HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2016 Çarşamba - 11:29

Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması: İzmir’de…

Ankara’daki saldırısı sonrası sosyal medyada yaşanan panik üzerine konuşan Toprak, “İzmir’de duyurusunu yaptığımız bir plaka ve araç modeli yok. İstihbarat çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımız en küçük şüphede bilgi versinler. Sosyal medya ürünü listelere de itibar etmesinler” dedi.

Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması: İzmir’de…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ankara’da hafta sonu yaşanan 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından güvenlik güçleri teyakkuza geçerken tüm illerde çalışmalar hızlandı.

- VALİ TOPRAK’TAN ‘PATERSON’ RAPORU…

Olay sonrası ise büyük şehirlerde bombalı saldırı yapılacağı, özellikle kalabalık yerlerde dolaşılmaması konusunda sosyal medya üzerinden bilgi yayılmaya başlandı.

Facebook ve Twitter hesaplarından araç modelleri ve plakalar gündeme geldi. İzmir’de de bu kapsamda birçok sosyal medya hesabı üzerinden halkın yoğun olarak dolaştığı ana cadde, meydan ve bulvar isimleri ile tanınan güzergahların isimleri ilan edildi. Binlerce kişi işine ve evine tedirgin giderken yetkili makamlardan açıklama geldi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Egedesonsöz’e konuşan Toprak, “Çok zor bir coğrafyada yaşadığımız kesin. Bu yüzden terör faaliyetleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar son olarak sivil vatandaşlarımızın bulunduğu bir bölgeye yöneldi. Terör çirkin ve kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. O yüzden hepimiz sağduyulu olmalıyız. Devletimizin yetkili organları çalışmalarını tüm dikkatleri ile sürdürüyor. Terörün kökünün kazınması konusunda tüm kesimlerin ortak kararlılığı ve güç birliği var. İhanetler ve hainler mutlaka olacaktır. Önemli olan dik durmak, bunlarla da mücadele etmektir” dedi.

Vali Toprak, İzmir’de emniyetin teyakkuz halinde olduğunun altını çizerken özellikle istihbarat çalışmalarına ağırlık verildiğini söyledi. Toprak, “Tedbirimizi kesinlikle elden bırakmıyoruz. Her yerde her şey olabilir. Emniyet de bu açıdan bakmak zorunda… Tedbirlere rağmen istenmeyen olaylar olabiliyor. Bu dünyada büyük şehirlerde de yaşanıyor. Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da da terör saldırıları oluyor. Bizim görevimiz önlemleri arttırarak bunu en aza indirmektir. Ankara’daki olayda hareket halindeki bir araçtan söz ediyoruz. Ve doğrudan otobüs duraklarına gidiyor. Yapmamız gereken daha sık izlemek ve plaka tanıma sistemi de dahil her açıdan tedbirleri arttırmaktır. Vatandaşlarımız normal yaşamlarını sürdürürken çevrelerindeki değişikliklere dikkat etsinler. En küçük bir şüphe duyduklarında güvenlik güçlerimize haber versinler. Duyarlı olmak zorundayız. Biz onlardan da destek alarak bu süreci yürütüyoruz. Fakat sosyal medya üzerinden araç modelleri ve plakalar dolaşıyor. Oralarda, ‘şuraya gitmeyin, bu saatte orada olmayın’ gibi cümleler yer alıyor. İzmir emniyetinin açıkladığı, duyurusunu yaptığı ya da resmen ilan ettiği araç ya da plaka yoktur. Emniyet istihbarat faaliyetleri doğrultusunda zaten gerekeni yapıyor. Çok ciddiye alıp, sosyal medya bilgilerini yaşamımızın önüne koyarsak normal işlerimizi de yapamayız. Bir paranoya durumuna sürecin sokulmaması gerekiyor. Yoksa otobüse binemez, sokakta yürüyemez, caddede bir kafede sohbet edemezsiniz. Vatandaşlarımız yetkililer tarafından verilmeyen bilgiler haricindeki yanlış bilgilere itibar etmemelidir. Tahriklere kapılmadan, sansasyonel haberleri de dikkate almamalıdır” diye konuştu.

 
CHP Karabağlar Ankara'yı andı
 
Erdoğan'dan PSV taraftarına tepki!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adem BALCI 17 Mart 2016 Perşembe 11:23

Sayın valim sivil toplum kuruluşu yetkilisi olarak türkiyem için izmir için bu vatan için her daim devlet yöneticileri ve brokrat ve brokrasilerimizin doğrultusunda yanınızdayız saygılarımızı sunarız

Yorumu oyla      11      5  
17 Mart 2016 Perşembe 07:54

Millet sokakta kelle koltukta dolaşıyor. Ne gibi önlem aldınız sayın Vali?

Yorumu oyla      11      5  
cemal yıldız 16 Mart 2016 Çarşamba 12:20

Durum değişmiştir. Rehavet zamanı değildir. Valimizin işaret ettiği gibi, vatandaş olarak paniğe kapılmadan, işlerimizi yaparken, etrafımızı gözlemeliyiz. Bizim için küçük gördüğümüz her şüpheli durumu polis ve jandarmaya iletmeliyiz. Duyarlı olalım ve çekinmeyelim.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak
Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünü anlamlı ...
Bornova’nın ‘Dost Kart’ı 5 bin öğrenciye ulaştı
Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak ...
Seferihisar’da yeniden satış: Taksit gitti, indirim geldi!
Seferihisar Belediyesi’nin tartışmalı Sığacık satışlarına talip çıkmaması ...
 
Bucalı kadınlar Ata'sıyla hasret giderdi
Buca köylerinin emekçi kadınları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlendiği ...
Vali Toprak’tan ‘Paterson’ raporu!
İzmir Valisi Bornova’daki tarihi binada incelemelerde bulunarak restorasyon ...
Havra Sokağı pırıl pırıl oldu!
Vatandaşların ucuz ve taze gıdaya kolaylıkla ulaşabildiği Havra Sokağı, ...
 
İZSU’dan o ilçeye 8.5 milyonluk yatırım
58 kilometrelik içme suyu imalatı gerçekleştiren ancak firmanın iş programına ...
Selvitopu: Karabağlar'a kimlik kazandıracak projeler yapıyoruz
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, hem belediye projelerini ...
Alman sanayiciler İzmir'e hayran kaldı
Sanayicilerden oluşan Alman heyeti İzmir’e hayran kaldı. Büyükşehir Belediyesi’ni ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva