HABERLER>SEÇİM 2015
15 Ocak 2014 Çarşamba - 12:49

Kocaoğlu, Yıldırım’ı Aliağa’dan bombaladı: Burada yaptığını anlat!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a sert sözlerle yüklendi. İzmir’e yapılan yatırımların rakamlarını veren Kocaoğlu operasyona da değindi. Yıldırım’a “İzmir’e aday oldun, burada yaptığını anlat” diyen Kocaoğlu, “Davulun sözü uzaktan hoş gelir. Siyaset cebini değil insanı severek olur” dedi.

Kocaoğlu, Yıldırım’ı Aliağa’dan bombaladı: Burada yaptığını anlat!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Aliağa Çok Amaçlı Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok sert açıklamalar yaptı. İzmir’e geldiği günden bu yana yerel yönetimleri eleştiren, AK Parti’nin yaptıklarını anlatan Yıldırım’a anında yanıt geldi. Son olarak Bakırçay Havzası’nı dolaşan Yıldırım’a kendi sözleri üzerinden yüklendi.


 
Kürsüye çıkar çıkmaz doğrudan siyasi konulara giren Başkan Kocaoğlu, “Yerel seçim sürecine giriyoruz. Şimdi ‘hizmet yapacağız, siyaset yapmayacağız, hizmet adamıyız’ diye ortaya çıkıldı. Biz izliyoruz. Sadece biten projelerimizin açılışını yapıyoruz ve izliyoruz. Nasıl yürüdüklerini, ne yaptıklarını, ne söz söyleyeceklerini ‘şöyle bir görelim’ diye bakıyoruz. Yani temaşa yapıyoruz. Hizmet adamıyız ama yerel yönetime sataşıyoruz. Hizmet yaparız ‘işler manidar’ çıkıyor. Efendim CHP’li belediye 15 yıldır iş yapmamış, onlar 11 yıldır yapmışlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. İzmir’e gelip Büyükşehir Belediye başkan adayı olacaksan İzmir’deki hizmetini anlatacaksın. İzmir’e 11 senedir ne yaptın, ne kadar para harcadın? Bakanlık, hükümet olarak yapması gerekenleri ne yaptın onu anlatacaksınız. Ben ‘İzmir’e şunu yaptım’ diyeceksin. Kalkınmasına şu katkıda bulundum diyeceksin. Bilmem nerde bölünmüş yol yaptım, hizmet adamıyız. Bunlar lafı güzaf yani boş laf” dedi.
 
BİZİM GÖZÜMÜZ KÖR MÜ?
Kocaoğlu’nun kürsüden yaptığı konuşmalar zaman zaman  “Vur vur inlesin, Binali dinlesin” sloganlarıyla kesildi. Konuşmasında yatırımların rakamlarını vererek değerlendirme yapan Kocaoğlu, “Devletin rakamlarını söylüyorum kafamdan uydurmuyorum. Onlar 11 yılda 5 milyar 300 milyon yapmışlar. Biz 6 milyar küsur yatırım yapmışız. Biz neyiz arkadaş. Bir belediye merkezi hükümetten fazla yatırım yapar mı ya? Bu kadar az yatırım yapan, bu kente daha önce şaşı bakan, şimdi hiç bakmayan zihniyet gelir de başkan adayı olur mu? Bizim gözümüz kör mü? İzmirli bakmasını biliyor. Güzel, doğru, içten, gönülden, yürekten bakıyor. Kimin ne yaptığını, yapmadığını herkesten iyi görüyor. 2004 yılında Bornova’da, 2009’da Büyükşehir’de aday oldum. Ne Bornova’da ne de Büyükşehir’de seçimin seviyesini düşürmedik. Kimsenin burnu kanamadı, örnek seçim yaptık. Şimdi bir telaş içinde, panik içinde, panikle İzmir’e geldiler. Siyaset rahat yapılacak bir sanattır. Severek yapılacak, insanı severek olur, cebini severek olmaz.  İzmir’e ne yaptığını anlatacaksın. Somut konuşacağız” diye konuştu.


 
BİR BEN BİR DE ALLAH BİLİYOR
Başkan Kocaoğlu metro rakamlarını ve oranlarını da anlattı. Hükümetin İzmir’e destek vermediğini ifade eden Kocaoğlu, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ‘metro yapamıyoruz, bizim işimiz’ diyerek havlu attılar. Onların yarım metroları Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Biz de ‘şunları yapalım, projeleri hazır’ diye teklif götürdük. Buca, Narlıdere ve Otogar hattını önerdik. Ankara’da metro yatırımı için bütçeye 3 milyar 800 milyon TL para koydular. İstanbul’da 4,5 milyar TL para koydular. İzmir’de sadece Otogar ile Basmane Garı arasına hızlı tren geçişi için sadece 17 milyon para koydular. Ve diğer hiçbir proje yok. Bu da İzmir için değil. Yarın akıllarına gelir de hızlı tren için temel atarlarsa onun parası. Nasıl oluyor bu iş? Biz neyiz? 37.5 milyar TL Türkiye’ye göğsümüz kabara kabara veriyoruz. Kutsal görevimizi yapıyoruz. Karşılığında ne alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden daha az yatırım alıyoruz. Aliağa Menderes Hattı’nda TCDD devlet memurlarının eliyle harcadı. Kaydı, kuydu, her şeyi var. Devletin parası belli... Çıkartın kardeşim kaç para harcadığınızı. Ben 700 milyon TL harcadığımızı söylüyorum. Bunun belgesi nedir? Görelim kardeşim. Yapmadınız. Atatürk’ün kapitülasyonlardan kamulaştırdığı hattı Büyükşehir Belediyesi ile ortak kullanmaya izin verdiniz. Vermeseydiniz kardeşim o kadar gözünüz kaldıysa, şaşı bakıyorsunuz. Bu konuşulur mu ya? Bu insanın başına kakılır mı? Biz paranın yüzde 90’ını vermemize rağmen ‘beraber yaptık’ diyoruz. Devlet duyarlılığı bunu gerektirir. O izni de bir ben bir de Allah biliyor” dedi.
 
AT TABİ Kİ DİLİN KEMİĞİ YOK
Başkan Kocaoğlu konuşmasında Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar’ın da adının karıştığı operasyon hakkında konuştu. Kocaoğlu, “Allah kimsenin başına vermesin. Biz de sıkıntılı günler geçirdik. Yüzümüzün akıyla çıktık, arkadaşlarımız içeride yattı. Ona buna bir şey diyecek halim yok. Bizim başımıza felaket geldiğinde İzmir’de durduk. Paris’te operasyon yapıldı ilk uçakla geri geldik. Ve çok manidardır ki bugün ülkemizde, her gün çok anormal olaylar yaşanıyor. Ağan varsa, paşan varsa, arkanda gücün varsa ne suç, ne günahın hepsi bu dünyada af oluyor. Ağan paşan, arkan yoksa suçun olsa da olmasa da hem suçlusun, hem günahkarsın… Böyle devlet olur mu? Yolsuzluk yapmışsındır, yapmamışsındır. Ben yolsuzluğu bulacak makam değilim. O beni ilgilendirmiyor. Görüntüsü var, Jammer’ı- cummer’i var. Bu Aziz Kocaoğlu denen adam eşiyle beraber ilk uçakla Paris’ten gelip haberi alır almaz ulaşabileceği en kısa zamanda belediyeden içeri giriyorsa İstanbul’da saat ikide evinden çıkan adam Sivas’ta grip olup Cuma günü İzmir’e teslim olmaz. Nöbetçi mahkemeye kalmaz. Siz kime yutturuyorsunuz? Yolsuzluk yokmuş yol yapıyormuş. Siz neyin yolunu yapıyorsunuz. Bunu herkese anlatabilirsin İzmirliye anlatamazsın. Konuştukça daha da gerilere gideceksiniz. Müdürleri görevden almakla, emniyete, savcıları, hakimleri yerinden almakla koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilemez. Yönetemeyeceksiniz, zaten yönetemediniz. Bir başbakan ‘paralel devlet var’ der mi? Başbakan bunun mağduriyetini oynar mı? Bu millet bunu yer mi? Ayıptır. Milletimiz ile dalga geçmektir, halka gözünün içine baka baka hakaret etmektir. Bu seçim İzmir’de ne yaptığını anlatacak uzaktan davul çalmayacak. Sana İzmir oy verecek. İzmir’in belediye başkanı olmaya geldin. Ben yaptıklarımı anlatıyorum. İzmir’i baktınız onu anlat. Bir milletvekili çıkıyor ‘15 milyar’ diyor. At tabi ki dilin kemiği yok. Ertesi gün başbakan geliyor o da ’21 milyar TL yatırım yaptık’ diyor. Sen de at” diye konuştu.


 
GEDİZ TEMİZLİĞİ TISSS!
Yıldırım’ın Bakırçay Havzası ziyaretinde uğradığı ilçelerden birisi olan Kınık’ta söylediği “bir ilçenin arıtma tesisi olmaz mı, atılan asfalt tören asfaltı” sözlerini değerlendirdi. Kocaoğlu, “ Çıkmış ‘arıtma yok’ demiş. Arıtmasız bu çağda yer olur mu? Kınık’a da gitmişsin. Kınık Belediyesi’nin durumu malum… Yeni bağlandı zaten. İlk yapacağımız mesele zaten bu… Gediz Nehri diye bir problemimiz var. Su kirleniyor. Çevre ve Orman Bakanı saat vererek ‘burada balık tutacağız’ dedi. O zaman yıl 2012’ydi. Ne balık, ne başka bir şey... Hiçbir iş yapılmadı. Ben de Menemen Arıtma Tesisi’ne bakanı çağırdım ve ona açtırdım. Kemalpaşa’yı da Binali Bey’e açtırdım. Orada ‘görevimi yaptım, destek istemiyorum, Manisa ve Uşak halledilsin’ dedim ama tısss!” ifadelerini kullandı.
 
BU MALLARI BİZE VERECEKSİNİZ KARDEŞİM!
Kocaoğlu konuşmasında daha önce de gündeme getirdiği “ham yapacaklar” dediği İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili de konuştu. Kocaoğlu, “Köyleri gezecekler ‘yolu yok, izi yok’ diyecekler. İl özel idareleri kapanıyor. Seçimi vardır, başkanı vardır ama bütün inisiyatif encümende sınırlıdır. Bütçe valilik kanalı ile kullanılır. Bu hastaneye gider, yola gider bakanı gelir nutuk atar. Para yerelin parasıdır. Biz ‘yapılmasın’ demiyoruz. Ama para yerele harcanır. Para kırsal, köyler, belediyenin ulaşmadığı yerler içindir. Belediye hizmetlerinin gitmediği yere yatırım götürülür. Şimdi kurumun malları paylaştırılacak. Kimine göre 3-4 milyar TL değerinde malı var. İl genel meclisinin başkanı 6 defa karar aldı Sümerbank için valiliğe gönderdi. Gitti, geldi ne oldu? Bu köylere kim hizmet götürecek. Büyükşehir götürecek. Bu mallar niye var. Belediyenin malları, tesisleri niye var. Vatandaşa hizmet götürmek için. O zaman mallar yerelindir. Ben Manisa’ya hizmet yapabiliyor muyum? Bu malları bize vereceksiniz kardeşim. Bu mallar bizim, İzmir’indir. Komisyon kurulmadı. Tesadüfen çağırdılar sonra da iptal oldu. Komisyonu yapmışlar bizim haberimiz yok” diye konuştu.
 
VALİ İLE İL BAŞKANI AYNI
Kocaoğlu AK Parti il başkanı ile valilik makamının aynı hareket ettiğini söyledi. Kocaoğlu, “Daha önce çıkılmış ve kararlar alınmış. Tek parti döneminde bir tarafta vali, il başkanı olmuyor. Demişler ki ‘il başkanı vali olsun’ ve ardından direk bağlamışlar. Zaten devlet partisi… Şimdi de aynı durum söz konusu. Yarışta çelişiyorlar, zaman zaman ters düşüyorlar. Problem yaratıyor. Şimdi Allah korusun. Bunların hepsi düzelecek. Hizmet kalkınma içindir, lokmanın büyümesi için, çocuklarımıza, gençlerimize, işsizlerimize iş bulmak içindir. Hizmet insan içindir. Eş dost için değil, rant için değil tüm toplumun geneli içindir. Biz bunu yapıyor ve bunu amaçlıyoruz.
 
ZAMAN AYAĞA KALKMA ZAMANIDIR
Ülkenin içinden geçtiği durumu da değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “Dünya’nın hiçbir ülkesinde belediye 400 milyon TL para harcayarak fuar alanı yapmamıştır. Planlama yaptık, arazisini kamulaştırdık. İnşaatı sürüyor Temmuz-Ağustos gibi bitecek. Dünya’da fuar alanları devlet desteği ile yapılır. Burada sıfır. Bu kentin gelişmesi için, hizmet sektörünün büyümesi için çabalıyoruz. Belediyeler kültür merkezleri, düğün salonları, sinemalar yapacaklar. Sadece yol, su kaldırım yapmayacaklar. Sosyal yaşamı da destekleyecektir. Birbirimize kenetlenmemizi sağlayacak işler de yapacak. Birlik olalım ki şer oyunlarını bozalım, ülkeyi payidar kılalım. Yoksa işimiz çok zor. Biz sabırlı milletiz. Devlet geleneğimiz var. Kolay kolay ayağa kalkmayız. Sabırla bekleriz. Ayağa kalktığımız zaman da 100 yıllık işi bir yılda yaparız, oturmayız. Şimdi ayağa kalkma zamanıdır. Şimdi ülkeyi böyle bir yönetim anlayışından kurtarma zamanıdır. Üretmek, çalışmak, kalkınmak zamanıdır. Sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkacağız. 12 saat nefer olacağız. Kendimizin, çocuklarımızın, geleceğimizin, bayrağımızın, vatanımızın neferi olacağız. 30 Mart günü nefer olacağız ki hep birlikte aydınlığı yakalayalım. Allah hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın. Allah kul hakkı yedirmesin” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ocak 2014 Perşembe 13:41

Bırakın bu 90 dakika, süt projesini falanları filanları. Metro yapımını beklerken Hatayda kaç tane esnaf battı biliyormusunuz siz ? Şaşalı törenlerle açılan altgeçitlerin hepsi yağmurda göle dönüyor. Vatandaş canını zor kurtarıyor. Sabah Mustafa Kemal Sahil Bulvarındaki otobüsler duraklarda durmuyor. Yolcular soğukta yağmurda bekliyor. Ne hizmetinden bahsediyorsun sen Aziz Başkan ?

Yorumu oyla      13      12  
engin 16 Ocak 2014 Perşembe 08:31

ismini yazmayan yorumcu 1,5 saat içinde toplu taşıma araçlarına 2.binişin ücretsiz olması halk için yapılmış bir projedir.Beğenmediğiniz bu belediye izmirde okulların bile bakım onarımı yapmıştır 10 yılda.Öğrencilere bedava süt dağıtmıştır.Bunların hepsi halk için yapılan projelerdir.İzmirin her tarafı gecekondu tamamda, bunlar son 10 yıldamı oldu?

Yorumu oyla      22      6  
RECAİ 16 Ocak 2014 Perşembe 08:20

BAŞKANIM GÜZEL VE DOGRU SÖYLÜYORSUNUZ ANCAK EKİBİNİZİ YENİDEN DİNAMİK KURARSANIZ İZMİR AVRUPA YILDIIZI OLUR...ANCAK HÜKÜMETİN DESTEGİ AYRIM YAPMADAN VERİLMELİ...

Yorumu oyla      22      5  
ziyaretçi 16 Ocak 2014 Perşembe 02:42

sayın kocaoğlu sen ne yaptın izmir e.trafik sorununumu çözdün.her yagmurda sel basmasınımı çözdün.yüzde yetmişi gecekondu izmir in hala .halk görüyor bunları

Yorumu oyla      16      15  
15 Ocak 2014 Çarşamba 21:19

izmir köy oldu köyyy.10 yılda halk için proje yapıldımı? izmir konak karşıyakadan ibaret değil şehri gezin görün,gecekondu çok

Yorumu oyla      28      29  
bülent ışık 15 Ocak 2014 Çarşamba 19:36

Ulaştırma bakanlığı İzban için kasasından çıkan parayı 1 milyar 800 milyon dolar olarak hesaplamış.Yani yüzde 78 ini biz yaptık diyor.Kardemir İran ile 120 milyon avro değerinde 170 bin ton A kalitesinde ray satışı için sözleşme imzalamış.79 km lik Aliağa-Menderes hattındaki raylar acaba kaç ton yapar?

Yorumu oyla      21      20  
haşhaşi 15 Ocak 2014 Çarşamba 18:25

İzmirde gerçek anlamda gecekondu yok gibi.ruhsatsız yapı çok ama buda hükümetin ayıbı.belediye su vermedi ama hükümet birçok af çıkardı elektrik affı vergi affı çıkardı.çarpık yapılaşma belediyenin suçu değil.zaten izmirden hükümetin aldığı oylar bu aflar sayesinde.

Yorumu oyla      44      26  
izmirrrrr 15 Ocak 2014 Çarşamba 18:09

Ah bi gelseler de neler yaptıklarını işlerin zamanında bittiğini görseniz örnek alsanız. Halkapınar aktarma köprüsünün ihale süresi 22 aralıkta doldu hala bitmedi ne zaman biteceği belli değil insanlar 4 aydır çile çekiyor

Yorumu oyla      39      26  
15 Ocak 2014 Çarşamba 18:01

EN BECERİKSİZLERİ GÜZELBAHÇE.KONAK VE BÜYÜKŞEHİR BUJADARMI GERİ KALINIR İZMİRE BİR MİSAFİİM GELDİĞİNDE UTANIYORUM ÜÇKULULAR MEYDANINA YÜZLERÇE YILLIK KOCA KOCA ÇINARLAR KÖKLENDİ

Yorumu oyla      37      36  
private35 15 Ocak 2014 Çarşamba 17:57

siyaset dürüstlükse dürüst, kaynakları düzgün ve adil kullanmaksa adil, siyaseti adam gibi yapmaksa adam gibi adam.Ak partide başta yargı olmak üzere valiyi ve kurumları kendi çıkarları için kullanmıyor mu kullanıyor.Bu kadar kıyaslama bile yeter karar vermek için.Bu partizanlık değil, adam olana oy vermektir, çirkin siyaset yapana değil.

Yorumu oyla      38      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa aday adayı Eroğlu iddialı: Projelerimizle kentin silüetini değiştireceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Eroğlu, ziyaretlerine ...
CHP Buca aday adayı Dr. Üzün: Şifremiz gülümsemek
“Birbirlerimiz arasındaki farklılıkları kabul edecek kadar özgür olmak... ...
Yıldırım’dan çevreyolu şantiyesinde akşam mesaisi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çevreyolu’nun ...
 
Buca aday adayı Piriştina’dan temiz siyaset vurgusu
Rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili soruşturmaların engellenmesini protesto ...
YSK açıkladı: Partiler için son gün 18 Şubat
30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde partiler ...
Yıldırım’ın gündemi yolsuzluk: Namert ve hizmet mesajı!
AK Parti Büyükşehir Adayı Kınık ve Bergama’daki temaslarında yolsuzluk ...
 
Güzelbahçe aday adayı Gürkan: Zübeyde Hanım'ın anısını yaşatacağız
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan büyük önder Mustafa ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan çarpıcı ‘Çernobil’ anketi
İzmir’in Gaziemir ilçesinde, yıllardır barındırdığı zehirli atıklar nedeniyle ...
Aliağa aday adayı Eroğlu'ndan engelsiz ziyaret
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, Aliağa Çaltılıdere ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva