HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2013 Cumartesi - 14:26

Kocaoğlu’ndan ‘Diyarbakır-İzmir’ barış köprüsü açıklaması

Küçük Millet Meclisi’nin davetlisi olarak kente gelecek Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in Başkan Kocaoğlu tarafından ağırlanması, ardından da iade-i ziyaret yapılması önerisi manşetlere taşındıktan sonra ‘birinci ağız’dan ilk yorum…

Kocaoğlu’ndan ‘Diyarbakır-İzmir’ barış köprüsü açıklaması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Küçük Millet Meclisi’nin Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın köşesine taşıdığı önerisi kentte gündem oldu.
 
Meclis Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ‘barış’ algısını kuvvetlendirme adına kente çağırdı ve Baydemir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından ağırlanmasını akabinde de iade-i ziyaret yapılmasını önerdi.
 
İşte bu gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ilk açıklama geldi. Başkan Kocaoğlu söze davet sürecini anlatarak başladı ve “ 6- 11 ve 12’sinde 3 yazı gelmiş. Bu arada Ankara’da toplantıdaydık ve dönüşte de EXPO heyeti ile beraberdik” dedi.
 
Kocaoğlu ardından şunları söyledi: Burada Kürtçe Hamlet sergilendi. Sayın meslektaşımız Osman Baydemir bizi aradı ve geldi. Konuk ettik. Oyunu beraber seyrettik. Barış mesajını zaten veriyoruz. İzmir tarih boyunca hoşgörü, barış ve huzurun kenti oldu. İzmir Türkiye’nin en aydınlık kentidir. İzmirlilerin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği rüştünü ispat etmiştir. Bu kentte çok seslilik, çok kültürlülük vardır. Türkiyen’nin en güvenilir kentlerinden birinde yaşıyoruz. Biz Diyarbakır’a da gideriz, diğer illere de gideriz ancak şu anda EXPO çalışmaları gündemimizde. Sayın Baydemir zaten geldi ve memnun ayrıldı. Bugünden, ‘O oraya gelecek, bu buraya gelecek’ diye tarih belirlemedik. Küçük Millet Meclisi bir sivil toplum örgütü. Başında da önemli bir sanatçımız var. Düşüncelerini, çalışmalarını tabi ki destekleriz. İzmir zaten barışın kentidir. Bir sorun yoktur. Zaman için de biz de Diyarbakır’a gideriz. Onlar da buraya gelir. Gündemimizde böyle bir etkinlik söz konusu değil. Ülke barışına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karadenizliler egeli başkan istiyor 20 Şubat 2013 Çarşamba 20:03

Apo yakalanınca sayın priştina kazandı Dsp ile ama Chp bu kadirşinaz vatanperver ege halkının duygularına hitap edemedi edemezdide egeyi egeliler yönetmiyorki 1200 km öbür taraftan adam geliyo burada seçim kazanıyo şimdi sorarım egenin eğitimli insanımı yok egede halk iyi örgütlenemiyormu hadi bi İzmir li Tokatta seçim kazansın kazanamaz

Yorumu oyla      12      5  
partizan 17 Şubat 2013 Pazar 15:32

TOKATLI AZİZ BAŞKAN PKK YANLISI BDPLİ OSMAN BAYDEMİRİ KÜRTÇE HAMLET OYUNUNU SEYRETMİŞTİ İZMİRLİLİ OLARAK PKK YANLISI İLE YANYANA GELMENİZİ BİRDEFA DAHA ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUM....

Yorumu oyla      16      6  
private35 17 Şubat 2013 Pazar 15:11

sorulmuş olan soruya verilmiş cevabı okumadan yorum yapan arkadaşlar oldu hep, olacakta ne yazık.Hükümet tüm işleri bitirdide imralı sürecini yönetirken, pkk ile osloda haburda kuçaklaşanlara ses çıkarmayan yorumcular, aziz beyin mesafeli ama kırmadan yapmış olduğu cevaba eleştiri getirmiş.Önce Ak partiye pkk ile kucaklaşmasına bakın yorum yapın sonra buraya gelirsiniz.

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 17 Şubat 2013 Pazar 09:12

Belediye Başkanı Doğal Olarak,Ülkede Oynanan Oyunların Farkında Değil.İzmir'de Bütün Sorunları Halletmiş te Birde Barış,Dostluk Ve Kardeşlik Kavramları İle Mesaj Vermekte.İzmir'in Barış Kenti Olmadığını İddia Edenlermi Olduda Açıklama Gereği Duyuyor.Bu Tarz Laflar Ancak Belli Bir Kesimin Hoşuna Gider.Dağdaki pkk lının Telefon Kontörünü Bile Yollayanları,Bizlere Barış Havarisi Gibi Göstermek Kimsenin Haddi Değildir.Osman Baydemir Gibilerinin Yürüttüğü Sözüm Ona Barış Projesi Koca Bir Yalandır.

Yorumu oyla      15      5  
Can DEMİR 16 Şubat 2013 Cumartesi 21:31

Bir sorun vardır başkan, bazı brokratlarınız ayrımcılık, ötekileştirme yapmaktadır. Sizler de bunu biliyorsunuz. İzmir'e böyle ayrımcılık elbette ki yakışmıyor. İzmir FARKLILIKLARIN kentidir ve onların sayesinde oradasınız. Ayrımcılık yapanları kısa sürede ayıklamalısınız. Ne sizlere ne de İzmir'e yakışmıyor. Özellikle bir birimden söz ediyorum ve o birimde en az bin beşyoz personel ayrımcık yaşadığı söyleniyor. Kurum anketi %80 olumsuzdu, Erhan beye sorunuz, neden değiştirdi. Parklar, PARKLAR..

Yorumu oyla      13      5  
private35 16 Şubat 2013 Cumartesi 17:07

bir yönetici bölen değil bütünleştirici olmalı.Bu nedenle yapmış olduğu açıklama Aziz beyin olgun kişiliğini ve karekterini ortaya koymuştur.ne çok değer yüklemek, ne önemsiz görmekle duruşunu net ortaya koymuş.

Yorumu oyla      29      25  
NARLIDERE 16 Şubat 2013 Cumartesi 15:04

BÜYÜKSÜN BAŞKANIM,İŞTE O KADAR!TUZAĞA DÜŞMÜYORSUN...

Yorumu oyla      33      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN Türkiye’nin ‘ray’ doktoru!
İZBAN'ın Çiğli'deki 77 bin metrekarelik bakım atölyesinin, bir süre sonra ...
Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Örnekköy'ü verin biz yapalım!
İzmir’in tartışmalı konuları arasında yer alan stat projeleri ile ilgili ...
Başkan Kürüm ‘Kaiser’ gibi: Kırık kolla sahada!
Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kaza sonrası, köprücük kemiğinde çatlak ...
 
Bornova’da kış ortasında yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, ...
Avrupa’dan Karşıyaka’nın projelerine tam not
Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği Alt Ağı üyesi ...
‘Basmane Çukuru’nda 2.perde: Büyükşehir’den TMSF’ye ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen ...
 
3 bin şoförün korkusu geri döndü: O ihale iptal edilmiş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 317 şoför ...
Konaklı dağcılar ‘zirve’ yaptı
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konaklı sporcuların futbol, voleybol, ...
Konak Kent Konseyi’nde yeni dönem başladı
Konak Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Hamit Mumcu yeni Başkan oldu. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva