HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2020 Salı - 14:12

'Umreden dönen 17 milletvekili' iddiasına ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Koronavirüs'e ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 milletvekilinin umreden döndükten sonra karantinadan kaçtığına ilişkin iddialara yanıt veren Şentop, mart ayından itibaren umreye giden herhangi bir milletvekili olmadığını söyledi.

 Umreden dönen 17 milletvekili  iddiasına ilişkin açıklama

Yurt dışından gelen vekil sayısının toplam 31 olduğunu açıklayan Şentop, "1 Mart'tan itibaren bu milletvekillerimizin durumlarıyla ilgili grupların da bilgisi var. Milletvekillerimiz de sosyal izolasyonlarını sağladılar. Uydurma yalan haberlere itibar edilmemesini istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan Şentop, Koronavirüs salgını nedeniyle Meclis'in tatil edilmesinin söz konusu olup olmadığını da açıkladı. "Meclis gündemi ve grupların aralarında yapacağı değerlendirme ile söz konusu olabilir" diyen Şentop, "Görüşülmeye devam edilen bir kanun teklifi vardı. Onun bitimine kadar bir çalışma olacak" dedi.

Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sadece Türkiye olarak değil dünya olarak zor bir imtihan sürecinden geçiyoruz. Türkiye bu konuda başka ülkelerin tecrübelerini de değerlendirerek çok erken ve sıkı tedbirler aldı. Bu bakımdan bu güne kadar ki süreci devletimiz çok iyi yönetti. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın da birlikte hareket etmesine iş birliği içerisinde açıklanan tedbirlere çok sıkı uymasına bağlı bundan sonraki başarı. Özellikle bütün vatandaşlarımıza Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarını yakından takip etmelerini ve orada özellikle açıklanan 14 tedbire çok sıkı sıkıya uymalarını bir kez daha söylüyorum. Bu bir vatandaşlık borcudur. Bugünlerde sivil kahramanlıklara ihtiyaç var. Sivil kahramanlık da bu tedbirlere uymak ve mümkün olduğuna yakınlarımıza anlatmak ve onların da uymalarını sağlamak. "

"Bir başka önemli vatandaşlık borcumuz da devletimizin yetkili kişileri ve kurumları tarafından yapılan açıklamalara sadece riayet etmek. Bu sürecin yönetiminin en önemli kısmı da bir panik havasının oluşmasını engellemektir. Buna müsaade etmemek lazım . yoksa sürecin yönetiminde de zorluklar yaşarız."

"(Umreden dönen 17 milletvekili iddiası) Mart ayından itibaren beri yurt içine çıkan ve yurt dışından dönen bütün milletvekillerimizin bilgisi var. Bunlar arasında umreye gidip dönen herhangi bir milletvekilimiz yok. Bu milletvekillerimizin hemen hemen tamamı Avrupa ülkelerinden dönmüş milletvekillerimiz. Bir tanesi Özbekistan'dan bir tanesi Tanzanya'dan bir de KKTC'den gelen milletvekillerimiz var. Bunun dışındakilerin büyük bir kısmı Avrupa ülkelerinden. Milletvekilli arkadaşlarımız da sorumluluklarının gereği olarak 14 günlük süre içerisinde evlerinde karantinaya almış durumdalar. Ben kendileri tarafından takip edildiğini biliyorum ama grup yönetimlerimizin de bu konuda bilgileri var.  Ayrıca TBMM'de çalışan personele ilişkin şu ana kadar Koronavirüs tespit edilmiş bir kişi yok."

"(Meclis'in tatil edilmesi söz konusu olabilir mi?) Meclis gündemi ve grupların aralarında yapacağı değerlendirme ile söz konusu olabilir. Görüşülmeye devam edilen bir kanun teklifi vardı. Onun bitimine kadar bir çalışma olacak. "

"Çok büyük teoriler, çok büyük laflar var dünyanın geleceği ile ilgili, bunlara itirazım yok ama herkes önce elini iyi yıkasın. Bundan sonra kalan hususları konuşmaya başlasın."

 
Tarihi an: 'Kendimi harika hissediyorum'
 
Altınordu en kötü döneminde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Kalyoncu’dan Ege Üniversitesi’ne tepki: Hocaların güvenliği yok!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu üniversite öğretim görevlisi ...
CHP'li Polat'tan flaş iddia: Kiraz'a yatırımlar engelleniyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AK Parti ...
Erdoğan virüse karşı yeni önlemleri açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele çerçevesinde yarın gerçekleştirilecek ...
 
CHP il ve ilçe binalarını ziyarete kapatıyor!
CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs vakalarından ...
CHP’li Bayır’dan ‘Çeşme Planı' için 'ortak akıl' çağrısı
Kentte tartışmalara neden olan Çeşme Planı ile ilgili konuşan CHP İzmir ...
Bakan açıkladı: Yargıda virüs önlemleri!
Adalet Bakanı Gül, yargıdaki corona virüs önlemlerini açıkladı. Buna göre; ...
 
AK Partili Nasır’dan CHP’ye kentsel dönüşüm mesajları: Takılan proje olursa gelsinler!
İzmir’deki kentsel dönüşüm noktasında detaylı bir sunum yapan AK Parti ...
CHP’li Kılıç’tan çağrı: Temizlik ürünlerinde KDV indirilsin!
CHP’li Kılıç, “Temizlik, hijyen ve dezenfektan ürünlerindeki KDV yüzde ...
TBMM'de yapılacak grup toplantıları iptal edildi!
Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında AK Parti'nin ardından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva