HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2016 Çarşamba - 19:46

Kocaoğlu dosyayı çıkardı: Eleştirilere tek tek yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu meclis oturumunda gündemi değerlendirirken, ‘dosyası’nı çıkardı, basında yer alan haberlere ve AK Parti cephesinden gelen eleştirilere tek tek yanıt verdi.

Kocaoğlu dosyayı çıkardı: Eleştirilere tek tek yanıt!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumda dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan elektrikli otobüs ihalesi eleştirisi geldi.



Doğan, “Ulaşımda devrim yapıyoruz diyoruz. İlk elektrikli otobüs ihalesi yapılıyor. Ama ihale kazasına uğruyor. İzmir elektrikli otobüs hayal ederken, Eskişehir hayali gerçekleştirdi. Proje şuan için ne yazık ki hayalden öteye geçemedi. Öğrendiğimiz kadarıyla şimdi tekrar ihaleye çıkılmış. Bir türlü sorunun çözülmediğini görüyoruz. ESHOT yurt dışında inceleme gezilerine çıkarken Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bu işi başarmış. Bana göre yapılan hatalar olarak yerli sanayiye şans tanınmadı. Eskişehir ise beklentilere örnek olacak bir adım attı. Hazırladığı akıllı şehir kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan 5 milyon TL hibeyle satın alınan 4 adet elektrikli otobüsleri vatandaşın hizmetine sundu ve Türkiye’ye örnek oldu. Yüzde yüz yerli malı, Çin malı değil… Araçların koltuğunu da kadınlara emanet etti. Ulaşımı da ücretsiz yapmış. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihalede teklif edilen rakamlara bakacak olursak, Eskişehir’de 10 katı daha fazla harcama yapmış olacak. İzmir neden yapamadı? Madem böyle bir fırsat vardı neden imkanları değerlendirilmedi? İzmir’in parasını daha rantabıl kullanmak mümkün değil miydi? Bunlar sadece reklam panolarında kalmamalıdır. Bunlara baktığımızda ulaşımla ilgili sıkıntılar epey zaman alıyor. ESHOT’un ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma zaman ayırması gerekiyor. Bu konuda yeni bir vizyon ve revizyon gerekiyor” diye konuştu.

BU ALGI BİTMEYECEK Mİ?
Doğan’a yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İhale sonuçlarına bakarız. Sonra bu kıyaslamayı yaparız. İhaleye çıktık. Teklifler değerlendiriliyor. Bunun içinde yerli firmalar da var, yabancı firmalar da var. Bizim de gönlümüz yerli firmanın almasından yana… İhaleye çıktığımızda başka elektrikli otobüs ihalesi yoktu. Sonra Tepebaşı Belediyesi bunu almış. Yerli milli konusunda, yerli sanayinin desteklenmesi konusuna geldiğimiz zaman çok feci durumdasınız. Gemi kazıcısı ihalesine Ata Sanayi’nde yerli bir firma 4.5 milyona aldı ve yaptı. Aynı kapasitede yüzde yüz aynı aracı Samsun Bölgesi’nde 9,5 milyona aldı ve yabancısını aldı. ‘Gemiler yurt dışından alındı’ diye yaygara koparttınız. Gemiler Yalova’da yapıldı, Körfez’de salınıyor. 2 sene engelleyenlerin Körfez’e değil, yere bakması lazım... Arabalı vapurlar da aynı şekilde... ‘Tramvay yapalım’ dedik. ‘İhaleye yerli firmalar girsin’ diye bütüncül ihale yaptık. İhaleyi alan yerli firma çekerleri yapan firmayla ön anlaşma sağlamıştı. Araya girdiler. İnşaat firmasını zorlayarak başka bir firmanın almasını sağladılar. Bu kentte benim yaptığım ihaleyi aldılar. Kimin evini kime soruyorsunuz? ‘Adam ben mecburum’ dedi. Kimin yerlisinde, ulusalcılığından milliyetçiliğinde bahsediyorsunuz. Çamur at izi kalsın. Televizyona gazeteye çık konuş! Bu algıyı nasıl yöneteceksiniz. Bu algı bir gün bitmeyecek mi?” dedi.

Kocaoğlu bu açıklamaların ardından gündemi değerlendirdi, basında yer alan haberlere ve AK Parti cephesinden gelen tüm eleştirilere tek tek yanıt verdi.

EĞER BİR KURUŞU VARSA GİDECEĞİM!
Kuş Cenneti’ne yapılan Flamingo Adası Orman Bölge Müdürlüğü’nün sitesinde bakanlık tarafından yapılmış gibi gösterilmesini değerlendiren Kocaoğlu, “Eğer Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu adada, o bisikletlerde, o gözlem evinde, gözetleme kulelerinde bir kuruşu varsa, delikli bir kuruşu varsa ben bu görevi bırakıp gideceğim… Bu elini sürüp kirletmektir” dedi.

‘METRO ŞİRKETE YAPAMAZ’ DİYEMEZ!
İZBAN hattı onarımının Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şirketi Kayseray A.Ş.’ye verilmesi sonrası yapılan açıklamalara tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı, “TCDD bakımını Kayseri şirketine veriyor, verebilir. Ama ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro Şirketi bunu yapamaz diye verdik’ diyemez. Bu yanlış. Bugün bunu herkes biliyor. En iyi çalışan, en temiz, güvenli, sıfır hatayla çalışan metro İzmir metrosudur. Metrodaki arkadaşları kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu kentsel dönüşüm konusuna da değindi ve “Kentsel dönüşümde herkes konuşuyor. Ama kimse nasıl yapılacağı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde bir kadar bilgi ve beceriye sahip değildir. Polemik yaratmak istemiyorum ama belli yasalar uygulanarak yapılan çalışmalar değerlidir” ifadelerini kullandı.

DELİCAN’A TEPKİ
DİSK’in terör örgütünün arka bahçesi olduğunu ve belediyenin bu örgütlerden temizlenmesi gerektiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a da tepki gösteren Kocaoğlu, “Bizim sendikalarla sadece toplu sözleşme ilişkimiz var. Terörün arka bahçesiyse bu ülkenin kolluk kuvvetleri var, savcıları var gerekeni yapacaktır. Hangi sendika yetki alıp karşıma gelirse benim toplu sözleşme yapmak görevimdir. Ama bu lafı 5 sene meclis üyeliği yapan biri olarak AK Parti il başkanına yakıştıramadım. Kim kiminle dans ettiyse, kim kime her şeyi verdim dediyse siz ona bakacaksınız. Algı yönetimi yaparak başkana çamur atmayacaksın" şeklinde konuştu. 

OLACAK İŞ DEĞİL!
Büyükşehir’in Buca Kaynaklar’daki et entegre tesisi ihalesine girmemesine hakkındaki ‘Kocaoğlu yüzünden sağlıksız et yiyoruz’ çıkışına da tepki gösteren Başkan, “Birisi ‘Kocaoğlu yüzünden sağlıksız et yiyoruz’ demiş… O kendini biliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tansaş’a işlesin diye yaptırdığı et entegre tesisi elimizden alınmıştır. Bunu defalarca konuştuk. Bir arsaya değer biçtik, teklif sunduk. Olmayacak bir para istediler. Kendi malımızı gasp ettirip, ‘Gel buraya kiracı ol kardeşim’ demek, yakışmaz. Olacak iş değil…” diye konuştu.

KEÇİ ÇIKIŞI!
Büyükşehir Belediye Başkanı oturumda Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın sözlerini de yorumladı. “Keçileri bırak yola bak demiş” diyen Kocaoğlu, “Biz hem yola bakıyoruz, hem keçilere bakıyoruz. Bizim tarımı desteklememiz, koyun-keçi dağıtmamız sizi rahatsız ediyorsa, o konuda da yarışırız” dedi. Başkan dağıtılan keçilerin üreticilerce satıldığı iddiasına da “162 üreticiye dağıtıldı, 127’si yerinde duruyor. Diğerlerini de denetlemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KARŞISINA GEÇMİŞ… FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ…
Kocaoğlu, AK Partili Doğan’ın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarına yönelik eleştirilerine de “Sahilde bir tramvay yapıyoruz, meydan yapıyoruz, çevre düzenlemesi yapıyoruz. Vatandaşı da korumak için bir duvar yapmışız... Bey efendi karşısına geçmiş, fotoğraf çektirmiş... ‘Bu duvarları yaptı, vatandaşın denizle ilişkisini kesti’ diyor” dedi.

Kocaoğlu, “Bunlar bu meclisin işi değil. Bunlar ne bize, ne İzmir’e yakışan davranışlar değildir. İzmir’in duruşu var. Herkes bunu bilir. Lütfen bu tür şeylerin kimseye siyasi olmak üzere başka bir çıkar sağlamaz. Her türlü davranış sahibine aittir. Her türlü davranışı İzmir değerlendirir” diye ekledi.

 
FED kritik faiz kararını açıkladı!
 
İkinci canlı bombanın da kimliği netleşti mi?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 17 Mart 2016 Perşembe 10:00

İzmirBŞB meclisinde ve Konak B.Meclisinde muhalefet'in yaptığını tenkidler sadece 'Laf olsun torba dolsun' cinsinden. Sebebi ise ortada tenkid edilecek ciddi bir durum yok. Son Söz : Kocaoğlu ile kimse başa çıkamaz-

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Mart 2016 Perşembe 07:56

Bilal Doğan sahildeki çalışmalar için geçici yapılan bariyerlere laf etmişti ama unuttuğu birşey var ki o da Karşıyakadan Çiğliye kadar izban hattını yer altına almak için destekte bulunmayan TCDD sayesinde bu semtte oluşan berlin duvarıdır. İstanbul ve Ankaraya tam destek olan ilgili bakanlık kentimize bu konuda da üvey evlat muamelesi yapmıştır.

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 17 Mart 2016 Perşembe 07:42

Sayın başkanım meyve veren ağaç taşlanır Siz ve ekibiniz türkiye ve dünya ya örnek bir kent yönetim anlayışı ile ilk onlara girmiştir başarılarınızın devamını dilerim izmir ve ızmirli size güveniyor dürüstlük başa bela oldu sayın başkanım saygılar

Yorumu oyla      11      5  
16 Mart 2016 Çarşamba 20:07

adamlar 4 tane otobüs almış Türkiye' ye örnek oldular denmiş :) Yerli malı otobüs alınsın. BMC, Temsa, Otokar yerli değil mi? İzmir'de çoğu otobüs bunlardan oluşuyor. 100 adet otokar marka körüklü daha geliyor. Bu arada İzmir Belediyesi'ne sürekli yerli alın diyenlerin belediyeleri nedense Man- Mercedes gibi otobüs alıyorlar. Ankara'da yerli malı kaç tane otobüs var? Man yerli mi? yokuş çıkamayan otobüsler yerli malı mı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten ‘gece çalışma izni’ uyarısı!
İzmir Valiliği, inşaatlara gece ve hafta sonu çalışma iznini öngören Mahalli ...
Kiraz Belediyesi'nden online hamle
Bir süredir yapım aşamasında olan Kiraz Belediyesine ait kiraz.bel.tr ...
Başkan Kocaoğlu: Canımız yanıyor ama…
Başkan Kocaoğlu, "Canımız yanıyor ama terörün amacına ulaşmaması için ...
 
Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması: İzmir’de…
Ankara’daki saldırısı sonrası sosyal medyada yaşanan panik üzerine konuşan ...
Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak
Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünü anlamlı ...
Bornova’nın ‘Dost Kart’ı 5 bin öğrenciye ulaştı
Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak ...
 
Seferihisar’da yeniden satış: Taksit gitti, indirim geldi!
Seferihisar Belediyesi’nin tartışmalı Sığacık satışlarına talip çıkmaması ...
Bucalı kadınlar Ata'sıyla hasret giderdi
Buca köylerinin emekçi kadınları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlendiği ...
Vali Toprak’tan ‘Paterson’ raporu!
İzmir Valisi Bornova’daki tarihi binada incelemelerde bulunarak restorasyon ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva