HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2019 Cuma - 12:41

Kocaoğlu’ndan hükümete salvo: Bu ne biçim ülke, bu ne biçim siyaset?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin filosuna katmak üzere ihalesini gerçekleştirdiği  iki yeni arabalı yolcu gemisinin alım sözleşmesi törenle imzalandı. Başkan Aziz Kocaoğlu, hükümete vapurlar için balıkçı barınağının kendilerine verilmediğini söyleyerek “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin malı bu vatanın, bu milletin malı değil mi? Bu kadar acımasızlık, bu kadar insafsızlık olur mu? Bu ne biçim bakış, bu ne biçim siyaset, bu ne biçim ülke, millet sevgisi? Hiçbir şey anlamadım. Anlamadığım için de bırakıp gidiyorum" dedi.

Kocaoğlu’ndan hükümete salvo: Bu ne biçim ülke, bu ne biçim siyaset?

Son teknoloji ürünü 15 yolcu gemisi ve 3 arabalı vapur alarak kent tarihinde deniz ulaşımı alanında yapılmış en büyük yatırıma imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosuna iki gemi daha katıyor. Hasan Tahsin, Ahmet Piriştina ve Kubilay arabalı vapurlarının ardından alınacak iki gemi için yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. Bostanlı İskelesi'ndeki imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hayatta herkesin kaderine bir iş düşer. 15 yıllık başkanlık sürecimde bana da her alanda kentin ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarını yapmak düştü. Bugün arıtmada birçok çalışmalar yaptık, lider olduk. Türkiye ortalamasının 5 katı fazla çevre yatırımı yaptık. Ulaşımda büyük yatırımlar yaptık, musluklardan 24 saat temiz su akıtıyoruz. Tarımın kalkınması için birçok projeyi hayata geçirdik. Bu iki gemimiz de Körfez'e son hediyemiz olsun " diye konuştu.

YOLCU SAYISI ARTACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alınacak iki gemiyle seferlerin sıklaşacağını belirterek, "Yolcu gemileri ve arabalı yolcu gemilerinin tamamını değiştirdik. Aldığımız 3 arabalı yolcu gemisi yeterli gelmedi. Onların biraz daha küçüklerini alıyoruz, yoğunluğun daha düşük olduğu saatlerde çalıştıracağız. Mavi körfezimizde çalışacak gemilerimiz kentimize hizmet verecek" dedi.

15 yeni yolcu gemisi ve 3 yeni arabalı geminin filoya katılmasıyla Körfez'de taşınan toplam yolcu sayısının yükseldiğini, yapılacak yeni iskelelerle birlikte deniz ulaşımının toplamdaki payını yüzde 5'e çıkarmak istediklerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul'a bakarak 'orada deniz yoluyla daha çok yolcu taşınıyor, İzmir'de niye o kadar taşınmıyor'  diye eleştiride bulunanlar var. Körfezle boğazı, adayla yarımadayı kıyaslarsanız doğru bir sonuca ulaşamazsınız. Kara bağlantısı olmayan boğaz ve adada deniz yolu zorunlu olarak tercih edilir."

BU NE BİÇİM ÜLKE, BU NE BİÇİM SİYASET?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, günümüzün rakamlarıyla 700 milyon liraya 15 yolcu gemisi, 200 milyon liraya 3 arabalı yolcu gemisi aldıklarını belirterek şunları kaydetti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, bizim dönemimizde sadece vapurlara 1 milyar lira civarında fiili yatırım yapmıştır. Büyükşehir, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile 15 senedir yatırımda yarışmış ve daha fazla yatırım gerçekleştirmiştir. Bunu bir tarafa bırakıyorum. Meraklısı Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına bakabilir. 18 gemimiz var. Gece konaklaması için yer gerekiyor. Vapurların ihalesini yaptıktan sonra Bostanlı İskelesi'nin kuzeyinde bulunan balıkçı barınağının bize verilmesini talep ettik. 1 milyar liralık filonun orada konaklaması, fırtına çıktığı zaman kaptanları evinden toplayıp gemileri körfeze salmamak için 10 senedir Ankara kapılarında koşturuyoruz. Bu 1 milyar lirayı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin belediyesi değil mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin malı bu vatanın, bu milletin malı değil mi? Bu kadar acımasızlık, bu kadar insafsızlık olur mu? Bu ne biçim bakış, bu ne biçim siyaset, bu ne biçim ülke, millet sevgisi? Hiçbir şey anlamadım. Anlamadığım için de bırakıp gidiyorum."

İMZALAR ATILDI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imza attığı tramvay, opera binası, yeni gemiler ve çevre düzenlemeleriyle Karşıyaka'ya çok güzel bir dönem yaşattığı belirterek, "Başkan Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni gemilerin yapımını üstlenen Çeliktrans firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ötkür de, İzmirlilere hizmet verecek gemileri inşa edecek olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ile Çeliktrans arasındaki sözleşmenin imza töreni gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin filosuna katacağı iki yeni feribottan ilki 420 gün, ikincisi ise 600 gün içinde teslim edilecek. 2020 yılından itibaren İzmirlilerin hizmetine girecek yeni gemilerle birlikte sefer sıklıkları ve taşınan araç sayısı daha da artacak.

SON TEKNOLOJİ VE YÜKSEK GÜVENLİK
En az 55 metre boyunda ve 15 metre eninde olarak tasarlanan yeni feribotlar, minimum 51 araç, 10 bisiklet, 10 motosiklet ve kapalı alanında en az 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yüksek manevra yeteneğine sahip pervane sistemleri ile donatılacak feribotların seyir hızı saatte 12 knot olacak. Kapalı yolcu salonundaki geniş camlar yolculara panoramik bir körfez manzarası sunacak. Gemilerde TV yayını, kablosuz internet, soğuk-sıcak içeceklerin ve hazır yiyeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri, birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri, bebek bakım masası, bay-bayan engelli tuvaletleri, görme engelliler için gerekli alanlarda Braille alfabesi ile yazılmış uyarı ve yönlendirme işaretleri, engelli araçları için öze l park yerleri ve 2 adet engelli asansörü, kapalı yolcu salonunda iklimlendirme sistemi, çocuklar için oyun alanı gibi özellikler bulunacak. 

 
Başkan Selvitopu: Karabağlar'da ulaşıma önem vereceğiz
 
Menemen'de vefa buluşması
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeni taktik 1 Mart 2019 Cuma 19:12

Yazacak şey bulamayınca troller artık yazılmışlara olumsuzu tıklayarak mesai dolduruyorlar. Gerçekten de işleri zor, özellikle İzmirde zor! Onların yerinde olsam 'iş güçlüğü zammı' isterdim. Ne yazsın adamlar, konuştukça çuvallayan Zeybekçinin, cumhurbaşkanına yalan söyleyip onu yalancı konumuna düşüren, buna cesaret edebilen Eroğlu'nun nesini savunsunlar? Ayrıca nasıl savunsunlar? Yazık bu insanlara, trol deyip geçmeyin, onlar da insan, kolay mı sanıyorsunuz gördüğünü görmezden, bildiğini bilmezden gelmenin? Hiç değilse, yorumları tıklasınlar, izin verin o kadarına.

Yorumu oyla      5      5  
Ayıptır 1 Mart 2019 Cuma 17:35

Gelecek dönem adaylarının Başkanı bu fotoğrafta yalnız bırakması ayıptır, not alıyoruz, kendilerine bunu soracağız, bilgileri olsun!

Yorumu oyla      5      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 1 Mart 2019 Cuma 15:34

Günaydın Sn.KOCAOĞLU...

Yorumu oyla      10      11  
Gürkan 1 Mart 2019 Cuma 15:16

Amaç belli. Yapmadılar demek. Buca metrosunda, katı atık tesisinde, tramvaylarda, fuar alanında ... yaptırmamak için her türlü engel çıkarıldı. Dün fuar alanı yapılmasın diye her türlü uygulamayı yapanlar bugün fuar alanına sahip çıkıyor. Komedi. Ülkede satılmadık yer bırakmayanlar İzmir'in malını yedirmeyiz diyorlar. Yahu belediye size geçse ertesi gün ESHOT gider ÖHO gelir; fuar alanı, hastane satılır. Doğal yaşam parkı özelleştirilir.

Yorumu oyla      17      10  
hakan 1 Mart 2019 Cuma 14:36

Ne dediysen hepsini yaptım adam gibi adamsın.Seni eleştiren ama 10 yılda seferihisara doğru düzgün yol yapmayan belediyenin en kıymetli arsalarını haraç mezat satan satan tunç bey senin yaptığın fuarıda satacakmış.

Yorumu oyla      16      11  
Metin Eriş 1 Mart 2019 Cuma 14:20

"VOLKAN", yorumuna katılıyorum ancak başkana adıyla hitabın yakışıksız.

Yorumu oyla      13      11  
volkan 1 Mart 2019 Cuma 13:45

aziz nasilsa gidiyom diye hükümetin rezilligini ortaya serdi ... akp nin 16 yıldır İzmire cektirdigi eziyetlerden biri ... yeni gemiler icin barinak.. aydin Şengül hatirladin mi!!!! dosya vermistiniz ankaraya sende yardimci olcaktin... tayyip Erdoğansantajla tehditle İzmir''i almaya çalışıyor ama aslaaaaaa!!!!

Yorumu oyla      25      13  
dogrusoz 1 Mart 2019 Cuma 13:31

Aziz baskan cok hakli ,onlar izmir in derdinden anlamaz sadece sadece rant var mi ona bakar , izmir linin yatirim yaptigi 1 milyar TL onlarin umrunda bile degil ,ne diyelim Allah bildigi gibi yapsin...

Yorumu oyla      26      13  
AHMET CEMİLOĞLU 1 Mart 2019 Cuma 13:07

izmir seni asla unutmuyacak unutturmayacağız efsane Başkan seni çok seviyoruz yaptıkların bıraktıkların hepsi birer mihenk taşı torunlarımıza güzel bir gelecek bırakıcaksak senin sayende izmirde huzuru kurdun huzurla sayende yaşıyoruz hakkımız sana helal olsun

Yorumu oyla      24      16  
Z.B 1 Mart 2019 Cuma 13:06

Sayın KOCAOĞLU sonuna kadar haklı. El insaf yahu. Bu İzmir düşmanlığını anlamakta inanın zorluk çekiyoruz. Tüm ülkenin ve kamuya ait olan her şeyin sahibi olarak kendilerini gören bu anlayışı hayretle,şaşkınlıkla ve ibretle izliyoruz. İzmir'e ait olan, adı üzerinde İzmir'in dir. Bırakın buralarla ilgili tasarrufta da İzmir söz sahibi olsun. Bunun neresi yanlış ey AKP...

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Akpınar Karşıyaka protokolüyle buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçe protokolü ile kahvaltıda ...
Selçuk Taziye Evi hizmete açıldı
Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında Selçuk Belediyesi ile İzmit Belediyesi ...
Bornova'da çocukların festivali başladı
Bornova Belediyesi'nin ilçede yaşan çocuklar için 2017 yılında hayata ...
 
Başkan Selvitopu'ndan esnaf ve vatandaşlara ziyaret
Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoda devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ...
Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi açıldı
Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. ...
Yaşar Kemal Karabağlar'da unutulmadı
Karabağlar Belediyesi,  aramızdan ayrılışının 4. yılında Türk Edebiyatı'nın ...
 
Bayraklı'daki şantaj iddiasına tutuklama!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ...
Adaylara 3 'Koca' nasihat!
Urla'yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
Karşıyaka 'felsefe' yapacak
Karşıyaka Belediyesi ve Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva