriye meselesi, korona, Libya meseleleri var. Burada mağduru oynayabileceği bir senaryo yok. Bunlar artık kurtaramayacak, halkın mutfağındaki yangın bu kez bu işi bitirecek” açıklamasını yaptı.

 
Bakan açıkladı: Yargıda virüs önlemleri!
 
Altay'da Kerim üzüntüsü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: Yargıda virüs önlemleri!
Adalet Bakanı Gül, yargıdaki corona virüs önlemlerini açıkladı. Buna göre; ...
AK Partili Nasır’dan CHP’ye kentsel dönüşüm mesajları: Takılan proje olursa gelsinler!
İzmir’deki kentsel dönüşüm noktasında detaylı bir sunum yapan AK Parti ...
CHP’li Kılıç’tan çağrı: Temizlik ürünlerinde KDV indirilsin!
CHP’li Kılıç, “Temizlik, hijyen ve dezenfektan ürünlerindeki KDV yüzde ...
 
TBMM'de yapılacak grup toplantıları iptal edildi!
Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında AK Parti'nin ardından ...
CHP'li Sertel'den itfaiyeciler için vekillere çağrı
İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için verdiği kanun teklifi ...
İzmir siyaseti şokta: Murat Taşer hayatını kaybetti!
MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
Kiraz tartışması durulmuyor: İl başkanlarından karşılıklı açıklamalar!
Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’da yapılması planlanan hastane alanında ...
CHP İzmir’in kadın kolları başkanı belli oldu!
CHP İzmir’de yeni il kadın kolları başkanı belli oldu. İl Başkanı Nurşen ...
CHP'li Bakan ve Başkan Özçınar arasında 'Kiraz Planı' atışması!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Kiraz ilçe kongresinde konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva