HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2011 Cuma - 12:57

Konak'ta hayat 'Konkart'la artık daha kolay

Konak Belediyesi sınırları içinde yaşayan vatandaşlar başlatılan Konkart Projesi ile birlikte çilingirden, cam taktırmaya su ve elektrik arızalarını giderme, ambulans hizmeti, tıbbi danışamaya gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanacak.

Konak ta hayat  Konkart la artık daha kolay

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Konak Belediyesi, Mondial Assistance ve Real Life Assist şirketleriyle ortak yürütülecek bir çalışmayla Konak İlçesi sınırlarında yaşayanlar ücretsiz olarak edinecekleri Konkart sayesinde elektrik, su arızasını giderebilecek; kırılan pencere camlarını taktırabilecek; çilingir çağırabilecek; telefonla tıbbi danışmanlık hizmeti alabilecek, acil durumlarda ambulans çağırabilecek. 1 Kasım’dan itibaren Konak sınırları içinde kurulacak stantlarda halka verilecek olan kartların tanıtımı yapıldı. Alsancak, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi gerçekleştirilen toplantıya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Real Life Asist CEO’su Hüseyin Yıldız, Mondial Assistance Türkiye Genel Müdürü Rasim Topuz ve şirket yöneticileri katıldı.
 


TÜRKİYE’DE İLK
Çalışmanın Türkiye’de yerel yönetim alanında bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Tartan, çalışmaların devam edeceğini söyledi. Tartan, “Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde her zaman vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak, kalitesini yükseltmeye yönelik hizmet anlayışı içinde çalıştık” dedi Mondial Assistance Türkiye Genel Müdürü Rasim Topuz, ücretsiz edinilecek kartlarla anlaşmalı olan firmalar üzerinden hizmet alınacağını kaydederek, “Konak Belediyesi ve Real Life ile yaptığımız bu ortak çalışma bizi heyecanlandırıyor. Bu çalışma Konak sınırları içindeki ekonomiye de katkı sağlayacaktır. Çünkü buradaki iş sahiplerliye çalışacağız. En hızlı, en kaliteli hizmet verilmesi için hizmetler takip edilecek, ölçümler yapılacak. Bu da genel anlamda da iş çevresinde kalitenin artmasına neden olacaktır. Ayrıca anlaşmalı mağazalar ve restoranlarda da yüzde 5 ila 10 arasında indirim kazanılacak. Mondial Assistance ve Real Life Assist güvencesiyle, dünya standartlarında bir hizmet sunuyoruz” diye konuştu.
 


KONKART NASIL KULLANILACAK?
*Kartlar kişiye ve adrese özel olacak ücretsiz verilecek.
*Bir kartla yılda 3 kez su ve elektrik arızası giderilebilecek; kırılan cam takılabilecek; çilingir hizmeti alınabilecek. Telefonla tıbbi danışmanlık ve ambulans hizmeti ise sınırsız verilecek.
Verilen hizmet 100 liraya ücretsiz olacak. Ancak hizmet bunun üzerinde olursa aradaki farkı vatandaş verecek.
*Konkart’ı olan vatandaşlar anlaşmalı olunan 300 mağaza ve restoranlarda indirim hakkına sahip olacak.
*7/24 hizmet alınabilecek.
*Kartlar 18 yaş üstü isteyen herkese verilebilecek. Aile onayıyla da 15-18 yaş arasına verilebilecek.
 
EKİM AYI ATAĞI
Başkan Tartan Ekim Ayı’nda belediye olarak bir dizi etkinlik yapacaklarını söyledi. Gültepe ve Çınarlı’da çok büyük iki rekreasyon alanı çalışmasında son noktaya geldiklerini anlatan Tartan, “İzmir yüzde 5 yeşil alan daha kazanacak. Resmi kurumlarla ilgili yazışmalar tamamlandı. EXPO yolunda ilerleyen bir şehirde Konak Belediyesi olarak biz de çalışmalar yapıyoruz. Kurvaziyer turizmin gelişmesi için birçok çalışma ve tanıtım atağımız var. Belediye olarak başarılı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi. Neşe ve Karikatür Müzesi ile Kadın Müzesi’nin çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Tartan, “ Nüfusu 500 bin olan bir ilçe olarak farklı projelere imza attık. Merkez ilçe olmamızdan dolayı nüfusumuz günde 1 milyona ulaşıyor. Bizi izlemeye devam edenler çalışmalarımızı ve çalışmalarımızı görecekler” ifadelerini kullandı.
 
2. BAHAR EVİ
Belediye olarak sosyal projelere çok önem verdiklerini anlatan Başkan Tartan, projenin ikinci ayağı olarak şirket ile birlikte yaşlı bakım ve sağlık hizmeti vereceklerini de söyledi. Tartan, “60 yaşını geçmiş yaşlılarımızın evlerinde temizlik yapılacak. Ayrıca onların sağlık imkanları da değerlendirilecek. Belediye olarak 2. Bahar Evi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Yaşlıların hem spor yapacağı, kültürel faaliyetlerin olduğu, içinde sağlık tedavilerinin yapılacağı binanın temelini 2 ay içinde atacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Güler 30 Eylül 2011 Cuma 15:37

En çok kırılan camın değiştirilmesi hoşuma gitti :D Narlıdere'den konak'a mı yerleşsek acaba ? :D Bizim başkan da acilen bundan yapmalı...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvansever başkandan davet
Güzelbahçe Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi açılıyor.
Toros’ta şenlik var
Konak Belediyesi ve Torosgücüspor Kulübü’nün düzenlediği Gültepe Toros ...
İş arayanlara büyük fırsat
Karşıyaka Belediyesi işsiz olan veya farklı iş kollarını öğrenmek, meslek ...
 
Aksünger'den Bornova'ya ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bornova Belediyesi’ni ziyaret etti. ...
Küçük esnafa büyük açılış
S.S.Narlıdere Küçük Esnaf Sitesi, Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen, ...
Sen yeter ki oku Leyla!
Amansız hastalıkla birlikte yoksulluğun da önüne set vurduğu ilköğretim ...
 
Kemalpaşa'dan Bayraklı'ya ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Bremenli eğitimciler Buca’da
Buca Belediyesi’nin kardeş kenti Bremen’deki 8 kurumun eğitimcilerinden ...
Çalkaya’dan Fair-Play Öğüdü
Sekiz yıldır her sezon açılışında ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva