HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2021 Pazar - 09:19

Konak’ta gençlere öncelik

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İyilik Takipçileri Derneği yöneticileri ile protokol imzalayarak gençlere destek verdi. Batur, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği önemi vurgulayarak, “Gelecek, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi siz gençlerin omuzlarında yükselecek. Sizlere güveniyoruz. Sivil toplum örgütleriyle yaptığımız çalışmalarda özellikle gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımızdan gelen projelere sıkı sıkı sarılıyoruz” dedi.

Konak’ta gençlere öncelik

Konak Belediyesi ve İyilik Takipçileri Derneği arasında, sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere ortak proje çalışmaları yapılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Belediyenin Basmane Oteller Sokağı’ndaki tarihi binasında gerçekleşen imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İyilik Takipçileri Derneği Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Rana Çetinkaya ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. İşbirliği kapsamında ilk olarak “İyilik Kütüphanesi” projesinin hayata geçirilmesi düşünülen, ilerleyen süreçte farklı proje ve eğitim çalışmalarıyla desteklenecek protokolün imza töreninde konuşan Başkan Batur, sivil toplum ve yerel yönetim işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

“Yerel yönetim sivil toplumla güçlü”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin birçok çalışmasında sivil toplum kuruluşları ile birlikte projeler geliştirerek hizmet ürettiklerini ifade etti. Özellikle gençlerin ve kadınların oluşturduğu; çocuklar, engelli bireyler ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yapan STK’larla çalışmaya, onları desteklemeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Bugün, yola çıktığımız en güzel sivil toplum işbirliklerinden birinin protokolünü imzalamak için buradayım. İyilik Takipçileri Derneği, kendisini özellikle 30 Ekim’deki İzmir depreminde ispat etmiş, birlikteliği sağlamış, dayanışma ruhunu geliştirerek bugün 650 üyeye ulaşmış, 6 bin 500 civarında da gönüllü tarafından desteklenen bir dernek. Geçtiğimiz günlerde Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak yönetim kurulu üyeleriyle gittiğimiz yangın bölgesinde, İyilik Takipçilerinin Mumcular’daki ofisini de ziyaret etmiştik. Orada, gençliğin heyecanını, dayanışma ruhunu, tüm yangın bölgesine ve mağdurlarına ulaştırma çabasını yerinde gördük. Çok genç bir yapı olduğunu görüyoruz. Gelecek, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi siz gençlerin omuzlarında yükselecek. Sizlere güveniyoruz. Sivil toplum örgütleriyle yaptığımız çalışmalarda özellikle gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımızdan gelen projelere sıkı sıkı sarılıyoruz. Çünkü yerel yönetimde hem dinamik çalışma, hem daha iyi proje üretmede sivil toplum örgütlerimizin desteği bizim için çok önemli. Yerel yönetimler sizin gibi genç, dinamik örgütlenmelerle çalıştığında başarılı olur.”

Çalışmalar Türkiye’ye örnek olacak

İyilik Takipçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rana Çetinkaya da Konak Belediyesi’yle birlikte Türkiye’ye örnek çalışmalar gerçekleştireceklerine güvenlerinin tam olduğunu belirterek, “İzmir’de ulusal anlamda projeler geliştiren ve mücadele veren bir dernek olma amacıyla çıktığımız bu yolda Konak Belediyesi ve değerli Başkanımız Sayın Abdül Batur’un desteğini almak bizler için onur verici. Beraber, başta ‘İyilik Kütüphanesi’ olmak üzere sosyal sorumluluk projelerimizle Türkiye’ye gerçekten örnek teşkil edeceğimiz konusunda güvenimiz tam”  dedi.

 
Bayraklı'da sınav heyecanı
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli’den 30 Ağustos mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da sınav heyecanı
Bayraklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin açacağı anaokullarında istihdam ...
BUCAKUT sahadaki ilk sınavını başarıyla verdi
Türkiye genelinde yaşanan afetlerde alarma geçen Buca Belediyesi’nin yeni ...
Sanat dostu kent Bornova
Gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleri ve düzenlediği kurslarla fark ...
 
Görüntüleri yürek sızlattı... Büyükşehir'den Kadir'e yardım eli
Sokakta kağıt toplarken ayağı kırılan ve yardıma muhtaç kalan Kadir’in ...
Yeni Milli Eğitim Müdürü'nün ilk ziyareti Bergama'ya
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yaklaşık 15 gün önce atanan Dr. ...
Zafer Kupası Selçuk'ta başladı
Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası 30 Ağustos Zafer ...
 
Ata Ekmeği ve Armola Şenliği binleri ağırladı
Seferihisar Belediyesi’nin dördüncüsünü düzenlediği Ata Ekmeği ve Armola ...
Büyükşehir'den Muğlalı üreticiye yardım eli!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratmanın ...
Buca Metrosu’nda ihale tarihi değişti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu ulaşımda büyük rahatlama ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva