HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2013 Cuma - 19:00

3 bin şoförün korkusu geri döndü: O ihale iptal edilmiş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 317 şoför ve çalışanı ilgilendiren ihaleyi iptal ettiği ortaya çıktı. Belediye yeni ihale için çalışmalara başlarken sendikalar ve şoförler yeniden bilgilendirildi. Belediyenin yeniden yapacağı ihalede krize neden olan şartname de değiştirildi. Çalışanları ‘Acaba yine dışarıdan başka şirket girer mi?’ korkusu sardı.

3 bin şoförün korkusu geri döndü: O ihale iptal edilmiş!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz aylarda krize neden olan 3 bin 317 şoför ve atölye çalışanını ilgilendiren ihalede sürpriz bir durum ortaya çıktı.

İhaleye, belediye şirketi İZELMAN ile birlikte teklif veren Deniz Feneri Derneği bağlantılı Etkin Eğitim Organizasyon Gemi İşletmeciliği ve Turizm LTD. ŞTİ ve İdeal Bilgi Yönetimi Sosyal Sağlık Hizmetleri Eğitim Tercüme Org. San. ve Tic. ŞTİ girmiş en uygun teklifi vermesine rağmen belediye ihale komisyonu tarafından elenmişti. Şirketin Kamu İhale Kurumu’na gitmemesi, işçilerin eylemler yaparak seslerini duyurması üzerine şoförlerin görevlerine devam etmesi kararı alınmıştı. Belediye, yaptığı açıklama ile ihaleyi Deniz Feneri Derneği bağlantılı şirket yerine belediyenin kendi şirketi İZELMAN’da bıraktığı açıklamıştı.
 
Bu açıklama sonrası ‘fırtına dindi’ sanılırken sürpriz bir gelişme yaşandı. ESHOT’un Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da onayını alarak ihaleyi iptal ettiği belirlendi. Belediye, Ocak Ayı’nda yeniden başlaması gereken yeni ihale sürecini iptal edip, yine İZELMAN üzerinden sistemi yürütme kararı aldı. Sessiz sedasız alınan iptal kararı kimseye duyurulmazken sendikalar ve işçiler ‘toplantı çağrısı’ üzerine durumu anlayabildi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Gediz’deki binasında yapılan toplantıda sendikacılara ve işçi temsilcilerine “Biz ihaleyi iptal ettik, yeni ihale süreci tamamlanana kadar işçiler yine İZELMAN üzerinden otobüsleri kullanacak. Çünkü İZELMAN’dan yeni ihale yapılana kadar geçici teklif aldık. Yeni ihale 15 Mart’ta yapılacak. Sonrasında da işin başlangıç süreci 1 Mayıs’ta olacak” açıklaması yapıldı.


KORKU BAŞLADI
DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ve sendika genel merkez temsilcilerinin İzmir’e gelerek eylemlerde bulunmasının ardından tamamlandığı sanılan süreç yeniden başladı. Mart ayının 15’inde yapılacak ihaleye İZELMAN dışında özel şirketler de katılabilecek. Eğer, önceki gibi süreç yaşanırsa yeniden kriz çıkacak. İhale Kanunu gereği engel koyamayan belediye dışarıdan başka firma gelmesin diye şartnamede değişikliğe gidildi. Bu ihalede ‘şoför’ vurgusu yapıldı. Deniz Feneri bağlantılı şirketler daha önce teklif zarflarında ‘personel sayısını’ yazarak katılmıştı. Şimdi ise sadece şoför olması, belli şartlar taşıması gerekecek. Öte yandan belediyede hareketliliğe neden olayın ardından şoförler ve işçilerde de tedirginlik başladı.
 
SEÇİM SÜRESİ İÇİN YAPTIK
İhalenin iptal edilip yeni sürecin başlatılması konusunda açıklama yapan belediye yetkilileri de kararı seçim süresi nedeniyle bu şekilde aldıklarını söyledi. Yetkililer, “İlk ihaleye çıktığımızda seçimlerin altı ay geriye çekileceği konusu vardı. Biz de buna göre ihaleye çıktı. Önceki ihalenin bitiş süresi 1 Mart 2014 tarihiydi. Şu anda bu tarih ile ihaleye gidilse seçimlerin ardından şoförler işsiz kalabilirdi. Şimdi yapılan ihalenin süresi 30 Eylül 2014 tarihinde bitiyor. Belediye başkanı değişse bile işçilerin durumu, özlük hakları değişmeyecek. Yeni bir ihale süreci seçimlerin ardından olmayacak” açıklaması yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vaaybeee 17 Şubat 2013 Pazar 12:51

Emeği ve emekçiyi yok sayan her kimse, bizim gözyaşımızda boğulmaya mahkumdur

Yorumu oyla      19      5  
izmirli 17 Şubat 2013 Pazar 12:25

neden şimdiye kadar kadro için çalışma yapılmamıştır işcilerin özlük hakları eshoot tarıfından şirketlere yatırılmıyormu ki şirketlere para kazandırılacak taşoron kazanıyordu yine taşaron kazanacak hadi izelman belediye şirketi idi kazanılan para belediyeye dönüyordu şimdi belediyeyede dönmeyecek gibi gözüküyor beklicez görecegeiz bu arabalar sörülecek öyle veya böyle o teker dönecek bu kentde şoför çalışacak ahmt olur hasan olur şirket aaa olur be olur ne fark eder izelmanda taşoron

Yorumu oyla      16      6  
işçiler 16 Şubat 2013 Cumartesi 11:31

artık işçilerde akıllandı sendikalarda yandaş olmuş,işverenle kol kola olmuş,seçimde görüşecez

Yorumu oyla      27      5  
necati 16 Şubat 2013 Cumartesi 10:22

diğer firma 10 milyar daha az vermişti ödediğim vergileri belediye peşkeş çekerse sayıştaya baş vuracağım

Yorumu oyla      23      12  
FİŞEK 16 Şubat 2013 Cumartesi 10:10

lafta sendikalı yapmış olduğun yorum senin hiç bir şekilde bilgiye sahip olmadığını tamamen provakatörce yazılmış bir yazı olduğunu kanıtlamıştır.Sen ve senin gibileri zaten var oldukları sürece böl,parçala,yönet zihniyeti bitmez sana söyleyecek,yazacak çok tecrübem var fakat bukadarı yeter lütfen bu konuyla sözleşmeyi bağdaştırmayın sözleşme yasa gereği haktır ihaleyle konunun bağlantısı yoktur.değerli insan bunu böyle bil.

Yorumu oyla      13      13  
Lafta sendikalı 16 Şubat 2013 Cumartesi 00:43

malesef görülüyorki izelman eshot şoförleri toplu sözleşme içerisindeyken bu ihalede kasıtlı olarak aynı zamana denk getirilmiş.sendikalar bunu gizleyerek üye aidatlarını işçiden aldığını unutmuş durumdalar ve ne yazıkki işveren sendikacılığı yapılmaktadır yazık bu dava uğrunda bir zamanlar bu örgütlenmeyi kurmak için insanlar hayatını verdi bu ihalenin izelmanda kalacağıda kesindir tabi zam çok az verilerek ayı zamanda işçiyi korkutmak elimdesiniz demek bir yandanda ihale komisyonun korkularını

Yorumu oyla      34      6  
tüh size 15 Şubat 2013 Cuma 20:07

bir ihaleyi beceremeyen izmiri nasıl yönetecek

Yorumu oyla      42      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı dağcılar ‘zirve’ yaptı
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konaklı sporcuların futbol, voleybol, ...
Konak Kent Konseyi’nde yeni dönem başladı
Konak Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Hamit Mumcu yeni Başkan oldu. ...
Son ‘başkan’ anketi: Çerçioğlu zirvede Kocaoğlu dördüncü
Objective Research Center’ın (ORC) yaptığı araştırmaya göre, Eskişehir ...
 
Karabağlar’da sevgililer günü coşkusu
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘çevre ve çöp’ sitemi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özellikle sanayi kuruluşları ...
Gündem Konak Tüneli: Trafiğe rötuş, Oyan'dan 18 soru
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, hükümetin kentteki prestij projesi olan ...
 
Selçuk Belediyesi'nden yaşlı ve engellilere örnek hizmet
Selçuk Belediyesi, ilçe sınırlarında ikamet eden 65 yaş üstü ve engelli ...
Çiğli’de güller ve özel nikahlarla 14 Şubat
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ...
Aliağa’dan dans zamanı!
Bugüne kadar binlerce genci kültür sanatla buluşturan Aliağa Belediyesi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva