HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2011 Cumartesi - 15:01

Kocaoğlu: Önce baraj

Urla’nın köylerinde,'Toptan Çözüm' çalışmalarını yerinden inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Çamlı Barajı konusundaki kararlılığını da ortaya koydu.

Kocaoğlu: Önce baraj

İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile mevsimsel bitki alım sözleşmesi imzalamak hem de “Toptan Çözüm Ekipleri”nin çalışmalarını yerinde incelemek için Urla’nın köylerinde çeşitli incelemelerde bulundu. Bademler, Ovacık, Demircili ve Yağcılar köylerine yapılan ziyaretler, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Meclis üyeleri, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve vatandaşların katılımıyla tam bir “şenlik” havasında geçti.
 
Park düzenlendi, yollar asfaltlandı
Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önünde köylüler tarafından çiçekler ve pankartlarla karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra Bademler Köyü’ne geçti ve burada düzenlenmesi yapılan Mahmut Türkmenoğlu Parkı’nda incelemelerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Mahmut Türkmenoğlu Parkı’nın çevre düzenlemesini yapan Büyükşehir Belediyesi Toptan Çözüm Ekipleri, parka bir de voleybol sahası kazandırdı, kondisyon aletleri yerleştirerek köylülerin sporla buluşmasını sağladı.
Bademler Köyü’nün ardından Ovacık Köyü’ne geçen Başkan Kocaoğlu,  burada yine Toptan Çözüm Ekipleri tarafından yapılan meydan düzenlemesini inceledi. Ovacık Köyü Atatürk Büstü açılışını ise köyün en yaşlısı 93 yaşındaki Hatice Kocabıyık ve vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi. Başkan Kocaoğlu, köydeki çocuklara oyuncak ve spor malzemesi dağıttı, daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.
 
Her köye otobüs müjdesi
Başkan Kocaoğlu, köylerine otobüs isteyen vatandaşlara da eğitim-öğretim yılı sona erene kadar otobüs müjdesi verdi. Başkan Kocaoğlu, “57 beldeye ulaşıma başladık. Sıra sıra geliyoruz. Bu sene sonuna kadar öğretim dönemine endeksli olarak her köye otobüs göndereceğiz” dedi. Beldelerin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Elimizdeki kaynakları düzgün ve tasarruflu kullanarak hem ihtiyaçları gidereceğiz hem de başka yatırımlar için kaynak ayırmış olacağız” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Toptan Çözüm Ekipleri yaptıkları çalışmalara ek olarak; Bademler ve Ovacık Köyleri arasındaki toplam 4 km’lik üretim yollarının asfaltlanmasını da gerçekleştirdi. Ekipler, 3 km’ye yakın alanı asfaltlayarak ürünlerin tozdan olumsuz etkilenmesini engelledi. Bölgedeki ova yollarının asfaltlanması çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.
 
“Kaynak hazır, yeter ki baraj izni çıksın”
Ziyaretleri sırasında bölge halkının Çamlı Barajı ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, davanın Danıştay’da olduğunu hatırlatarak, “Yargı karar verecek. Yargıda olan bir konu için bir şey söyleyemeyiz, sonuca göre karar verilecek. Yeter ki, Danıştay’dan izin çıksın. Halen üzerinde çalıştığımız pek çok proje var; gerekirse bunlardan birini erteler ve bu barajı yaparız. Biz barajdan yanayız, Çevre ve Oman Bakanlığı da altın madenini savunuyor. İzin çıkması halinde Çamlı Barajı’nı yapmak için yeterli kaynağımız var” şeklinde konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha sonra, Kuşçular Köyü’nde gerçekleştirilen iki imza törenine katıldı. Yarımada Organik Üreticileri ile setifikasyon kuruluşu arasında yapılan imza töreninin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında sözleşmeli üretim anlaşması yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesiz kalan yavruları emziriyor
Konak Belediyesi Hayvan bakım Merkezi’nde 20 sahipsiz yavru köpek 2 yaşındaki ...
ESHOT laboratuvar kurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü kurduğu laboratuar ile11 ...
Başkan İnce Muhtarlarla buluştu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçedeki muhtarla bir araya gelerek sorunları dinledi.’
 
Narlıdere şehitleri andı
Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve şehitleri anma gününde Narlıdere’’de ...
Konak'ta sağanak altında tören
18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü nedeniyle Halkapınar Şehitliği’’nde tören düzenlendi.’
Bayındır'a selam, desteğe devam
Son iki yıl içinde Bayındır ve köylerinde 15 milyon liralık yatırım yapan ...
 
Karabağlar’’da toplu sözleşme tamam
Başta Konak olmak üzere birçok belediye işçi sorunlarıyla boğuşurken Karabağlar’’dan ...
Başkan Durak’’a durmak yasak!
Belediye Başkanı Cevat Durak, sorunları yerinde tespit edip anında çözüm ...
Bornova’’dan açılış yağmuruna devam
Hizmetlerinin kurdelesini bir bir kesen Bornova Belediyesi, Naldöken Mahallesi’’ne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva