HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2018 Cumartesi - 16:20

Erdoğan'dan ilk seçim mitinginde salvo: İzmir için en ufak proje yapmayanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim kararı alınmasından sonra ilk mitingini İzmir'de yaptı. Erdoğan, konuşmasında " İzmir için en ufak bir proje yapmayanlar, ihanetlerini laiklik altında saklıyorlar" dedi. Mitingde İbrahim Tatlıses sürprizi yaşandı.

Erdoğan dan ilk seçim mitinginde salvo: İzmir için en ufak proje yapmayanlar...

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongreleri ile İzmir Ticaret Odası özel meclis toplantısına katılmak üzere İzmir'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Adnan Menderes Havalimanı'nda çocuklar çiçeklerle karşıladı.

Erdoğan, AK Parti İzmir 6. Olağan Kongresi’nde konuşmasını yaptı. Kongredeki konuşmasının ardından Halkapınar'da ilk seçim mitinginde konuşuyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim kararı alınmasından sonra ilk mitingini İzmir'de yaptı. 

Erdoğan şunları söyledi:

"Bugüne kadar İzmir'e kendimizi tam olarak anlatamadığımızı düşünüyorum. İzmir'le bu defa aramızdaki bütün perdeleri kaldıracağız, zincirleri kıracağız. İzmir Gazi Mustafa Kemal'in şehridir. İzmir AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerine şahitlik etmiştir. İzmir inşallah, 24 Haziran'da şahlanışın sembolü olarak da tarihe geçecektir. Benim 2023 hedeflerine birlikte yürümek istediğim İzmir karşımda."

AK PARTİ'NİN HİÇBİR BASKISI OLMAMIŞTIR
"Korku ve kara basan gibi İzmir'in üzerine çökenler İzmir'e ne verdi? AK Parti'nin İzmir'e bir zararı dokunmuş mudur? AK Parti 15 yılı geride bırakan yönetimleri süresinde İzmir'e neler yaptı. AK Parti yönetimlerinin İzmir'e en küçük bir zararı, baskısı olmuş mudur? Biz demokrasinin bu ülkede tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu söylemek suç mudur? Vatandaşlarımız hangi kesimden olursa olsun, bunları savunmak suç mudur? Türkiye'nin bütün şehirlerini, tüm bireyleri ile kaldırmak, herkesin kalkınmasını sağlamak suç mudur? Bunlar suçsa, bizim suçumuz çok büyük. Türkiye'yi 15 senede 3 kat büyüttük. Türkiye'yi bir avuç seçkin için değil, herkes için güvenli ve yaşanabilir hale getirdik. İzmir'in oylarına ipotek koyanlar ne yaptı? İzmir için en ufak bir proje yapmayanlar, ihanetlerini laiklik altında saklıyorlar. Partimizin programında laikliği teminat gördüğümüz açıkça yazıyor. Biz ısrarla birilerinin yaptığı gibi sürekli laikliğin kullanılarak örselenmesine de karşı çıktık."

DARBE KARŞITI DEĞİL, DARBECİSİN
FETÖ'ye karşı mücadele ettik. Ben Marmaris'ten İstanbul'a hareket ettim. On binler Atatürk Havalimanı'ndaydı. Ben indiğimde 23,15'de Bay Kemal oraya gelmiş oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor.  Tankın üstüne önce ben çıkarım diyen kişi tankların korumasında havalimanından hareket ediyor. İstediğin kadar inkar et. Tüm belgelerde varsın. Yandın Kemal, yandın. Sen darbe karşıtı değil darbecisin.

BİR TEZGAH KURMUŞLAR Kİ...
16 Nisan'da yeni sisteme geçme kararını verdik. Muhalefetin aradan geçen süreçte millete ne söyleyecekleri, hazırlıkları olmadığı ortada. Biz 2019'da yapılacak diye hareket etmemize rağmen çoktan göreve başlamıştık. Seçim ittifakları meselesini bile hukuki bir çerçeveye kavuşturarak, Cumhur İttifakı'nı kurduk. Bunları yaparken amacımız ne, cumhurun ittifakı, yani halkın ittifakını sağlamak. Öyle bir tezgah kurmuşlar ki, sar bana bir 15 mebus diyor, öteki daha laf ağızdan çıkmadan gönderiyor. Git, sözde bir parti var, hadi bakalım diyor. Baktım koltuklar bomboş, 15 kişi sözde partiye katılmamışlar, böyle demokrasi olur mu? Tayyip Erdoğan'a diktatör diyeceksin, kalkıp diktatörlüğün daniskasını sen yapacaksın. Sen o milletvekillerini pazarlayan olamazsın. Tarih bunu Güneş Motel'de yazmıştı, şimdi bir de Bay Kemal ile yazdı. İnternetten oyuncak bebek siparişi verseniz, bu kadar çabuk olmaz. Bunlar siyaseti millete hizmet için değil, göbeklerinden bağlı mahfiller için yapıyorlar. Sanıyorlar ki Erdoğan olmasa bunları millet seçecek. Erdoğan'ı soroslar getirmedi, milletim getirdi, milletim alır.

SANATÇILARIMIZLA BİR OLDU!
Hatay'a gittik, Reyhanlı sınır noktası, 10 kilometre var. Askerlerimizle, generallerimizle birlikte olduk. Tatlıses üstadımızda bizimleydi. Şimdi de bizimle İzmir'den adaylığa müracat etti. Askerlerimizle birlikte Esat Kabaklı'nın malum parçasını birlikte söyledik. Baktım üstad yaylaları söylüyor. Burada da söyler misin? Biz sanatçılarımızla birlikte bir olduk, iri olduk, diri olduk. O da gidecekmiş diye duyduk, gitsin dedik. Bizim kadar gidemese de gitti. Tayyip yürüdü, o da yürüdü arkasından. AK Parti'nin seçim başarıları anasının ak sütü gibi helaldir. Biz de onlar gibi 5 dönüm bostan yan gel yat Osman desek, milletimiz bize de kapıyı gösterir. Şu susuz İzmir'e suyu getiren biziz ya. Talimat verdim DSİ'ye suyu getirdik ya. Kurumuş Ödemiş'deki ovayı biz suladık ya. Biz dertliyiz ya.

İZMİR İSTANBUL ARASI 3 BUÇUK SAAT OLACAK
Osmangazi'den geçerken bir başka oluyoruz değil mi, aman yarabbi. İstanbul - Bursa 1 saat 15 dakika. Peyzaj bittiğinde zevk için seyahat edeceksiniz, buraya geldik. Kardeşlerim 15 sene önce şu koca İzmir'in doğru dürüst bir havalimanı var mıydı? Biz geldik Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık. Ege'nin incisi İzmir'e daha öncekiler yaptılar mı? Ama biz yaptık.

- KONGREDE YILDIRIM KÜRSÜDE: BAŞBAKANLIK BİTEBİLİR, İZMİR'E OLAN SEVGİMİZ ASLA BİTMEZ!

KONGREDE KONUŞTU: 24 HAZİRAN İZMİR İÇİN MİLAT OLACAKTIR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında "24 Haziran İzmir’in siyasi tercihinde tarihi milat olacaktır" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Geldiğimiz andan itibaren bizi muhabbetle bağrına basan İzmirlilere gönülden teşekkür ediyorum. Gerek salondaki heyecan gerekse şimdiden dışarıda başlayan coşku bizlere umut aşılıyor. Sizin bu sevdanız, azminiz bizim hizmet aşkımız arttırıyor. Bugün bu salonda ve dışarıdaki coşku 16 Nisan’daki ataleti söküp atmış bir İzmir teşkilatı görüyorum. Bu coşkuyu seçim gününe kadar sürdüreceğinize inanıyorum.

24 Haziran İzmir’in siyasi tercihinde tarihi milat olacaktır. İzmir’in AK Parti siyasetinin lokomotif şehri haline getirmeden bizlere, sizlere durmak dinlenmek yok. Bu hedefe ulaşmak çok da zor değil. Başarı, İzmirli kardeşlerimizi kendimizi çok daha iyi anlatmaktan geçer. Bunun için tek bir saniyeyi dahi kaybetmeden, kimseyi ihmal etmeden büyük ve güçlü Türkiye sevdamızı İzmirli kardeşlerimizle paylaşmalıyız.

İzmir’de istediğimiz neticeyi almak için daha çok çalışmak gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden elde ettiğimiz hiçbir başarı yok. İzmir’de de çok çalışacak ve hedefimize ulaşacağız"

SEÇİM TAKVİMİMİZE GÖRE HER GÜNÜMÜZÜ DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ
Gerek gündemle ilgili, gerek seçimlerle ilgili düşüncelerimi mitingde aktaracağım. Seçim takvimimize göre her günümüzü dolu dolu geçireceğiz. Gençler siyaset tek kişilik bir oyun değildir, siyaset bir ekip işidir, bir organizasyon işidir. Teşkilatımızın tüm kademeleriyle aynı tempoyla çalışması gerekmektedir.

Seçim kampanyaları tembellik yapan ya da kasıtlı olarak sabote edenleri ayıklamanın bir vesilesi olacak. 

CUMHUR İTTİFAKININ 24 HAZİRAN'DA BİR TARİH YAZMASINI İSTİYORUM
Ana kademede 80 kongre yaptık. Böyle bir teşkilat yok. AK Parti kendi kadrolarını oluşturma noktasına önemli bir yere geldi. 24 Haziran'da rekor bir oyla siyaset tarihimize geçeceğimize inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. MHP ile oluşturduğumuz Cumhur ittifakının 24 Haziran'da bir tarih yazmasını arzuluyorum.

 
AK Parti'den Abdullah Gül'e ilk yanıt
 
Üçlü zirve sonrası Rusya'dan flaş vize açıklaması
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCA spor 29 Nisan 2018 Pazar 12:01

ahmet kardeş çukur sizin içinizdeki hırsızlar sen cebinden çıkan vergimize mazotonuza dövize asgeri ücrete geçinme derdine düşenleri söyleyinde belki vicdanınız olur beyin herkeze lazım ama kendi çukurunuzda gömüleceksiniz...

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 28 Nisan 2018 Cumartesi 23:59

23 sene önce Basmane den Ankara'ya 15 saatte gitmiştim.Şimdi Basmane ile Eskişehir arası 12 saat. Eskişehir den sonrası aktarma. Fransa ve Japonya da trenlerin ortalama hızı 450 kilometre.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 28 Nisan 2018 Cumartesi 23:23

altınyol cukurdan gecilmiyor izmirin yolları bu kadar kötü hiçbir dönemde olmamıştı..sokak araları dahil ilçe belediyeler farkla kazandıkları için yatışa gecmiş durumdalar buyukşehir ona keza..olan izmirliye oluyor

Yorumu oyla      9      7  
Ercan 28 Nisan 2018 Cumartesi 23:17

AK parti izmir il başkanı bir gezdirsin sayın cumhurbaşkanını.Ne kadar proje var yapılan ve yapılanları bir görsün.Hepsini geçtim yerelde kalkınma başlı başına bir projedir ve sonuçları ortadadır.Yerel seçim degil başkanlık seçimi yapmiyormuduk biz.Neyin tartışmasıdır bu anlayamadim

Yorumu oyla      10      5  
Çiğli Esnafına 28 Nisan 2018 Cumartesi 23:15

İzmir'e çöp tesisi istemiyorsanız, o zaman buyrun evininzin ve dükkanınız çöplerini bir zahmey yiyin.

Yorumu oyla      10      5  
gürkan 28 Nisan 2018 Cumartesi 18:58

izmir' de çöp tesisi istemiyoruz mu ? sebep? bu nasıl bir zihniyet anlamak mümkün değil. bu arada vahşi depolama yerine modern çöp tesisinin yapımını yıllarca kimin engellediğini, bunu da siyaset malzemesi yaptığını bu halk çok iyi biliyor.

Yorumu oyla      13      6  
28 Nisan 2018 Cumartesi 18:46

akp hiç bir zaman izmiri alamayacak bunu biliyosunuz.. 2 tunel 1 kopru ile bu iş olmuyor dolar olmuş 5 tl hala otoyol diyor..

Yorumu oyla      15      7  
Çiğli esnafı 28 Nisan 2018 Cumartesi 17:39

İzmir''de çöp tesisi istemiyoruz hala harmandalı da vahşi depolama yapılıyor, Cumhurbaşkanım bu sebeple oyumuz sizedir

Yorumu oyla      13      15  
yılmaz 28 Nisan 2018 Cumartesi 17:22

muthiş bir kalabalık var..bence bu iş bitmiş..chp daha aday arasın atı alan uskudarı gecmiş...ama şimdi bazıları bindirilmiş kıtalar der ama 15 senedir kıtalar hareket ediyor her secimde deme başarılı mualefet ne dersin ?

Yorumu oyla      11      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Abdullah Gül'e ilk yanıt
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geniş mutabakat sağlanmadığı için aday olmayacağını ...
Federasyon Başkanı Nasır AK Parti'den aday adayı oldu
İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 
Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değil
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Geniş bir mutabakat söz konusu olursa ...
 
Erdoğan: Biz hazırız, onlar birbirine girdi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Kadın Kolları Kongresi'nde ...
Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlarına net mesaj: Etnik kimlik siyasetine hayır!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu il başkanları ...
CHP'den açıklama: Salı sallanabilir!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 24 Haziran seçimleri ve CHP'nin cumhurbaşkanı ...
 
Kongrede Yıldırım kürsüde: Başbakanlık bitebilir, İzmir'e olan sevgimiz asla bitmez!
AK Parti, 24 Haziran seçimlerinin startını İzmir'den veriyor. Başbakan ...
YSK'dan erken seçimle ilgili 4 yeni karar
Siyasi partiler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili ...
Saadet Partisi'nde ibre o isme dönüyor!
CHP ve İYİ Parti ile Abdullah Gül’ün ortak adaylığı konusunda yürüttüğü ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva