HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2018 Cumartesi - 09:13

Kongrede Yıldırım kürsüde: Başbakanlık bitebilir, İzmir'e olan sevgimiz asla bitmez!

AK Parti, 24 Haziran seçimlerinin startını İzmir'den veriyor. Başbakan Binali Yıldırım, "Başbakanlık bitebilir, son Başbakan da olabilirim. İzmir’e olan sevgimizi, hizmetimiz asla son olmaz, bitmez" dedi.

Kongrede Yıldırım kürsüde: Başbakanlık bitebilir, İzmir e olan sevgimiz asla bitmez!

EGEDESONSÖZ- AK Parti, seçim startını İzmir'de veriyor.

AK Parti İzmir'in 6. Olağan Kongresi ve AK Parti'nin seçim startını vereceği miting için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

AK Parti İzmir 6.Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşiyor. 

- ERDOĞAN: 24 HAZİRAN İZMİR İÇİN TARİHİ MİLAT OLACAKTIR

Halkapınar Spor Salonu saatler öncesinden dolarken, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün sandığa tek aday olarak gideceği kongrenin divan başkanlığına Konya Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Ömer Ünal seçildi. 

Kongre salonunda ise coşku hakim. Başbakan Yıldırım konuşmasını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, salona kendisi için bestelenen şarkıyla girdi. Yıldırım, “Ege’nin incisi güzel İzmir’in güzel insanları. Yiğit, mert çatal yürekli Efeler... Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Güzelliklerin ve ilklerin şehri izmir’in 4 bir köşesini selamlıyorum” dedi. Ardından da tüm ilçelerin isimlerini tek tek sayarak selam gönderdi.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz İzmir’e sevdalıyız. Türkiye'ye sevdalıyız. İzmir bize ecdattan mirastır. İzimir’e mimnetimiz sonsuzdur. Bu mukaddes ülke güzel Türkiyemiz yeniden istikarar kavuştuyaa bu İzmir'le olmuştur. İzmir ilklerin şehridir. İzmir istikall mücadelimizin başladığı şehirdir. İzmir iktisat kongresinin toplandığı gneç Türkiye Cumhuriyeti'nin yol haritasının çizildiği şehirdir. Kongre toplandığı daha cumhuriyet ukurulmamıytı. Ulükneni adı da konmamıştı. Ülke yoksulluk içindeydi. İzmir ilklerin şehri. İzmir Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi. İzmir kalkınmazsa Türkiye kalkınmaz. İzmir’de bir milletin tekrar ayağa kalkınmasının konuşulmuş olması ülkem için çok önemlidir. İzmirimizi ticaretle büyüyen bir dünya şehri olma yolunda ilerliyor. İzmir’i ihmal eden Türkiye'yi ihmal etmiş olur. İzmir’i 15 yıldır hiç ihmal etmedik. Aydınlık yüzümüz olan kentin gelişmesi için var gücümüzle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’n liderliğinde İzmir’e çok büyük eserler kazandırdı"

"AK Parti'yi millet kurdu, bugünlere millet getirdi. Bizim siyasetimizi millet belirler. Tüm Türkiye'yi kardeş bildik, kucakladık. Yolları böldük milleti birleştirdik. 81 milyonu kardeş bildik. Değerli İzmirliler şunu herkes bilsin; yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz. Darbecilere, kumpasçılara asla boyun eğmedik. Gerekirse canımızı seve seve veririz."

İZMİR'E 16 YILDA 50 MİLYARLIK YATIRIM
"16 yılda İzmir’e 50 milyar liralık yatırım yaptık. Helalı hoş olsun. İzmir’de 2003’te 400 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün ise bunun üzerine 410 kilometre daha yol yaptık. İzmir’i Aydın, Balıkesir’e bölünmüş yollarla bağladık. İzmir bölgenin parlayan yıldızı yapmak için her türlü gayrette olduk. İzmir hak ediyor. İzmir bizim evimiz, geleceğimiz.

İzmir’in mega projesi Körfez Geçiş Projesi’ni yapıp Karşıyaka’dan Balçova’ya 5 dakikaya geçeceğiz. Biz hazırız, İzmirliler de hazırsa bu mega projeyi kazandıracağız. İzmir çevre yolunu hizmete aldık. İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tünelleri’ni bu sene hizmete açıyoruz.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU SENEYE AÇILACAK
İzmir’e hızlı tren de geliyor. Ankara’dan İzmir’e hızlı tren yapımı tüm hızıyla sürüyor. Hızlı tren bittiğinde İzmir-Ankara arası trenle 3,5 saate inecek. İzmir, İstanbul ile otoyol ile birleşiyor. Otoyol tüm hızıyla sürüyor. Bursa’ya kadar bitti. Manisa-Balıkesir-Bursa arası yapılıyor. Önümüzdeki sene otoyol bitecek. İzmir-İstanbul arası 3 saate düşecek.

İZMİR'E OLAN SEVGİMİZ ASLA BİTMEZ
İzmir’e yapılanlar bunlarla sınırlı değil. Say say bitmez. Ancak Başbakanlık bitebilir, son Başbakan da olabilirim. İzmir’e olan sevgimizi, hizmetimiz asla son olmaz, bitmez. AK Parti her zaman milletin vereceği kararı baş tacı yapar"

ÇATI ÇATIRDADI...
Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, bir çatı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu."

Cumhuriyet Halk Partisi aday bulamadı mı? Bir çatı kurmaya çalıştılar o çatı da çöktü. Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında çatı altında buluşmaya çalıştılar, o çatı çöktü altında kaldılar.

Bunların derdi Türkiye'nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. 'Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye'ye ne olursa olsun.' Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok."

YENİLMEK SENDE BAĞIŞIKLIK YAPTI
"Kemal bey sen ne yaptın? Her seçimde yenilmek sende bağışıklık yaptı, bağımlılık yaptı. Onun için 'erken seçim' diyorsun. Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Onun için de 24 Haziran'da artık bu iş bitiriyor, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir dönemi açıyoruz."

BUGÜN İZMİR’DE SİYASET YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM 
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, “İzmir’in her köşesinden buraya gelen dostlan bu salonda bir şeyin haberini veriyorlar. ‘24 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçeceği İzmir her köşesinde Cumhurbaşkan Erdoğan’ diyor. ‘Sonuna kadar arkasındayız’ diyor. Erdoğan’ın önüne kesmek isteyenler bunu başaramayacaksınız. İzmir’de bugün siyaset yapmaktan gurur duydum. 24 Haziran günü tarih yazmaya var mıyız? İzmir Büyükşehir Belediyesini almaya hazır mıyız?” ifadelerini kullandı. 

ARTIK İZMİR’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! 
AK Parti İl Başkanı Şengül ise açılış konuşmasını yaptığı kongrede, “Teşkilatımızın motivasyonu tam, 24 Haziran’ı iple çekiyoruz.  Cumhurbaşkanımız 24 Haziran'daki seçim startını İzmir'den veriyor. Bu bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir. Tüm dava arkadaşlarımın bu sorumluluğun bilincinde olduğunu biliyorum. Bu sorumluluk bilincinde gece gündüz çalışacaklarına inanıyorum” dedi. Teşkilata seslenen Şengül, “Kapım 24 saat teşkilat mensuplarına açık! 24 Haziran’a kadar çok çalışacağız. Bizden gibi olanlara karşı, hep beraber bir mesaj vereceğiz. Kurtuluşun kenti İzmir şer odakların gerekli yanıtı verecektir. Artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!" dedi.

KONGREDEN NOTLAR 

MHP'Lİ BAŞKANLAR DA KONGREDE
AK Parti İzmir Kongresini MHP İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar da salonda takip etti. 

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ
Salonda kürsünün arkasındaki duvara sırasıyla Türk bayrağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve AK Parti logosundan oluşan büyük bir pankart asıldı. Salonda "Kutlu yürüyüşe devam", "Reis bu İzmir seni ölene dek sevecek", "Ne koltuk ne makam, daima dik duran son Başbakan" pankartları dikkat çekti. 

 
İzmir Körfezi'nde kritik ihale: Sıraya girdiler!
 
Karşıyaka kent turları zamanı: Yeniden keşfettiler
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköylü 29 Nisan 2018 Pazar 00:58

Bizim de Adını ağzınıza almadığınız İnönü ve Mustafa Kemal aşkımız hiç bitmez !

Yorumu oyla      11      5  
Döviz 29 Nisan 2018 Pazar 00:35

Ülke olarak döviz kullanıyoruz ya 3 ayda 5 milyar tl artması dövizin artışındandır

Yorumu oyla      10      5  
Salih tanamlı 28 Nisan 2018 Cumartesi 22:08

Neden kasım 2016 tarihinde İnciraltı planlaması hakkında verdiğiniz sözünden bahsetmediniz?

Yorumu oyla      9      6  
gürkan 28 Nisan 2018 Cumartesi 20:04

bu yılın başında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hükümetleri döneminde İzmir'e yapılan yatırım değerinin 45 milyar 650 milyon lira olduğunu belirtmişti. aradan geçen 3 ayda 5 milyarlık hangi yatırım yapıldı da rakam 50 milyara çıktı?

Yorumu oyla      13      5  
sado 28 Nisan 2018 Cumartesi 11:58

sadece partili kardeşler mi girebiliyor

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK'dan erken seçimle ilgili 4 yeni karar
Siyasi partiler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili ...
Saadet Partisi'nde ibre o isme dönüyor!
CHP ve İYİ Parti ile Abdullah Gül’ün ortak adaylığı konusunda yürüttüğü ...
Alsancak Garı'nda konuştu: Ben partimin yanındayım demeliydi
Başbakan Binali Yıldırım, bugün hava yolu ile İzmir’e geldi. Başbakan ...
 
Saadet Partisi adaylık için tarih verdi!
Saadet Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararını 1 Mayıs'ta ...
İYİ Parti'de adaylar belirleniyor: Çıray, İzmir dahil 20 ilden sorumlu!
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarının değerlendirileceği komisyonlar ...
Bakan Çavuşoğlu'dan Membiç açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ...
 
Destici Erdoğan ile görüştü: Flaş açıklama
Ankara'da siyaset trafiği durmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Tatlıses İzmir'den resmen adaylık başvurusu yaptı
İzmir!den AK Parti'den aday adayı olan türkücü İbrahim Tatlıses'in başvurusu ...
İzmir'in deneyimli başkanı Ankara yolunda
AK Parti Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım milletvekili aday adayı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva