HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2018 Salı - 10:17

Kocaoğlu ile A'dan Z'ye: Erdoğan'a 'Beydağ' yanıtı... Sahada tek çalışan benim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İzmir'in suyu yoktu biz getirdik. Beydağ barajlarını tut, oradan bağladık ve İzmir'in su sorununu hallettik" sözlerine, "O baraj içme suyu sağlayan bir baraj değil" sözleri ile karşılık verdi. Kocaoğlu, İzmir'de yerel seçimler için partisinden sahada çalışan tek kişinin kendisi olduğunu da belirterek, "Seçim için zaten sahada şu anda tek çalışan benim. Sahadan bilgiler topluyorum. Eğer lütfederlerse gider genel merkeze bilgi veririz" dedi.

Kocaoğlu ile A dan Z ye: Erdoğan a  Beydağ  yanıtı... Sahada tek çalışan benim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirinin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Veysel Bey'in bakanlığı döneminde İzmir’in susuzluk sorunun biz çözdük. İZBAN bizimle yapıldı. Bunların yaptığı değil ama ‘havasını biz yaptık’ diye atıyorlar. Biz yaptık. Körfez kokuyor. Aynı benim belediyeyi göreve geldiğimde Haliç’in o dönemdeki durumuna dönüştürdüler Körfezi. Bir makine alın da oraları temizleyin. Dertli olacaksınız dertli" yönündeki sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, "O baraj, içme suyu sağlayan bir baraj değil. Tarım alanlarını sulama barajı. Biz oradan bir damla su almıyoruz. Ayrıca o barajın boru sisteminin yapılmasında gecikme vardı. Şu anda kesin bir şey söyleyemiyorum ama sanırım o gecikmeler devam ediyor" dedi.



'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İZMİR'LE  İLGİLİ FARKLI BİLGİLER VERİLİYOR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmir ile ilgili farklı bilgiler verildiğini düşündüğü aktaran Kocaoğlu, "Biz burada yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı'nın İzmir konusunda söylediklerinin, onun açısından ne gibi bir anlam ifade ettiğini bilemem ama İzmir Körfezi de burada, kokusu da burada. İzmir Körfezi kokmuyor, o eskidendi. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanına öyle bilgi veriyorlar. Mutlaka şehrimizi ziyaret edecektir. O zaman da körfezin kokup kokmadığını, kendisi bizzat müşahade edecektir" dedi.

- ERDOĞAN: İZMİR'İN, MUĞLA'NIN HALİNE BAK REZİLLİK!

‘NEDEN BENİM FİKRİMİ ALSIN’
Aziz Kocaoğlu, yakın arkadaşı olan Alaattin Yüksel’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmasını da şu sözlerle değerlendirdi:

"Her arkadaşa olduğu gibi Alaattin Yüksel’e de hayırlı olsun diyorum. Her adaya dilediğim gibi başarılar diliyorum. Alaattin Yüksek ile biz üniversite yıllarından beri birlikteyiz. Birlikte önemli mücadeleler verdik. Bir çoğunda da başarılı olduk. Alaattin Yüksel’in kendi adaylık tercihi var. Ben bu çıktığı yolda başarılar diliyorum."

Kocaoğlu, Yüksel’in aday adaylık kararını açıklamadan önce kendisine fikrini sorup sormadığına yönelik soruyu da "Aday adaylığı kararı benimle alakalı değil. Fikrimi neden alsın, kendi özgür iradesi ile karar verecek. Aday olup olmama konusunda Alaattin Yüksel ve diğer arkadaşların, hiç kimsenin benim fikrimi almasına gerek yok. Öyle bir konumda da değilim. Ama Alaattin Yüksel ile görüşüyoruz. Aday olduktan sonra da görüştük. Biz sürekli görüşüyoruz"  sözleriyle yanıtladı.

'31 MART AKŞAMI BELEDİYEYİ TESLİM EDİP EVİME GİDECEĞİM'
Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin kentte çalışma yaptığının hatırlatılması üzerine, açıklama yapan Kocaoğlu, "Hayırlısı olsun. Bir şey diyemem. Adaylık konusunda kimseye ‘aday olma’ diyemezsin. Öyle bir hakkımız yok. Adaylık kişinin kendi özgür iradesi ile vereceği karardır. Ben nasıl ‘3 defa aday olacağım’ dedim, genel merkezimiz yaptı, İzmirli hemşehrilerimiz destek verdi kazandık. Ama şu anda da aday olmayacağımı açıkladım. Hem aday olanların önü açılsın, hem de partimiz ona göre karar versin diye bu açıklamayı yaptım. Şu anda biz görevimizi 31 Mart akşamına kadar yapacağız. Ondan sonra da kimi atarlarsa, kim kazanırsa, ona teslim edeceğiz. Ondan sonra evimize gideceğiz" dedi.



‘ŞU ANDA SAHADA ÇALIŞAN TEK KİŞİ BENİM’
Aziz Kocaoğlu, yerel seçim için sahada çalışan tek kişinin kendisi olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:

"Belediye başkanları toplantısında Sayın Genel Başkanımızla bir görüşme yaptık. ‘Bir çalışma yap, getir’ dedi. Ben de gittim, sözlü olarak 30 ilçe ve İzmir’i kendi penceremden değerlendirmeye çalıştım. Konuştuk ve döndüm, geldim. Bu ana kadar bir dilek, istek söz konusu değil. Olursa biz partiliyiz, seçim için çalışıyoruz. Seçim için zaten sahada şu anda tek çalışan benim. Sahada da bilgiler topluyorum. Eğer lütfederlerse gider, bilgi veririz. Bu işler tamamen genel merkezin ve genel başkanın takdirinde. Aday olmadığımız için bu konularda fazla aktif olmamız gerekmez. Biz seçimin kazanılması cephesindeyiz. CHP’nin 30 ilçe ve Büyükşehir’de seçimi büyük farkla kazanması için ne yapabiliriz, Aziz Kocaoğlu olarak, onun peşindeyiz. Gerisi genel merkezin takdirdir."

İZBAN'DA 'SÜRECİ TCDD YÜRÜTSÜN'
İZBAN’da işçiler 10 Aralık’ta greve çıkacak. Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Devlet Demiryolları (TCDD) yüzde 50 ortak olduğu İZBAN’da, bu dönem süreci TCDD’nin yürütmesi gerektiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Geçen grev zamanında biz süreci aktif olarak yürüttük. İZBAN bir ortaklık. Bu kez de işin yürütücülüğünü TCDD yapsın. Bizim de bir yere gittiğimiz yok" dedi. İZBAN işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş yöneticilerinin yaptığı açıklamaları hatırlatan Kocaoğlu, "Sendika başkanlarından çeşitli söylemler geliyor. Hiç gerek yok. Geçen sefer biz yürütürken, ‘TCDD karışmıyor’ diye bir beyanatta bulunmadılar. Böyle bir yaklaşımları veya serzenişleri olmadı. Eleştirileri de olmadı. Şimdi biz açık açık diyoruz ki, TCDD’de buranın yüzde 50 ortağı, onlar süreci  bir yürütsün. Çalışmaları yapsınlar. İZBAN yönetim kurulu yapsın. Son tahlilde, oturur karar verilir. Sendika ile görüşmeleri İZBAN ve TCDD ayağı götürsün. Geçen sefer süreci biz yürüttük. Çok aktif bir rol aldık. Şimdi de ‘TCDD  aktif bir rol alsın’ diyoruz. Şimdi biz geride duruyoruz, onlar da sonuçlandırsınlar. Kimse o zaman TCDD nerede’ demedi. Şimdi neden ‘Büyükşehir Belediyesi nerede’ diyorlar. Gitsinler görüşmelerini sürdürsünler. Bu çifte standart yanlış. Bize o zaman yaptıkları eleştiriyi ve bugün yaptıkları eleştiriyi lütfetsinler, diğer ortağımıza da söylesinler. Bir görelim bakalım" diye konuştu.



‘SENDİKANIN YAKLAŞIM GÖSTERMESİ GEREKİYOR’
İZBAN’ın 8 Kasım 2016 yılında yaptığı grevde, Büyükşehir Belediyesi’nin, yolcuların mağdur olmaması için önlem aldığını söyleyen Kocaoğlu, şöyle dedi: "Geçen sefer de greve çıktılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yaptı. Yolcularımızı, vatandaşlarımızı mağdur etmemek üzere her türlü önlemini aldı, yine alır. Bugün İZBAN 300 bin yolcu taşıyor. Bunu otobüslerle taşımak kolay değil. Türkiye’nin durumu belli, İZBAN’ın durumu belli, belediyelerin, makro ekonominin durumu belli. Sendikanın bu konuda yaklaşım göstermesi gerekir. Çok yüksek perdeden zam isteyerek mücadele etmeleri, toplu sözleşme görüşmelerini bu şekilde götürmeleri bir yöntemdir. Ama her yönetim uygulanacağı güncel sürecin dayattığı koşullar da vardır. O koşulları değerlendirerek yaklaşımda bulunmalarında fayda var." (DHA)

 
İzmir'de tonlarca ıspanak çürümeye terk edildi!
 
Balçova'nın seçilmiş kadınları buluştu
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 5 Aralık 2018 Çarşamba 00:27

aradaki farkı sendika versin.izmir i grevle tehdit edemezler biz hazırız bakalım sendika dayana bilecek mi.grevde iken işçilerin maaşını sendika versin biz varız...

Yorumu oyla      10      5  
bold 4 Aralık 2018 Salı 23:31

işçiler hakları için mücadele ediyor. işçilerin ne kadar maaş aldığını bilmeden lütfen yorum yapmayalım sizler evlerinizde ve tatildeyken onlar çalışmak zorunda hemde düşük üçrete ve tehlikeli bir iş yapmaktalar. neden bu ülkede insanlar hakları için mücadele edenlere tekpi gösteriyorlar. bir avuç işçi binlerce kişinin yapamadığını yapıyor hakkı davalarında ve geleceği için mücadele ediyor.

Yorumu oyla      9      5  
Mehmet akyüz 4 Aralık 2018 Salı 21:09

Ya bi Allah’ın kulu da sorsun şu adama neden İzban çalışanlarına diğerşirketlerinşzdeki çalışanlarınız dan az para veriyorsunuz kötü şartlarda çalıştırıyorsunuz diğer. Ortak olduğu için mi çalışanlara sahip çıkmıyorsunuz diye ?

Yorumu oyla      9      5  
Mister No 4 Aralık 2018 Salı 18:58

Ortada sendika falan yok. hepsi iktidarin emir kulu. Laf olsun diye varlar. Tek bildikleri Izmirde sorun cikarmak. Sendikalar Iscilerin en büyük düsmanidir. Ne yazikki Isciler bunun farkinda degil baskanlar agalar gibi yasarken , laf olsun diye Toplu Sözlesme görüsmeleri yapiyorlar. Sonuc ? Kocaman bir sifir.

Yorumu oyla      14      5  
Beydağ 4 Aralık 2018 Salı 15:10

Cumhurbaşkanına konuşma hazırlayanlar Beydağ ile Gördes'i birbirinden ayıramıyorlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Belki Zeybekçi doğrusunu öğrenirde Sayın Cumhurbaşkanına REZİLLİK " gibi sözler söyleme, yoksa kimsenin yüzüne bakamıyacağız ." der.

Yorumu oyla      13      5  
AYIPTIR 4 Aralık 2018 Salı 15:06

İl başkanı hafta başından beri görünmüyor herhalde Ankara'ya gitti İzmir'in sorununu çözmek için yada birileri dur dedi. İzmir'in yaşam tarzı ile bir sorunu yok ama Ak Parti il başkanı 'İstersek kanun çıkartır yaşam tarzına müdahale ederiz' sözünü söyledi kimse çıkıp bununla ilgili birşey söylemedi eğer sırtı sıvazlanırsa en büyük tepkiyi yıllardır Ak Partiye destek verenler gösteriyor bilesiniz.

Yorumu oyla      12      5  
kabul 4 Aralık 2018 Salı 15:02

Sayın Cumhurbaşkanı İzmir ve Muğla'nın rezil olduğunu söyledi tamam kabul edelim her iki belediyede beceriksiz. Ama 16 yıldır tek başına iktidarsın ve belediyelerde doğal olarak bakanlıklara bağlı. O zaman İzmir ve Muğla'nın hali acınacak durumda ise bunun müsebbibi sensin ve geçersiz not almışlarsa bu karne sizin Sayın Cumhurbaşkanı

Yorumu oyla      12      5  
volkan 4 Aralık 2018 Salı 13:04

tayyip Erdoğan izmire en son ne zaman geldi hatırlamıyorum bile gerek yok bence gelmesinde ama bilmediği yer hakkinda heleki yabanci bir ulkede atip tutmak bir devlet baskanina yakışmaz azcik bilinc adap lazim!!!

Yorumu oyla      14      6  
TC misafir 4 Aralık 2018 Salı 12:30

Cumhurbaşkanı kentimiz için rezillik ifadesini kullandı ama asıl rezillik İzmirli vatandaşların cehaletle bezeli bir yalana indirdiği yumrukla ortaya çıktı.

Yorumu oyla      14      6  
işte budur 4 Aralık 2018 Salı 11:01

Sendika başka kentlerde greve gitme cesareti göstermiş mi? Sendika neden illa belediyeyi görmek istiyor karşısında? Neden TCDD'yi hedef almıyor, alamıyor? Grev kararının ekonomik olmaktan çok siyasi olduğu buradan belli. Aynı sendika diğer metro veya tramvaylarda ne zam istedi ki İzmirde bu zammı istiyor?

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanaktan makasın cezası belli oldu!
İstanbul Şişli'de bir AVM'nin terasında oturan Seda Nur D.'nin yanağından ...
Yunan polisinin gaddarlığı faciayla sonuçlandı!
Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı 2 köyde, Yunanistan polisince kıyafetleri ...
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. 
 
İzmir'de akıl almaz olay: 4 ceset var, tek delil yok!
İzmir’de aynı yıl evlerinde ölü bulunan Hüsnü-Atiye Civan ve Kazım-İsmet ...
Duruşmada gerginlik: Askerden İzmir Baro Başkanı'na yumruk!
Halkın Hukuk Bürosu ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ...
İzmir'de askeri casusluk davasına bakan eski hakime ceza!
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan, İzmir'deki "Askeri ...
 
İfadesi ortaya çıktı: Onların adını söyledi!
Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
İzmir'de sevgilisini yakarak öldürmüştü... Zanlı Almanya'da yakalandı!
İzmir'in Buca ilçesinde, yanmış olarak bazanın içinde bulunan Sibel Çelik'i ...
Şule Çet'in ölümüyle ilgili flaş gelişme!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva