HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2018 Salı - 08:47

Duruşmada gerginlik: Askerden İzmir Baro Başkanı'na yumruk!

Halkın Hukuk Bürosu ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 6’sı tutuklu, 6’sı tutuksuz, 8’i hakkında da yakalama kararı bulunan 20 avukatın “Terör örgütü üyeliği” ve “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci celsesi dün görüldü. Duruşma başlamadan hemen önce İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel tutuklu sanık ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yla konuşmak istedi. Jandarmanın konuşmalarına müsaade etmediği baro başkanı Yücel’e bir üsteğmen yumruk attı. Milletvekillerinin ve avukatların tepkisi üzerine üsteğmen duruşma salonundan çıkarıldı.

Duruşmada gerginlik: Askerden İzmir Baro Başkanı na yumruk!

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkeme-si’nce Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonlarında görülen davayı CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve çok sayıda avukat izledi. 

10 senedir avukatlık yaptığını aktaran tutuksuz yargılanan Avukat Ezgi Çakır savunmasında, “Kentsel dönüşüm, riskli yapı adı altında peşkeş çekilen arsaların gerçek sahiplerine dönmesi için uğraştım. İşverenler tarafından emekleri sömürülen işçi alacaklarına baktım. Burada yargılanan avukatlık pratiğimizdir” dedi.

Duruşmada söz alan Mehmet Durakoğlu, meslektaşı Özkan Yücel’e yumruk atılmasını eleştirerek, “İzmir Baro Başkanı’na yumruk atılmaya kalkışılıyor. Avukatların sanık olduğu bir duruşmada böyle bir şeyin yaşanması tehlikelidir” diye konuştu. Söz alarak kendisine yönelik saldırıya değinen Yücel ise “Müvekkilime yönelip bir şeysormak için hareket ettiğimde engellendim. Az önce avukatlara yükselttiğiniz sesinizi jandarmaya yükseltecek cesareti bulamadınız” ifadelerini kullandı.

Gizli tanıklar dinlendi 

Daha sonra tanık dinlenmesine geçildi. Etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen ve DHKP/C üyesi olduğunu söyleyen Berk Ercan, beyanında örgüt içerisinde avukatların, “ODTÜ’lü, Mahir, Saadet, Eser” gibi kod adları olduğunu öne sürdü. Ercan’ın ardından gizli tanıkların beyanlarına geçildi. Avukat Bahattin Özdemir, ilk gizli tanığa sorusunu sorarken tanığın “Sorularınıza cevap vermek istemiyorum. Siz örgütün avukatısınız” sözleri salondaki avukatların tepkisine neden oldu.

Haklarında beyanda bulunduğu avukatların isimlerini hatırlamadığını ancak sorulduğunda hatırlayabileceğini belirten ikinci gizli tanığa ise Avukat Bahattin Özdemir, bazı isimler sordu. Tanık tüm isimleri tanıdığını iddia etti. Özdemir, Ahmet Cemil”i tanıyıp tanımadığını sorduğunda tanık yine tanıdığını söyledi. Özdemir, “Nereden tanıyorsun, ismi ben uydurdum hiçbir ifadende böyle bir isim geçmiyor” dedi. Bunun üzerine salonda kahkaha sesleri yükselirken mahkeme başkanı araya girerek sorunun sorulmasının oybirliği ile reddine karar verildiğini söyledi. 

Karara tepki gösteren Avukat Kemal Aytaç, “Yüzümüze baka baka bizimle dalga geçiyorsunuz. Tek başınıza karar aldınız, heyet kararı diyorsunuz” diye konuştu. Mahkeme başkanı, yaşanan tartışmaa Özdemir’in söz almadan konuştuğu gerekçesiyle oybirliği ile duruşmadan çıkarılmasına karar verdi. Duruşma salonundakiler mahkemenin kararını alkışlarla protesto edince, tüm izleyiciler dışarı çıkarıldı.

Avukatlar terk etti 

Verilen aranın ardından iki avukatın ve izleyicilerin duruşma salonundan çıkarılmasına tepki gösteren avukatlar alkışlarla duruşma salonunu terk etti. Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı duruşmanın “yarın (bugün) kaldığı yerden devam edilmesine” dediği sırada Selçuk Kozağaçlı, “Kaldığımız yerden devam edersek bir yere varamayız” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Kozağaçlı’nın “şov yaptığı” gerekçesiyle salondan çıkarılmasına karar verdi. Bugün yapılacak duruşmanın seyircisiz yapılmasına karar veren mahkeme heyeti avukat sayısını üçle sınırlandırarak, duruşmayı izlemeye gelecek olan diğer avukatların salona alınmamasına hükmetti.

 
İnek eti protestosu: 2 kişi öldü
 
Akdeniz kentleri İzmir’de toplanıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 4 Aralık 2018 Salı 14:21

AZ BİLE YAPMIŞ..

Yorumu oyla      14      7  
Vatandaş 4 Aralık 2018 Salı 11:32

Helal olsun o askere

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de askeri casusluk davasına bakan eski hakime ceza!
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan, İzmir'deki "Askeri ...
İfadesi ortaya çıktı: Onların adını söyledi!
Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
İzmir'de sevgilisini yakarak öldürmüştü... Zanlı Almanya'da yakalandı!
İzmir'in Buca ilçesinde, yanmış olarak bazanın içinde bulunan Sibel Çelik'i ...
 
Şule Çet'in ölümüyle ilgili flaş gelişme!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ...
Minik yürekler görme engelliler için turşu yapıp sattı
İzmir'in Tire ilçesindeki bir anaokulun öğrencileri, öğretmen ve ailelerinin ...
İzmir'de jandarma 6 yaşındaki çocuğu hayata döndürdü
İzmir'in Aliağa ilçesinde, belediye otobüsünde dili boğazına kaçan çocuğu, ...
 
İstanbul'da 48 adet suikast silahı ele geçirildi
İstanbul'da Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan operasyonda ...
İzmir'de kadınlar eşitlik için davul çaldı
İzmir'de Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir şubesi, 5 Aralık ...
Hakim ve savcılık için ''70 puan barajı''
Adalet Bakanı Gül, yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva