HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2012 Perşembe - 10:17

Konak'ın halk üniversitesi eğitime başlıyor

Konak Belediyesi tarafından 15 semt merkezinin yanı sıra kültür ve sanat merkezlerinde 80 ayrı branşta düzenlenen kursların ön kayıtları başladı. Kursları tamamlayanlara dönem sonunda başarı sertifikaları da verilecek, bu sertifikalar iş bulma konusunda Halk Üniversitesi’ni bitirenleri şanslı kılacak.

Konak ın halk üniversitesi eğitime başlıyor

İZMİR - Hobi ve meslek edindirmenin yanı sıra, birbirinden farklı alanlarda açılan kurslar bu yıl da kursiyerlere hem iş,  hem de yeteneklerini keşfedecekleri yeni bir dünyanın kapılarını aralayacak. Yabancı dilden, dikiş nakışa, seramikten, resme, masktan tiyatroya, pasta yapımından hediyelik eşya yapımına, takı tasarımından vitraya, kemandan yogaya, etkili ve güzel konuşmadan okuma-yazmaya, öğrenciler için etütten fotoğrafçılığa 80 ayrı branşta açılan kurslara ilgi ve talep çok büyük.

Hobi kurslarının yanı sıra İŞKUR ve Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan meslek edindirme kursları da vatandaşların iş bulma konusunda bir adım önde olmasını sağlıyor. Hasta refakatçısı,  çocuk ve bebek bakımı, kırsal turizm etkinlikleri, animatörlük, adli takip elemanı, yönetici asistanlığı, manikür-pedikür, estetisyenlik, aşçılık, barmenlik, santral elemanlığı, bilgisayar, özel öğretim elemanlığı, hukuk sekreterliği ve servis komisi gibi kurslara katılanlara iş olanağı sağlayacak kurslara büyük bir talep yaşanıyor. Kursları tamamlayanlara dönem sonunda başarı sertifikaları da verilecek, bu sertifikalar iş bulma konusunda Halk Üniversitesi’ni bitirenleri şanslı kılacak.

Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde ve semt merkezlerinde düzenlenen kurslar sayesinde yüzlerce kadının ürettiği takılar, ahşap boyamalar, masklar, şans filleri, ev aksesuarları, el işi tablolar ve daha pek çok üretilen hediyelik eşyaya büyük bir talep de yaşanıyor. Yıl içinde ve yılsonunda düzenlenen kermes, festival, sergi ve belediyenin satış vagonlarında satışa sunulan ürünler kapışılıyor. Kadınlar satışlardan elde ettiği gelirler ile aile bütçesine katkı sağlıyor. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Halk üniversitesi’ projesiyle yaklaşık dört yıl içinde üreten kadın sayısında patlama yaşandı.  İş edindirme kurslarına büyük ilgi olması nedeniyle geçen yıl 55 ayrı daldaki kurs sayısı 80’e çıkarıldı.

Kadınların sağladığı dayanışma ruhunun toplumsal barışı getirdiğine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, sevgi evleri olarak tanımladığı semt merkezlerinde kadınların hayata bağlandığını, stresten arındığını ve sosyalleştiğini ifade etti. Tartan şöyle konuştu: “Sevgi Evleri’nde, Konak Halk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyük kaoslardan biri olan insanın insana olan uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılan kadınlar sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmayla sosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yaşam anlamını yitiriyor.  Yollar, kaldırımlar, merdivenler ve parklar yapabilirsiniz; ama içinde insan yoksa, ruhu da yok demektir. İnsan varsa, üretkenliğini, gücünü ortaya koyar. Ev kadınlarımızı bu yıl da kurslarımıza davet ediyorum. Gelin, hayata katılın.”

Eğitimde fırsat eşitliği yaratan Konak Halk Üniversitesi’ndeki kurslardan yararlanmak isteyenler sembolik rakamlar ödeyecek. Kayıtlar 30 Eylül’e kadar sürecek. Kurslara katılmak isteyenler başvurularını Konak Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri ve semt merkezlerine yapabilecek.

Yazarlık, dramatik yazarlık, etkili ve güzel konuşma, gitar, ud, mandolin, bağlama, dans, bale, fotoğrafçılık, bireysel gelişim atölyesi, beden dili ve iletişim, yerel yönetimler ve siyaset akademisi, satranç, resim yetişkin, resim çocuk, tiyatro çocuk, tiyatro yetişkin, pasta yapımı kursları aylık 25 lira. Ritim atölyesi aylık kurs ücreti ise 10 lira.  Birebir özel piyano ve keman dersleri aylık 75 lira, yoga ise 30 lira. İngilizce, Rusça, İspanyolca, Yunanca, Almanca, Fransızca dil kursları ile hediyelik eşya, seramik, mask atölyesi, Konak Belediyesi Ege Çağdaş Oda Korosu, Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler TSM Korosu, Klasik Türk Müziği, Çocuk Korosu, THM, TSM koro kurslarından ücretsiz yararlanılacak.
 
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NCE  2012-2013 DÖNEMİ DÜZENLENEN KURSLAR
Yazarlık işliği-dramatik yazarlık (senaryo ve metin yazarlığı)-etkili ve güzel konuşma-gitar-bağlama-piyano-keman-yoga-dans-bale-fotoğrafçılık-bireysel gelişim-yerel yönetimler ve siyaset okulu-ingilizce-rusça-ispanyolca-yunanca-almanca-fransızca-satranç-resim yetişkin-resim çocuk-tiyatro yetişkin-tiyatro çocuk-pasta yapımı-hediyelik eşya-seramik-mask atölyesi-ritim atölyesi-tsm korosu-emekliler tsm korosu-thm korosu-klasik türk müziği korosu-çocuk korosu-ege çağdaş oda korosu-ud-mandolin-beden dili ve iletişim
                                                                                        
SEMT MERKEZLERİNİN TELEFONLARI:
GÜLTEPE SEMT MERKEZİ - NESLİHAN DEMİR
4332577-530 3411624
BALLIKUYU SEMT MERKEZİ - SERPİL ÖZKASAP-NİLÜFER GÜZEL
4460040
EŞREFPAŞA –CİCİPARK SEMT MERKEZİ - DİLEK ÇAKIROĞLU
2507100-535 3065755
KARATAŞ SEMT MERKEZİ - ŞEVKAT ÇETİN
4838615-5366969733
SAADET MİRCİ-FERHAN BAYSOY
4253510-530 4646374
AYLA ÖKMEN SEMT MERKEZİ - SERPİL MUMCU
4253501-5367440708
 MELAHAT YILMAYAN SEMT MERKEZİ -ALEV TURANLI ÇAMSARI
2851898-532 3157015
AGORA SEMT MERKEZİ - RUHSAR ÖZDEMİR
4830598-5354020282
BASMANE SEMT MERKEZİ - SİBEL YILMAZÇAĞLINER
4459379-532 3001536
İSMETPAŞA SEMT MERKEZİ - GÜLAY ATANAY
4573749
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'den beş yüz öğrenciye okul kıyafeti
Çiğli Belediyesi tarafından ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören ...
Balçova'da engelsiz boccia turnuvası heyecanı
Türkiye’nin ilk uluslararası Boccia Turnuvası Balçova’da yapıldı. 6 ülkeden ...
Mimarlık “Oscarı’nda” Bornova’nın hedefi zirve
Bornova Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği’nden proje dalında birincilik ...
 
Öğrenci ve öğretmen vizelerinde son gün 1 Kasım
İzmir’de öğrenci ve öğretmenlerin kullandıkları toplu ulaşım kartlarının ...
Volo Çelik madalya sevincini Tartan’la paylaştı
Bocce’nin Volo dalında Avrupa Şampiyonluğu’nda bronz madalya kazanan Konak ...
Büyükşehir’e ‘yeşil alan’ incelemesi
İçişleri Bakanlığı, bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tansaş’ın ...
 
Sığacık Kaleiçi’nin çehresi değişiyor
Yeni hedeflerini “Geleceğin Türkiye’si Seferihisar” olarak açıklayan Seferihisar ...
Selçuk’ta Gaziler Günü törenle kutlandı
TBMM’nin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ...
Karaburun’a süper haber: Kurtuluş için büyük adım!
Son yıllarda yaşanan çevre sorunlarıyla dikkat çeken İzmir’in doğal güzellikleriyle ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva