HABERLER>GÜNCEL
8 Eylül 2021 Çarşamba - 09:37

Küçük Menderes’te Beydağ bereketi

196 bin 650 dekarlık sulama alanı ile Ege Bölgesi’nin en büyük tarım projelerinden biri olan Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi’nin 3’te 2’si tamamlandı ve 2021 yaz sulama sezonunda 120.500 dekar arazi Beydağ Barajı’nın suyu ile buluştu. Proje İzmirli üreticilere bu yaz tam 190 milyon lira daha fazla kazandırdı.

Küçük Menderes’te Beydağ bereketi

Türkiye’nin en verimli ovalarından Küçük Menderes’e Beydağ Barajı’ndan bereket aktı. 2007 yılında tamamlanarak su tutulmaya başlanan baraj, 2021 yaz sulama sezonunda tam 120 bin 500 dekar araziye can suyu verdi. Bölge üreticisi yazın en sıcak günlerinde tarlalarını basınçlı borulu modern sistemle suladı.Hem üretici, hem Türkiye ekonomisi kazandı.

İzmir’de 2021 yaz sulama sezonunu 15 Haziran itibari ile açtıklarını ifade eden DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Küçük Menderes Havzası’nın hem İzmir hem de Türkiye ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Ödemiş Beydağ Sulaması 2. Kısım Projesiiçin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

190 milyon lira ek gelir
Beydağ Barajı’nın suyunun Ödemiş Ovası ile ilk kez 2013 yılında buluştuğu hatırlatan DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar “2013 yılında 10 bin hektarla başlayan Ödemiş Beydağ Sulaması bugün 12 kat artarak 120 bin 500 dekar ulaştı. Bölge üreticisi proje sayesinde 2021 yılı yaz sezonunda 190 milyon 940 bin lira daha fazla kazandı. Hedefimiz en kısa sürede projenin diğer kısımlarını da tamamlayarak 196 bin 650 dekar arazinin tümüne can suyu verebilmek. Proje tamamen bittiğinde ülke ekonomisi 285milyon lira kazanırken, 9800 kişiye de iş imkanı yaratılacak” diye konuştu.

Birol Çınar: Su altın gibi değerli
Yılın en kurak günlerinde yaklaşık 25 gün süresince Beydağ Barajı’ndan Küçük Menderes Havzası’na su verdiklerini kaydeden DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar, Ödemiş’in en meşhur ürünü sarı kız patates aşta olmak üzere karpuz, şeftali, salatalık, zeytin gibi pekçok üründe rekoltenin arttığını belirtti.

Çiftçiyi bilinçli sulama konusunda da uyaran Birol Çınar “ Aşırı su tüketimi nedeniyle yeraltı suları bölgede çok derinlere indi.  Su altın gibi değerli. Son birkaç yıldır yeni kuyu açılmasına izin vermiyoruz. Üreticimiz bilinçli olmalı. Damlama sulamaya geçmeli ve daha az sulama ilekatma yaratarak daha çok kazanabileceği ürünlere yönelmeli” diye konuştu.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 9 Eylül mesajı
 
Okul krizine ilginç çözüm: Bergama’da yangın merdivenli eğitim!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamit aslanturk 8 Eylül 2021 Çarşamba 13:14

Sayın müdürüm öncelikle canla başla çalıştığı için tebrik ederim sayın müdürüm bir konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum tire Derebasi mh sinde bazı bölgede bu ödemiş ana yolunun alt kısımlarında şebeke suyu yok ızsu yeraltı ana hat boruları iş görmez olduğu için tekrar yeni hat döşemesi yapilacak diyor ama ihale çıkacak ondan sonra diyor ve yapılmıyor ve bizler ve hayvanlarimiz susuz kalmaktayiz ve sizler tarafindan da kuyu ruhsatı verilmiyor yapmaya kalktığınız da jandarma izin vermiyor bu konuda bu küçük bölgede ruhsat izni verilmesine istiyoruz gerçekten hayvanlarını susuz kalmakda yardımcı olursanız seviniriz teşekkürler ve sizleri basarilar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Gözaltılar var
Adana merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın ...
Ehliyet soran polise bıçak çekti!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, kendisine ehliyet soran trafik polislerine ...
Karadeniz’de istavritleri elleriyle topladılar!
Bartın'da, iki gündür etkili olan poyraz nedeniyle deniz suyu sıcaklığının ...
 
Tabancayla oynarken kendini yaraladı
Diyarbakır'da M.C.G. (22), oturduğu site içerisinde tabancayı kurcalarken, ...
MEB'den sözleşmeli öğretmenlere ilişkin açıklama
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 30 Eylül itibarıyla görev yaptığı ilde ...
Tarım işçilerini taşıyan minibüs ile TIR çarpıştı
Kayseri-Niğde karayolunda tarım işçilerini taşıyan minibüs ile TIR'ın ...
 
İzmir'de korku dolu anlar! Çok sayıda kişi yaralandı
İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişinin, husumetli oldukları aile üyelerine ...
İzmir'de yalnız yaşayan kişi evinde ölü bulundu
İzmir'in Konak ilçesinde, uyuşturucu kullandığı ileri sürülen Bülent Can ...
Eşini öldüren koca, ölü bulundu!
Mardin'in Savur ilçesinde eniştesini öldürdüğü gerekçesiyle 27 yıl hapis ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva