HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2016 Cuma - 09:35

Konak'ın semt merkezleri çoğalıyor

Kadın ve çocuklara yönelik sosyal projelere öncelik veren Konak Belediyesi’nin dokuzuncu semt merkezi Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde hizmete girdi.

Konak ın semt merkezleri çoğalıyor

İzmir’in kalbi Konak’ta kadınların toplumsal hayata daha etkin ve üst düzeyde katılmalarını sağlamak adına çeşitli meslek edindirme, el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği semt merkezlerine bir yenisi daha eklendi. 2016 yılı başında hizmete giren Mersinli Semt Merkezi’nin ardından belediyenin dokuzuncu semt merkezi Üçkuyular Semti’ndeki Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde açıldı. Mahalleyle aynı ismi taşıyan semt merkezinin hizmete giriş törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile semt sakinleri katıldı. Büyük ilgi gören açılışta konuklara pilav, ayran ve lokma ikram edildi.

İZMİRLİLİK RUHUNU YÜKSELTELİM
Konak Belediyesi’nin İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında kurduğu Bizim Orkestra’nın mini konseriyle başlayan törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Her yıl binlerce kadının yararlandığı semt merkezlerinin sayısını çoğaltmaya devam edeceklerini dile getiren Pekdaş, “Kentle birlikte düşünmek, kentli olabilmek için bu tür merkezlere ihtiyacımız var. Semt merkezleri bizim bir arada üretmemizi sağlayan, sorunlarımızın çözümünü birarada bulmaya yönelik çalışmalar yapacağımız yerler. Burada hemşehrilerimiz hem spor yapacak hem de çeşitli konularda açılan kurslara, seminerlere katılacak. Biz burada birlikte çoğalalım istiyoruz. Burada birlilikte İzmirlilik ruhunu yükseltelim istiyoruz. Çünkü İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır. İzmir’in aydınlığını sürdürülebilir hale getirmek, İzmir’in aydınlığını Türkiye’ye yaymak bizim sorumluluğumuz. Bütün bunları birlikte gerçekleştireceğiz. Buna inancım tam” dedi.

DOKUZUNCU SEMT MERKEZİ
Konuşmaların ardından Konak Belediyesi’nin yeni semt merkezinin açılış kurdelesi Başkan Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından birlikte kesildi. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren semt merkezlerinin dokuzuncusu olan Mehmet Ali Akman Semt Merkezi tıpkı diğer 8 semt merkezi gibi bölge halkına ücretsiz hizmet verecek. İğne oyasından ahşap boyamaya, takı tasarımından resim kursuna kadar çeşitli kurs ve eğitimlerin verileceği merkezde ayrıca sağlıklı yaşam için spor faaliyetleri de yürütülecek.

YENİLENEN ÜÇ PARK GÖZ DOLDURDU
Mehmet Ali Akman Semt Merkezi’nin açılış töreniyle aynı anda Konak Belediyesi’nce baştan sona yenilenen Mehmet Ali Akman, Teğmen Ali Rıza Akıncı ve 4/4 parkları da hizmete girdi. Büyük emekler sonucu yenilenerek bambaşka bir görünüme kavuşan parklar için yeni semt merkezinin hemen yan tarafındaki Teğmen Ali Rıza Akıncı Parkı’nda bir şenlik düzenlendi. Her yaştan vatandaşın keyifle vakit geçirdiği parkların son hali mahalle sakinleri tarafından oldukça beğenilirken, çağdaş bir anlayışla park düzenlemelerini yaptıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, semt sakinlerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

 
Obama Erdoğan için o sözleri söyledi mi?
 
Diş çürüklerini önleyen hap geliyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Mart 2016 Cuma 13:57

Semt merkezi, kültür merkezi adı altında ucuz ve basit projeler devamlı yapılırken esas sorun olan kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında ilerliyor, hatta bazı bölgelerde adı bile geçmiyor. Şehrin merkezi Konak 'ın merkezi dahil semtlerinin hali perişan durumda. Meydan saçma sapan binalar ile dolu. Arkası gecekondu tarlası. Sahil kesimlerdeki binalar bile perişan durumda ki arka tarafları söylemiyorum bile. Kordon'daki binaların dış cephesi değişecekti, ne oldu ? Kentsel dönüşümü geçtim binaların dış yüzeyini bari düzenleyin.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 11 Mart 2016 Cuma 10:31

konak belediyesi kolaya kaçıyor, semt merkezleri eski ve restore edilmiş binalardan oluşsun.. böylece tarihi mekanlarda korunmuş ve yaşatılmış olur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon ve Pasaport’ta yeni dönem: O yönetmeliğin tüm detayları!
Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmeliği ...
Torbalı'da yeni meydan heyecanı
'Her Mahalleye Bir Meydan' projelerinden ilki Atatürk Mahallesi’nde 12 Mart’ta açılıyor
Urla’nın vazgeçilmesi balık mezatları!
Urla’nın vazgeçilmezi haline gelen Balık Mezatları haftanın her günü bölgenin ...
 
Bucalı minikler organik tarımla tanıştı
Buca Belediyesi çocuklar için önemli bir projeye imza attı. Buca Belediyesi, ...
Kemalpaşa’ya üniversite müjdesi!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Katip Çelebi Üniversitesi’nin teknoloji ...
Ve büyük dönüşüm yola çıktı: Başkan’dan müteahhitlere çağrı
Uzundere kentsel dönüşüm bölgesindeki ilk 313 konut ve işyeri için yüzde ...
 
Bornova’da sağlıklı işbirliği
Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ikinci kez düzenlenen ...
Başkan Şahin otobüsçü esnafına sahip çıktı!
Menemenli otobüsçü esnafı hattan çıkarılmalarının ardından Başkan Tahir ...
Ödemiş’te deve güreşi şöleni!
Ödemiş Belediyesi geleneksel ata sporlarımızdan olan Deve Güreşleri’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva