HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2013 Cumartesi - 12:41

Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Örnekköy'ü verin biz yapalım!

İzmir’in tartışmalı konuları arasında yer alan stat projeleri ile ilgili ortaya atılan yeni fikirler konuşulmaya devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert çıkış geldi. Karşıyaka ve Çiğli arasında ulaşımı sağlayan köprü, yol ve caddelerin açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, “Örnekköy’deki bakanlığa tahsisli alanı verin biz yapalım. Kimse Alsancak, Göztepe Gürsel Aksel Stadı ve Karşıyaka’nın stadına göz dikmesin” dedi. Başkan Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e de “Onun ne uzmanı olduğunu iyi biliyorum” diyerek göndermede bulundu.

Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Örnekköy ü verin biz yapalım!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sürpriz stat çıkışı geldi. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, belediye başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldığı Karşıyaka-Çiğli arasındaki yol bağlantılarının açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, tartışmalı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve spor kulüpleri başkanlarının açıklamalarıyla farklı boyut kazanan, karışıklığa neden olan stat konuları hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu önemli değerlendirmeler yaptı.
 
Konuya sürecin başından bu yana yaşananları anlatarak giren Başkan Kocaoğlu, “Uzunca bir süredir hemşerimiz Mahmut Özgener’in futbol federasyonu başkanlığından bu yana devam eden, başkanların, bakanların değiştiği süreçte Örnekköy’de belirlenmiş, yeri ayrılmış, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi yapılmış bir stat, ama sadece stat değil, yüzme havuzları, kapalı spor alanları ile kompleks olarak planladığımız bir yer var. Planlanan yer, 70 dönüm küsur ama istendiğinde 140’a kadar çıkacak alan. Sürdürüyoruz çalışmaları ama bir türlü mesafe alamıyoruz. Sayın bakanı (Suat Kılıç) iki kez ziyaret ettim ‘Ya siz tahsisi bize verin biz yapalım, ya siz yapın biz de yarısını ödeyelim’ dedim . Yapılanların yüzde 50’sini hak ediş zamanı geldiğinde biz ödeyecektik. Ama bir türlü olmadı. Hep değişik haberler, mizansenler, değişik senaryolar dinliyoruz. Ortalık bu aralar yine hareketlendirildi. Bir ara ‘Örnekköy stadı için Alsancak Stadı’nın imara açılması lazım’ denildi. Bu talep edildi. Ondan sonra ‘Yetmezse Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı’ denildi. İmara açılması söz konusu oldu. Sonra eski milletvekili İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi yaptığı toplantıda ’12 bin kişilik stad şuraya, 12 bin 500 kişilik stadı buraya’ dedi. Sonra Karşıyaka’nın Yalı’daki Stadı’nın olduğu yere de stat söylemi geldi. Bunların hepsi yapılabilir. Biz yapılanlara destek oluruz” diye konuştu.
 
SÖYLEMEKTEN UTANIR OLDUM
Eski statların yerine AVM, otel ya da iş merkezi yapılarak gelecek gelirlerle İzmir’e stat yapılması fikrine karşı çıkan Başkan Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nı, Gürsel Aksel’i bırakalım. Karşıyaka’nın sahildeki stadını da bırakalım. Herkesin net anlayacağı, üç yaşındaki çocuğunda anlayacağı cevap istiyoruz. Örnekköy’deki stat yapılacak mı yapılmayacak mı? Yapılacaksa kim yapacak. Biz hazırız. Bunu kaç defa söyledim. Yapabilirsiniz. Buyurun yapın. Bizim derdiniz o yaptı, bu yaptı, ona rant, buna çıkar değil. Bizim derdimiz belirlenen alana spor kompleksi yapmaktır. Bunun için İzmir Büyükşehir belediyesi elini taşın altına koymaya hazır. Ben söylemekten alınganlık göstermesinler diye utanır oldum. Ne söyleyeyim? Sağır sultan bile duydu. Verin şurayı yapalım. Stat bizim mülkümüz olmayacak. Kimsenin olmayacak. Alsın, Gençlik ve Spor Bakanlığı… Onun olsun. Biz sadece ‘tesis Karşıyaka Spor Kulübü’nün yönetiminde olsun’ dedik. Kimsenin gayrimenkul ile derdi yok. Karşıyaka’nın Yalı’daki alanına stat yapılacak olsa onu da biz yapabiliriz” dedi.

 
ONUN NE UZMANI OLDUĞUNU BİLİYORUM!
Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e de göndermelerde bulundu. Yaptığı açıklamada “Örnekköy Stadı maliyetli olur. Ayrıca dere yatağında, hem de mezarlık manzarası var” sözlerini kullanan Şengül’e mesleği olan şehir plancılığı üzerinden yüklenen Kocaoğlu, “Ben onun ne uzmanı olduğunu ben biliyorum. İzmir de biliyor. Ne demiş ‘Örnekköy’e sadece stat yapılır, başka şey yapılmaz’ demiş. Biz de ‘zaten Karşıyaka’nın ihtiyacı bu’ diyoruz. İlla ki başka şey mi yapılarak stat yapılır? Yapalım o stadı, gençler gitsin. Konaklama tesislerini zaten hemen yakınında Karşıyaka belediye başkanımız yapıyor. Orada yapılanlara, tesislere de biz katkıda bulunacağız. Yamanlar’da, yukarıda konakladıktan sonra, iki kilometre aşağıda kamp yaparlar. Tutmayın elimizi verin yapalım. Bir daha bunu söylemeyeceğiz. Söylüyoruz, söylüyoruz ama kendimiz dinliyoruz” diye konuştu.
 
KAMUNUN MALI KAMUDA KALIR
Başkan Kocaoğlu ayrıca stat ile ilgili konuşmasında, “Alsancak Stadı, Gürsel Aksel, Yalı tesislerinin arsalarına kimse göz dikmesin. Bu kentin malı onlar…Kamu malı kamu… Ne amaçla kamu kullanacaksa, o amaçla kullanacak. Orada arsa var, burada bilmem ne var. Kentler rant yaratır. Büyüdükçe kentlerde rant olur. Önemli olan kentlerin rant yaratması değil, önemli olan kentin yarattığı rantın genelin yararına mı yoksa eş dost yararına mı kullanılmasıdır. Esas kalın çizgi budur. Biz genelin yararına kullanılmasından yanayız. Herkes kullansın istiyoruz. Bunun bilinmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 
ŞAKÜLÜ KAYDIRARAK YOL KAT EDEMEZSİNİZ!
Konuşmasında ilçe belediye başkanları ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz kentin 2009 yılında verdiği olağanüstü desteğin karşısında onlara layık olmak istiyoruz. İzmirli hemşerilerimiz destek oluyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece ve sadece kendi olanaklarıyla rüştünü ispat etmiş bir belediyedir. Borç ödeme, kamulaştırma ve yatırımda belediye öncü olmuştur. Belediyenin 2012 yılı yatırım miktarı 983 milyon TL’dir. Yani 1 milyar’dan 17 milyon TL eksiktir. İnsana dokunan anlayışla, tarımın gelişmesi, sanayinin ilerlemesi, sürdürülebilir kalkınma için çalışıyoruz. Kentte yaşayan insanların gelir düzeyini, refahını arttırmak için çalışıyoruz. Yerel yönetimleri 2004 yılından bu yana ayrı bir anlam yükledik. İzmir her gün daha iyi daha olacak. İzmir gelişmiyor,köy söylemlerini külliyen ret ediyorum. Bunu sadece ben değil İzmir, Dünya ret ediyor. Kente dışarıdan gelenler ret ediyor. EXPO heyeti de İzmir’e geldiklerinde ret ediyor. Algıyı değiştirerek, şakülünü kaydırmaya çalışarak İzmir’de yol kat edemezsiniz. İzmirliler kimin ne olduğunu, kimin yoğurt yediğini, kimin yararına çalıştığını çok iyi biliyorlar” diye konuştu.
 
TRAMVAYA KREDİ ONAYI BEKLİYORUZ
Karşıyaka’ya yapılacak tramvay projesinde onay beklediklerini anlatan Başkan Kocaoğlu, EXPO toplantısı için Ankara’ya gittiklerinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini söyledi. Kocaoğlu, “Tramvay konusunda Devlet Planla Teşkilatı’nın ‘döviz karşılığı kredi kullanabilme onayı’ vermesi istiyoruz. Hazinenin de izin vermesi gerekiyor. Bizim mevzuatımıza göre döviz karşılığı kredi kullanmak için izin verilmesi lazım . Biz kendimiz de kefalet vermeden, sadece belediyenin finans yapısına dayanarak istediğimiz kadar krediyi almak durumundayız. Bunu almak istiyoruz. İller Bankası’nda yüzde 8 maliyet var. Bizim aldığımız kredinin maliyeti yüzde 4... Biz de finans maliyetini indirelim istiyorum. Başka bir şey yok” dedi.
 
TOPLAM 10 MİLYONLUK YATIRIM
Bölgeye yapılan yatırımların miktarı ve çalışmaları da anlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu bölge yeni gelişen bir yer. Birçok konut ve yeni işyerleri yapıldı. Alanda üç tane köprü ve yol ile birlikte çalışmalarını sürdürdük. Karşıyaka Dudayev Bulvarı-Mavişehir-Çiğli İstasyonaltı Bölgesi’ne imar ve bağlantı yolları yaptık. Maltepe Deresi’nin üstüne karayolu köprüleri yaptık. Maltepe deresinin kestiği yerlerdeki sokaklar için üç tane köprü daha inşa ettik. Ayrıca içme suyu, kanalizasyon, aydınlatma sistemlerini de kurduk. Bölge için harcadığımız bedel 10 milyon 300 bin TL’dir” dedi. Başkan Kocaoğlu, İzmir’in değişik yerlerine yapılan yol, kavşak, bulvar ve caddeleri de kısaca anlattı.
 
Törende, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da kısa konuşmalar yaptı.

‘ÇUKUR’ AÇIKLAMASI
Başkan Kocaoğlu törenin ardından gazetecilerin ‘Basmane Çukuru’nda son gelişmeler ışığındaki sorularına yanıt verdi. Kocaoğlu, “Basmane Çukuru ile ilgili plan geçti. Kademeli bir plan belirledik. TMSF’ye verilecek cevap geçti. Hukuki nedenlerden dolayı satılamayacağını ifade ediyoruz. Plansız bir alanın satılması- alınması mümkün değil. Bu kentin bir sorunu... 14 senedir bu sorunla kent uğraşıyor. Artık çözüme ulaşmamız gerekiyor. Bunun için yol haritamızın ana hatlarını belirledik. Stratejiyi meclisle belirleyeceğiz. Umuyorum, TMSF, EGS ve Güçbirliği çözüme yönelik adım atar, bu sorun çözülür ve bizim hakkımız verilir. Biz yüzde 30 hisseye sahibiz. İnşaat yapacağız. Ofise ihtiyacımız var” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 17 Şubat 2013 Pazar 09:29

İzban için Priştina zamanında Avrupa dan alınacak krediye de zamanında hazine kefil olmamıştı.Sonra da belediye yapamadı bize geldi İzban ı biz yaptık dediler.Halbuki belediye ile ulaştırma bakanlığı bu işe baştan ortak olarak girmişti.Tabiiki 2003 ten önceki bakanlık.

Yorumu oyla      14      7  
CEVAP VERİYORUZ... 16 Şubat 2013 Cumartesi 16:52

Aydın ŞENGÜL,Şehir planlamacısı olması nedeniyle, TOKAT- Erbaga KRİTERLİGİNDE Yapılan BELEDİYECİLİK Uugulamaları nı ÇÖZME UZMANI...

Yorumu oyla      20      19  
DOĞRUUU 16 Şubat 2013 Cumartesi 14:40

Aydın ŞENGÜL ne uzmanı????

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kürüm ‘Kaiser’ gibi: Kırık kolla sahada!
Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kaza sonrası, köprücük kemiğinde çatlak ...
Bornova’da kış ortasında yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, ...
Avrupa’dan Karşıyaka’nın projelerine tam not
Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği Alt Ağı üyesi ...
 
‘Basmane Çukuru’nda 2.perde: Büyükşehir’den TMSF’ye ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen ...
3 bin şoförün korkusu geri döndü: O ihale iptal edilmiş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 317 şoför ...
Konaklı dağcılar ‘zirve’ yaptı
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konaklı sporcuların futbol, voleybol, ...
 
Konak Kent Konseyi’nde yeni dönem başladı
Konak Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Hamit Mumcu yeni Başkan oldu. ...
Son ‘başkan’ anketi: Çerçioğlu zirvede Kocaoğlu dördüncü
Objective Research Center’ın (ORC) yaptığı araştırmaya göre, Eskişehir ...
Karabağlar’da sevgililer günü coşkusu
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva