HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2019 Cuma - 10:04

Selçuk Taziye Evi hizmete açıldı

Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında Selçuk Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında imzalanan protokol sonucu hayata geçen Selçuk Belediyesi Taziye Evi’nin açılışı yapıldı. 14 Mayıs Mahallesi’nde hizmete giren taziye evinin açılış programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, başkan yardımcıları, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir, kurum amirleri, çalışanları muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Selçuk Taziye Evi hizmete açıldı

Selçuk Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü gereğince 14 Mayıs Mahallesi’nde yapılan Taziye Evi vatandaşlar tarafından cenaze sonrası taziyeleri kabul etmek ve hayır yapmak amacıyla kullanılabilecek. 105 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan taziye evi;  taziye salonu, mutfak, teras ve açık kullanım alanından oluşuyor.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan taziye evi açılış töreninde ilk konuşma Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapıldı. Başkan Bakıcı taziye evinin yapımında verdiği destekten dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Belediyesi’ne teşekkür etti.

Selçuk’a 600 milyonluk yatırım yapıldı
Beş yıl içerisinde Selçuk’ta yapılan hizmetlere değinen Başkan Bakıcı; “ Selçuk’ta atılan her adımda Sayın Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları vardır. Ayrıca Selçuk’a yapılan yatırımlardan dolayı şu an aramızda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a ve bölge milletvekillerimize de teşekkür ederim. Biz 2014 yılında “Hükümet Belediye El Ele Selçuk’ta Güzel Günlere” diyerek yola çıktık. İşte bu beş yılın sonunda baktığımız zaman Selçuk’a yaklaşık 600 Milyon TL civarında yatırım yapılmıştır. İZBAN, alt yapı yatırımları ve daha başlayacak birçok projede hükümetimizin katkıları sonsuzdur. Selçuk gelmez denilen doğal gaza kavuşmuştur. Gelmez denilen İZBAN’a kavuşmuştur. Antik Kanal Projesi gibi tarihi öneme sahip bir proje başlamıştır” dedi.

Beş yılda Selçuk’ta çok şey yapıldı
Son beş yılda Selçuk’un yaşam standartlarının yükseldiğinin altını çizen Başkan Bakıcı bu yükselişe örnek olarak Selçuk’ta doğal gaz kullanımına bağlı azalan hava kirliliğinin yanı sıra 14 Mayıs ve Zafer Mahalleleri’nde kalkan inşaat yasağını da gösterdi. Selçuk’un 32 yıl sonra kazandığı Nazım İmar Planı’na da değinen Başkan Bakıcı; “Selçuk’un beş yıl sonunda çok daha yaşanabilir bir kent olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Beş yıl içerisinde yapılan işlerden bahsetmek gerekirse, şehir içi ulaşım, yaklaşık 200 milyona mal olan trafo, İZBAN, doğal gaz, kütüphane, İSABEY Kreşi, Yazlık Düğün Salonu, içme suyu, 29 yıllığına Selçuk Belediyesi’ne bırakılan Arvalya Mesire Yeri, İzmir Valiliği desteğiyle 1,5 yılda 5 Milyon 500 Bin TL’lik alt yapı yatırımı, sathi kaplama, taş döşemesi, 17 Bin metrekare yeşil alan, 12 adet park gibi çalışmaları örnek gösterebiliriz. Dolayısıyla bunlar kente ve kentliye verdiğimiz değeri gösterir. Efes Meslek Yüksekokulu bizim dönemimizde tamamlandı. Deppo Efes işletilmiyordu. Bizim dönemimizde işletilmeye başlandı” diyerek Selçuk’ta beş yıl boyunca gerçekleşen çalışmalara örnek verdi.

Selçuk’ta artık kamplaşma, kutuplaşma yok
Selçuk’un kültür, sanat, eğitim ve spor kenti olduğuna da dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Biz tüm bunların üzerinde bir şey daha gerçekleştirdik. Selçuk’ta kamplaşmayı, ayrışmayı ortadan kaldırdık. Bunun yerine Selçuk’ta kardeşlik projesini gerçekleştirdik. Biz insana yatırım yaptık. İnsanımızla birlikte olduk. Bize destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, valimize, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yerel anlamdaki otoritelere, çalışma arkadaşlarıma ve en çok da halkımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Bakıcı’nın ardından İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir bir konuşma yaptı. Selçuk’un kardeş şehri İzmit’in belediye başkan yardımcısı yaptığı konuşmada; “Kardeşlik sadece sevinçleri değil; aynı zamanda üzüntüleri de paylaşmaktır. Biz biliyoruz ki; üzüntüler paylaştıkça azalır. Burada hizmete açılan taziye evimiz Selçuklu kardeşlerimizin acısını bir nebze olsun azaltırsa ne mutlu bizlere. Biz burada bir gönül köprüsü, bir hizmet köprüsü oluşturduk. Dilerim bu çalışmalar daha ileri gidecektir” dedi.

Manevi değeri büyük
AK Parti Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Dağ taziye evi açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Bu tesisin Selçuk’a kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bazen öyle beklentiler gerçekleşiyor ki; maddi değerinden ziyade manevi değeri daha önemli oluyor” dedi.

Selçuk’a yapılan 600 milyonluk yatırıma değinen Hamza Dağ; “Biz her zaman devlet olarak yapmamamız gerekenleri yapacağız. Bu tesisleri şehrimize kazandırılmasında öncülük yapan Selçuk Belediye Başkanımız’a bugüne kadarki bütün emeklerinden dolayı AK Parti’nin kurumsal kimliği adına da, milletvekillerimiz adına da, Hamza Dağ adına da canı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisinin ekip arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. Her zaman elimiz, gözümüz, kulağımız Selçuk’un ve İzmir’in üzerinde olacaktır. Her zaman bu bölge için elimizden geleni yapacağız” dedi

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ise Selçuk Belediyesi Taziye Evi’nin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek; Selçuk’ta birçok önemli projenin gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından açılış duası yapılarak,  Kur’an-ı Kerim okundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla Selçuk Belediyesi Taziye Evi açılış kurdelesi kesildi. Selçuk Belediyesi Taziye Evi açılış programı katılımcıların Taziye Evi’ni gezmesinin ardından son buldu.

 
Dikili'de Bisikletli Polis Timleri göreve başladı
 
Atıklar gelir oldu... İhtiyaç sahiplerinin sofrasına yemek oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da çocukların festivali başladı
Bornova Belediyesi'nin ilçede yaşan çocuklar için 2017 yılında hayata ...
Başkan Selvitopu'ndan esnaf ve vatandaşlara ziyaret
Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoda devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ...
Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi açıldı
Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. ...
 
Yaşar Kemal Karabağlar'da unutulmadı
Karabağlar Belediyesi,  aramızdan ayrılışının 4. yılında Türk Edebiyatı'nın ...
Bayraklı'daki şantaj iddiasına tutuklama!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ...
Adaylara 3 'Koca' nasihat!
Urla'yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
 
Karşıyaka 'felsefe' yapacak
Karşıyaka Belediyesi ve Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle ...
Başkan Selvitopu'ndan emek örgütlerine ziyaret
Seçim çalışmalarına devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar ...
Balçova'da 'papatya'lı açılış: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva