HABERLER>EKONOMİ
19 Kasım 2016 Cumartesi - 13:20

İzmir’deki büyük zirvede ünlü işadamından endişelendiren sözler!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İzmir'de düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi gala yemeğinde yaptığı konuşmada, "2017'de ne olacak kimse kestiremiyor" dedi.

İzmir’deki büyük zirvede ünlü işadamından endişelendiren sözler!

Türk Girişim ve iş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 20'nci kez düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi gala yemeğine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Batı Anadolu Sanayi ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Levent Akgermen, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve dernek başkanları katıldı.

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN YATIRIMCIYA İZMİR DAVETİ... 

Gecenin açılış konuşmasını yapan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, zirve kapsamında düzenlenen ve 100'ün üzerinde firma temsilcisinin katıldığı 'ticaret köprüsü'nün oldukça verimli geçtiğini ve herkesin görüşmelerden memnun olduğunu söyledi. Türkiye'de birçok sorunun yaşandığını ve böyle bir ortamda iş dünyasının da sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Akgerman, özellikle dövizdeki yükselişin kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

"TÜRKİYE YEPYENİ BİR HİKAYE YAZMALI"
Gecede konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise, Türkiye'nin yepyeni bir hikaye yazması gerektiğini söyledi. Türkiye ekonomisi geçmişten bugüne değerlendiren Akın, TAV'ın başarı hikayesini anlatarak, yap-işlet-devret modelini ilk kez eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan duyduğunu açıkladı. Dünden bugüne dünya ve Türkiye'nin değişime gittiğini ifade eden Akın, "Ak Parti hükümeti iktidara geldiğinde Türkiye çok kötüydü ancak dünya iyiydi. Ancak şimdi Türkiye iyi, dünya kötü durumda. Türkiye'nin tek başına iyi olması bir şey ifade etmiyor. Komşularımız ve dünya iyi olduğu sürece Türkiye iyi olacaktır" dedi.

"TEŞVİKLER İŞE YARAMIYOR"
Türkiye'de teşviklerin hiçbir işe yaramadığını ifade eden Akın, "Teşvikler güzel ama Doğu'da Güneydoğu'da teşvikler çalışmıyor. Çünkü ileride ne olduğunu hesaplayamıyoruz. Güneydoğu'da kardeş kavgasının olduğu bir yerde yatırım yapmak özel sektör için hiçte cazip değil. Ben bunu devlet makamlarındaki herkese söyledim" diye konuştu.

İzmir'in sesinin her yerden duyulduğunu dile getiren Akın, "İktidar sizin gerçek dostunuz olduğunu elbet anlayacaktır. Sizin yüksek sesle konuşmanız, başkasının karnından konuşmasından iyidir" diyerek İzmirlilere teşekkür etti.

"2017'Yİ KESTİREMİYORUZ"
Türkiye'nin komşuları ile arasının bozulduğunu anımsatan Akın şöyle devam etti: "Bütün zenginliklerine rağmen komşularımızda istikrar yok. Komşu da bu zenginliği Türkiye'ye atamıyor. Tüm dünya iyi olmalı ki Türkiye iyi olsun. Ama bakıyoruz her şey tırmanıyor. PKK tırmanıyor. Güneydoğu'da terör tırmanıyor. 2017'de ne olacak kimse kestiremiyor. Onun için mutlaka iyi olacak bir şeyler yaratmamız yeni bir hikaye yazılması lazım. ABD seçimleri herkes için yeni bir fırsat doğuruyor. Yeni bir birlik doğar mı diyor herkes. Doğabilir. Dünya bir geçiş sürecine girebilir. Böyle bir ümidimiz var. Hepimiz el birliği ile bu yeni hikayeyi yazabiliriz."

"YATIRIMI TAVSİYE EDEMEM"
Bu süreçte kimseye "Yatırım yapın" tavsiyesi vermeyeceğini açıklayan, ortak olduğu yabancı firmaların da Türkiye'ye yatırımdan kaçtığını vurgulayan Akın, doların 3.40 olduğu bir dönemde yatırımlarına hala devam ettiğini söyledi. Akın, son olarak, Mersin Limanı'na 250 milyon dolar yatırım yaptığını, enerji şirketine de 400 milyon TL'lik baraj satın aldığını söyledi.

Gecede Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a teşekkür plaketi takdim edilirken, zeybek gösterisi yapıldı. Gece daha sonra Timeless Orkestrası'nın performansı ve Zeynep Casalini'nin birbirinden güzel şarkıları ile sona erdi. (DHA)

 
Kızının gözünden Yılmaz Güney!
 
Kocaoğlu’ndan ilginç anekdot: Yıllar geçti, ‘Aferin len Aziz’ dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm sektöründe 2017 endişesi!
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ...
Dolar etkisi: Ürünler depoya yığıldı, stokçuluk patladı!
Dolardaki artış, stokçuları yine gün yüzüne çıkardı. İthal ürünleri depoya ...
Fuar İzmir'de 2 fuar 1 de kongre bir arada!
Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir, Aralık ayında ...
 
İzmir’in sanayi bölgeleri o ülkeye model olacak!
Irak'ın Ankara Büyükelçisi el Alevi: Irak'ta bir grup iş adamı İzmir'deki ...
EKK: Hareketlilik küresel kaynaklı!
Başbakan Yıldırım başkanlığında 4 saat süren toplantıda, piyasalardaki ...
EGİKAD’tan istismar düzenlemesine sert tepki!
Egeli iş kadınları TBMM’de gündeme getirilen cinsel istismar suçlarını ...
 
Bu sütün litresi 30 lira!
Edremit Körfezi'nde taş değirmenlerde ezilen zeytinlerden elde edilen ...
İzmir esnafının başkanı da o kurulda!
5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Genel Kurulu'nun ardından oluşturulan icra ...
EGİAD’ta yönetim yeni adaylarından Egedesonsöz’e ziyaret
Ege Genç İş adamları Derneği’nin 26 Kasım’daki olağan genel kurulu öncesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva