HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2019 Perşembe - 16:13

Yaşar Kemal Karabağlar'da unutulmadı

Karabağlar Belediyesi,  aramızdan ayrılışının 4. yılında Türk Edebiyatı'nın Usta Kalemi Yaşar Kemal'i  düzenlediği törenle saygıyla andı. Büyük Usta'nın büstüne karanfil bırakan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu ülkenin aydınlık bakan, geleceği okuyan insanlara ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte de Karabağlar Belediyesi kültür sanat merkezleriyle, sosyal tesisleriyle imkanlar sunarak kendi insanımızın, kendi toplumumuzun kendisini ifade edebileceği ortamları yaratacağız . Biz bugün burada Yaşar Kemal'i anmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Yaşar Kemal Karabağlar da unutulmadı

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyetin kurulmasından sonra ülkemizde bir çok önemli kültür sanat insanı yetiştiğini ifade ederek, "Onlardan bir tanesi de Yaşar Kemal'dir. Çukurova'yı bizlere en iyi tanıtan ve anlatan kişidir Yaşar Kemal. Yazdığı romanlarda oralarda yaşayan insanları, doğasını hissettirmiştir. Böylesine kendisini yetiştirmiş ve hayatın çilelerini çekmiş bir insandır. Biz bugün burada Yaşar Kemal'i anmaktan onur duyuyoruz. Çünkü bu ülkeye çok Yaşar Kemal'ler lazım. Bu ülkeyi anlatan, bu ülkenin insanını tanıtan Yaşar Kemal'lere çok ihtiyacımız var" dedi.Kültür sanat merkezlerini tüm Karabağlar'a yayacağız
Kültür ve sanatla uğraşan insanları yetişebilmesi için her türlü çabayı sarf etmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Selvitopu, "Biz böylesi kültür insanlarımızın yetişebilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye çalışıyoruz. Karabağlar'ı kültürle sanatla buluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle, önümüzde ki dönemde de yapacağımız en önemli hizmetlerden birisi kültür sanat merkezlerini bütün Karabağlar'a yaymak olacaktır. Kültür ve sanatla uğraşan insanlarımız kendi ülkelerini de iyi anla r,  iyi tanımlar, daha aydınlık bakar. Bu ülkenin aydınlık bakan, geleceği okuyan insanlara ihtiyacı var. Bizlerin de onlara bu imkanı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Karabağlar Belediyesi kültür sanat merkezleriyle , sosyal tesisleriyle kendi insanımızın,  kendi toplumumuzun kendisini ifade edebileceği ortamları yaratacağız. Bunun sonucunda da yeni Yaşar Kemal'ler, Nazım Hikmet'ler, Ahmed Arif'ler gibi bir çok kültür sanat insanımız ortaya çıkacaktır. Buna da çok ihtiyacımız var. Özellikle son yıllarda kültüre ve sanata karşı olumsuz tutumlardan büyük rahatsızlık duymaktayız. Toplumun kendisini kültür sanatla ifade edebilme olanağı tanınmalıdır" diye konuştu.Başkan Selvitopu'na çiçek takdim etti
Sunuculuğunu Yazar Y.Bekir Yurdakul'un yaptığı anma etkinliğinde, Yazar Birsen Başaran da Yaşar Kemal'e vefa örneği gösteren Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür ederek, Yaşar Kemal'in hayatında yer alan önemli kesitleri anlattı.

Etkinlikte eski KARBEM öğrencilerinden Serkan Erdoğan ve arkadaşları müzik dinletisi yaparak, iki güzel parça seslendirdiler. Etkinlik sonunda Yaşar Kemal Mahallesi Muhtarı Nezir Olur da, Başkan Selvitopu'na çiçek verdi.

Başkan Muhittin Selvitopu ve katılımcılar etkinlik sonunda Türk Edebiyatı'nın büyük ustası Yaşar Kemal'in büstüne karanfil bırakarak saygıyla andılar.

 
İzmir'de iki kişinin öldüğü 'sahte içki davası'nda karar!
 
YSK'dan flaş karar: Çalkaya'nın adaylığı düşürüldü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı Kesirli 28 Şubat 2019 Perşembe 19:45

Türkiye'nin en büyük yazarlarından biri için yapılan bu büst öylesine yetersiz ki... Gidin Avrupa)ya insanların yazarlarına, düşünürlerine verdikleri değeri görün. Bütçeniz yoksa yapmayın. Gitmenize de gerek yok girin internete bakın...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'daki şantaj iddiasına tutuklama!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ...
Adaylara 3 'Koca' nasihat!
Urla'yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
Karşıyaka 'felsefe' yapacak
Karşıyaka Belediyesi ve Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle ...
 
Başkan Selvitopu'ndan emek örgütlerine ziyaret
Seçim çalışmalarına devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar ...
Balçova'da 'papatya'lı açılış: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın ...
Bornova'da kız öğrencilere sıcak yuva
Bornova Belediyesi’nin hizmete hazır hale getirdiği Yükseköğretim Kız ...
 
Sofya pistinde İzmir fırtınası
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Sofya’da düzenlenen Artistik Buz ...
Başkan İnce’den köy mesaisi: Siz üretin, biz sahip çıkalım
Güzelbahçe Belediye Başkana ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
İzmir dayanışması: Ücretsiz patates-soğan dağıtımı başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 35 bin aile için üretici kooperatiflerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva