HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2016 Cumartesi - 13:47

Kocaoğlu’ndan ilginç anekdot: Yıllar geçti, ‘Aferin len Aziz’ dedi!

Başkan Kocaoğlu, tarımda hayata geçirilen projelerden örnekler verirken geçmiş dönemde Kemalpaşa’da yaşadığı bir anısını anlattı. Kocaoğlu, “Bir yaşlı ablamız bana ‘Sen politikacısın, yalan söylüyorsun’ dedi. Sonra yıllar geçti, yanına gittim. Bana ‘Aferin len Aziz, sen söylediklerini yaptın’ dedi…

Kocaoğlu’ndan ilginç anekdot: Yıllar geçti, ‘Aferin len Aziz’ dedi!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi’nin yürütücülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan, ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ adlı projenin açılışı Hatay Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen törenle yapıldı. 

İzmirlilerin doğal ürünlere, aracısız ve ekonomik fiyatlarla ulaşmasına vesile olan etkinliğin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

25 kooperatifin ürünleriyle yer aldığı buluşmanın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 



KOCAOĞLU’NDAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, “En büyük teşekkürü böyle bir pazarı açtığı için Sema Pekdaş’a sunuyorum. Sema Başkan’ımın ilçesinde bir demet bile maydanoz bile yetişmiyor. Hiç köy, üretici, bağ, bahçe yok. Ama İzmir’in ekonomik olarak en güçlü ilçesi... Bu işin Konak’ta başlaması bu işin büyüyeceğinin ve kooperatiflere daha fazla destek sunacağımızın göstergesidir” dedi.

‘AFERİN LEN AZİZ…’
Başkan Kocaoğlu, geçmiş dönemde Kemalpaşa’da yaşadığı anıyı anlatırken ilginç ifadeler kullandı. Kocaoğlu, “2004 yılında eksikleri tespit etmek üzere Kemalpaşa’nın bir beldesinde gittik. Herkes problemlerini söyledi. Bir yaşlı ablamız bana “Sen politikacısın, yalan söylüyorsun” dedi. Sonra yıllar geçti, söylediklerimizi yaptık. Yine Kemalpaşa’da çok amaçlı spor salonu açılışına gittik aynı teyze üç dört arkadaşıyla gelmiş oturuyor. Yanına gittim, bana “Aferin len Aziz, sen söylediklerini yaptın” dedi… Eğer birbirimize güvenirsek, birlikte yola çıkarsak, sözümüzde durursak, adaletli davranırsak, adam gibi durursak çiftçi de, köylü de, kooperatifçi de, millet de bize inanır ve bu kent kalkınır. İzmir sadece kırsalda kalkınmıyor. Sanayide, hizmet sektöründe, fuarcılıkta kalkınıyor. Birbirimize inanmak ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hedeflerimizi gerçekleştirmek zorundayız” diye konuştu.

BİZE DÜŞEN GÖREV, BU İŞİ BÜYÜTMEK!
İzmir’in yerelde kalkınma, tarım ve hayvancılık politikalarının ülkeye örnek olduğunu belirten Kocaoğlu, “Umarım bu çalışmalar sütte olduğu gibi aynen aksamadan sürdürülür. Umarım iyi niyetle, samimiyetle sürdürülür, ayrımcılık yapılmaz, aklı ve bilimi rehber alarak bu işler yapılır. Akşam aklıma geldi, hadi sabah bunu yapayım diyerek kalkınma olmaz. Akıl var, bilim var, hesabı var, kitabı var… Köylü ne istiyor, kooperatif ne istiyor, ihtiyacı ne… Her köyü ziyaret ederek, tek tek düşüncelerini alarak bu işi yürütmek zorundayız. Bu işin mayası tuttu… Bize düşen görev bu işi büyütmektir. Yolun büyük bir kısmını kat ettik. Şimdi pazarlama konusunda adım atmak zorundayız. Samimi olacağız, birbirimize inanıp güveneceğiz, birlikte çalışacağız, ülkemizin birliğine, beraberliğine sahip çıkacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Başkanlarının bu ülkenin toprağında, tarımında, sanayisinde gözü olmayacak. Çalışacağız, üreteceğiz, başaracağız. İzmir ayağa kalktı, emekledi, yürüdü, önümüzdeki günlerde de koşacak. Hep beraber koşmaya var mıyız?” dedi.

PROJELER O KADAR GÜÇLÜ Kİ HÜKÜMET BİLE…
Ev sahibi konumda olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise şunları söyledi: Üretici ile tüketicinin aracısız buluşması için fırsat tanımış oldu. Bu bir ilk adımdır. Bunun sonrasını getirmek için kararlıyız. Tek başına bir kadının, bir üreticinin güçsüzlüğü karşısında örgütlenmiş üreticilerin güçlü olduğunun bilinmesini isteriz. Bu projeler o kadar güçlü ki, hükümet bile İzmir’i örnek alıyor. Hükümet İzmir’in kırsalda kalkınma projelerini milli tarım projesi olarak alıp kullanıyor.



HER AYIN İLK CUMARTESİ GÜNÜ

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu davetliler stantları gezerek, üretici kooperatiflerin ürünlerini yakından inceledi. İzmir’deki üretici kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünlerin tüketiciyle aracısız buluşmasını sağlayacak ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ etkinliği her ayın ilk cumartesi günü Hatay Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenecek. İzmirliler tarladan gelen doğal ürünleri ekonomik fiyatlarla alıp sofrasına götürebilecek.

 
İzmir’deki büyük zirvede ünlü işadamından endişelendiren sözler!
 
Cem Yılmaz: Festival gibisin katılmak istiyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da trafik sorununa karşı ortak akıl zirvesi
Torbalı Belediyesi, toplantıda hem yeni uygulamaya geçilen Kent Otamasyon ...
Bornova'da söz çocukların: Dilekler renkli kağıtlarda!
UNICEF’in Çocuk Dostu Kent protokolüne imza atan Bornova Belediyesi 20 ...
Karşıyaka'da 4 bin kişiye ücretsiz kurs
Karşıyaka Belediyesi, 2016-2017 döneminde yaklaşık 4 bin kişiye ücretsiz kurs imkanı sağlıyor.
 
Dev projeye çifte ihale: 3 büyük ilçeyi birbirine bağlayacak!
Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda çığır açacak tarihi bir projeyi ...
AK Parti'den 'Yeni Kültürpark' için 'sandık' önerisi!
Kentin uzun süredir tartışılan konularından biri olan Kültürpark Revizyon ...
Deprem gerçeği Bornova’da masaya yatırıldı
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Odası’nın düzenlediği “Diri ...
 
Buca'da çözümün adresi TİM ve çağrı merkezi
Buca Belediyesi, Buca Toplumsal İletişim Merkezi (Buca TİM) ve çağrı merkezi ...
Büyükşehir'in 'çözüm masası' bu kez Çiğli'de kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, bu kez Çiğli'deki 26 muhtarla ...
Urla Belediyesi'ne çifte proje onuru
Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva